reklama

reklama

Pondělní (úterní) Videonálož BnR #28_2020 | V batohu, v kapse, nebo doma?

Je to taková malá (ne)nápadná krabička, kterou obvykle nosíme neustále u sebe, jelikož ji považujeme za důležitou a cennou mnohdy jak jejím obsahem, tak nejednou i její faktickou hodnotou. Chytrý mobilní telefon je dnes prostě něco jako naše pravá ruka, o kterou nechceme přijít! Jenže kam s ním, když se jde na kolo?

Jako už celkem slušný pamětník nejen vývoje v cyklistickém odvětví, ale i letitý pozorovatel a nadšený uživatel skoro všech generací mobilních telefonů krom prapůvodních kufříkových, jsem již mnohokrát a mnoha způsoby řešil otázku, kde nejlépe převážet mobil, když jdu na kolo?

Bývaly doby, kdy si člověk mobil s sebou na kolo třeba ani nebral, jelikož to nebyla až tak zásadní věc jeho osobní výbavy. Případně v té době nebylo mnoho jiných cest, než si strčit svou osobní „cihličku s anténou“ do batohu, nebo nějaké brašny na kole, neb se nikam jinam zrovna nevešla.

Miniaturizace / Maximalizace

Poté přišla éra miniaturizace, můj nejmenší telefon byl asi Ericsson T10, který se zase vešel skoro všude, stačila kapsička dresu. Pak na nás ale postupně začaly útočit chytré telefony, které rok od roku rostly a rostly, až nyní používáme maximalistické „plácačky“ s úhlopříčkou displeje podobnou jako u prvních tabletů.

Zajímavé přitom je, jak se průběžně řeší převoz chytrého telefonu. Já sám jsem vždy preferoval možnost usadit jej do kapsy batohu, ideálně v rámci bederního popruhu, což ale od určité doby, po nabobtnání rozměru telefonu, nebylo dost dobře možné.

To vlastně zase až nyní, kdy mám batoh s dost velkou kapsou a telefon s minimálními rámečky, se mi mobil vejde do kapsy na boku (bez obalu u batohu českého výrobce AcePac, případně s obalem do speciální kapsičky kupříkladu na ramenním popruhu u vesty CamelBak Chase Protector Vest.

Foto: CamelBak
Kapsička na telefon na vestě – CamelBak Chase Protector Vest 

Do kapsy vložit, nebo nevložit?

Před touto fází jsem ale procházel obdobím, kdy nebylo jiné cesty než vložit telefon do kapsy kalhot, což se mi ale vždy dost příčilo. Jednak je to závaží, které na stehně chtě-nechtě cítíte a trochu vás zde obtěžuje, jednak nemají všechny moje kalhoty vhodnou kapsu na zip, kam bych telefon bezpečně uložil a pak…

A pak mě také trápí, že se zde často dost zapotí, kvůli čemuž člověk začne používat různé sáčky apod., aby svůj malý elektronický poklad ochránil před agresivní vlhkostí těla. Nebo mi také vadí představa, že spadnu na bok a telefon křupne, nebo případně ještě zhorší (zmírní) dopad takového pádu.

Něco podobného jsem zažil teď o víkendu – zprostředkovaně, jelikož spadl můj kamarád – ale přesně o tom mluvím. Telefon v boční kapse a pád na bok zrovna na tu špatnou stranu! Nic se nestalo, skončilo to lehčím odřením předloktí, nejspíš menší modřinou na stehně a lehce poškrábaným krytem telefonu. Za jiné situace si však člověk může vyčítat, že ublížil sobě, a ještě případně zničil svou oblíbenou hračku…

Ale co už, ona je to nakonec záležitost každého z nás a každý k hodnotě této „krabičky od mýdla“ přistupujeme po svém. Já sám jsem rád, že jsem se zbavil nutnosti vozit telefon v kapse kalhot, i když uznávám, že nejlepší by vlastně bylo strčit jej do polstrované kapsy batohu – ale kdo jej pak má z batohu každou chvíli tahat?!

Jsou to ale hloupé starosti s moderní technikou, že?! Jestli se nám nedýchalo lépe, když jsme nebyli neustále online!

Foto: Tito Tomasi

The Call – Movie (4K) – Forest Crew

Zhruba dvacetiminutový film o partě přátel, lásce ke kolu, hledání vlastních limitů a kráse lokální přírody od The Forest Crew.

Gabe Neron, Squamish , BC, Canada

Trocha Kanady nikdy neuškodí!

Foto a story k videu: pinkbike.com

VESUBIE with Julie and Nic – 5 valley trip TRAILER

Tito Tomasi a jeho první pořádný výlet po uvolnění karantény a dalších restrikcí – lokalita Maritimes Alps.

Více fotek a povídání: pinkbike.com

Born from the Backcountry // Vanderham and Sandler Scout, Build and Ride a New Alpine Trail

Když si Thomas Vanderham a Veronique Sandler staví svůj alpský trail snů…

New SUPREME DH 29/27 – Sound Of SUPREME Speed – Amaury Pierron

Takto zní skutečná rychlost! Na novém stroji Commencal Supreme DH 29/27 (mullet).

Více o tomto kole na webu: www.commencal-store.com

Danny MacAskill – Archive – The Backwards Roll

Danny MacAskill a pozadí dalšího z jeho povedených kousků – kotoul vzad!

CLASH Kids – Amaury Pierron Had Better Watch Out

Mládí vpřed!

**CZECH MADE**

NOVÝ TRAILPARK PLEŠIVEC! JIŽ BRZY!

V Krušných horách na Plešivci vzniká nový TrailPark s jehož podobou do jisté míry pomáhá Michal Prokop, který nám představí, jak to zde aktuálně vypadá!

POSTAVIL JSEM MULLET BIKE!

Michal už vlastně jeden mullet měl, původně to byl Ghost FRAMR, nyní „mulletizoval“ také Rock Machine Blizzard! Za mě rozhodně palec nahoru 👍🏻 Mullet je pecka!!!

PARÁDNÍ DEN V BIKEPARKU NA PEKLÁKU

„Poprvé jsem si vyjel s kámošema do Bike parku a musím říct, že mě to příjemně překvapilo. Na Pekláku v České Třebové je to pecka a moc jsem si užil krásný letní den plný ježdění na endurku.“ Vašek Kolář

BIKEPARK SHRED feat. BIKE O´CLOCK

„Hodně z Vás mi psalo, abychom natočili něco s klukama z Bike O´Clock. Takže ten den konečně nastal! Sešli jsme se v bikeparku Kálnica a společně ho dobře pošredili…“ Jakub Vencl

Bali – Lifestyle, Paragliding, Freediving, MTB (Bali Bike Park, Bali Gravity Enduro)

Nejen „flákačka“ na Bali, ale také místní Gravity Enduro!!!

**BONUS**

10 Tyre Inserts – Tested and Reviewed

Rozhodně zajímavé porovnání hned deseti různých vložek do ráfku od Singletrack Magazine!

How To Be An American

Až budete přemýšlet, jak se stát skutečným Američanem!!! 🤣🤘🏻