reklama

reklama

Kalendář 2020 | (nejen) enduro závodů!

Klasická fyzika nás sice učí, že čas plyne kontinuálně, ale víte dobře sami, že z čistě subjektivního úhlu pohledu máte někdy pocit, že se táhne jako med, jindy zase jako by uháněl nezadržitelně vpřed jako vyplašená luční kobylka! I mně nyní připadá jako by to bylo včera, kdy jsem chystal kalendář závodů a akcí pro rok 2019 a nyní již hledíme vstříc sezóně 2020!

(Text: Štěpán Hájíček / Úvodní a ilustrační foto Rob Trnka – Enduro Race Špičák 2019)

Co nás čeká v roce 2020?

Z pohledu aktivního jezdce či závodníka (závodnice) jistě mnoho akcí, které stojí za to zapsat si tučně do kalendáře. Letos jsem měl v první řadě chuť soustředit se v našem uceleném kalendáři vlastně jen na české, slovenské a případně polské závody… Pak jsem se ale začal probírat kalendářem UCI a EWS a došlo mi, že by byla škoda vynechat kontinentální sérii (EES) či kvalifikační závody pro EWS (EWS-Q) apod.

Domácí podniky jsou každopádně, pro větší přehlednost, barevně odlišeny!

Českým pořadatelům se přitom, s výhledem na sezónu 2020, podařil jeden slušný zásek, můžeme říct i milník, jelikož je navrátivší se Enduro X Race zařazeno do seriálu European Enduro Series (EES po hlavičkou EWS), přičemž tuto sérii sušický závod v roce 2020 otevře.

Měli bychom si vlastně všichni pogratulovat, jelikož jsme se díky tomuto podniku dostali do značně prestižní rodiny, která zahrnuje kupříkladu závody v Anglii, Finsku, Francii, ale také třeba překvapivě i v Belgii? *Studuju mapu a jsem zvědavý, kde se v Belgii bude závodit, když tam mají kopce maximálně něco málo přes 400 m?!

Každopádně, jak si nejspíš v době uveřejnění tohoto kalendáře všimnete, není náš kalendář úplně kompletní. Chybí zde (zatím) kupříkladu většina závodů České Enduro Série (čekáme na finální zveřejnění termínů), polského Enduro MT Series (termíny vyhlašují obvykle až třeba kolem Nového roku), a tak dále.

Foto: Rob Trnka

Zároveň se hodí připojit výzvu:

Pokud nenajdete svůj oblíbený závod či jinou významnou akci v našem kalendáři, stačí napsat na mail stepan(zamotanej)bikeandride.cz nebo třeba přes facebook.  Pošlete nám link či základní info a my danou akci rádi doplníme!

PS: Podobně jako v minulých letech najdete kalendář snadno a rychle celý rok v hlavním MENU – > AKTUÁLNĚ -> KALENDÁŘ…

Legenda

  • Enduro (EWS-Q) – Kvalifikační závod pro EWS
  • Enduro (EES) – Kontinentální seriál pod hlavičkou EWS – European Enduro Series