reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #19_2017

A je to za námi! První enduro závod sezóny 2017 (Blinduro) absolvovala úspěšně celá naše redakční výprava a k tomu i dalších dobře 380 bikerů a také nezvykle mnoho bikerek! Reportáž ze závodu ještě dáme dohromady, nyní se pojďme věnovat více tradičním věcem.

Třeba tomu, že pondělní videonálož opět není v pondělí. Ale víte, jak je to s těmi státními svátky. Navíc včera po Blinduru jsem sváteční den Osvobození republiky pojal hezky po svém a pro lepší uvolnění po závodě jsem se vrhnul na sekání zahrady, výměnu pneumatik na autě, řezání dřeva a jiné relaxační činnosti. Někteří lidé se prostě neumí zastavit!

Blinduro z rychlíku…

Pokud by vás zajímaly alespoň naše úplně první postřehy z Blindura, pak vězte, že nám první den přišel dost krátký – 3 RZ, cca 2 hodiny a 20 km! Proto jsem si já osobně vyrazil ještě na kopec a projel pár trailů bikeparku Lipno. Neděle už byla o dost výživnější, zejména transfer na RZ5 (číslováno 1-7 za celý víkend), kde jsem asi půl hodiny nesl kolo na zádech, výživný byl i následující sjezd!

Celý koncept RZ5 byl v rámci Blindura dosti mimořádný, někomu se mimořádně nelíbil, zapáleným enduristům se ale povětšinou mimořádně líbil. Minimálně naše skupina měla to štěstí, že jsme tuto část absolvovali ještě za sucha, jelikož nám zapršelo až při transferu na RZ6, tedy v době, kdy nejvyšší startovní čísla teprve vyrážela do závodu. Respekt!!!

Šestka a sedmička byly příjemné bikeparkové tratě s několika terénními bonusy, což většinu lidí na závěr dvoudenního klání spíše potěšilo. Sečteno, podtrženo: Celý víkend jsem se bavil, byl jsem rád, že jsem mezi lidmi, co potkávám hlavně na závodech, ježdění bylo obvykle solidní, takže to asi stálo za to! Více v reportáži…

Dvě fotky naší redakční skupiny ze soboty (Blinduro – RZ2). KUbajsz photography | Více fotek a jiného materiálu na Facebook Blinduro.

Výhledově na BikeAndRide.cz

Vím přesně, kdy a kdo mě naposled uvrtal k tomu, abych se vrátil k popisu věcí budoucích, ke jmenování pracovních plánů na BikeAndRide.cz. Vězte, že plánů mám víc než dost, seznam testů, které je třeba dokončit, také není krátký, proto to dnes zkrátím, vlétnu na videa a půjdu dodělat pár nezbytných věcí, abych vás mohl co nejdříve zásobovat dalšími zajímavými tématy a testy.

Team InFocus – ARSON

Poměrně sugestivní začátek, silná pointa o spálené zemi, a nakonec i pořádný DH hard core s vcelku netradičním přírodním prostředím.

Escape to Hurricane

Když si občas stěžujeme, že venku neustále prší a je mokro, měli bychom si uvědomit, jaké to může být v místech, na která pravidelně útočí hurikány, nebo kam se pravidelně vrací monzuny. To pak nezbývá nic jiného než zabalit kolo a vypadnout třeba do… Utahu!

Sunshine Coasting

Kanada, země biku zaslíbená! Tedy alespoň pokud vás baví husté lesy a věčně mokrá půda a kořeny!

The Syncronicles II / The Ramp

Sny každého z nás vypadají jinak. Někdo sní o kanadských hvozdech, někdo o nekonečném volném prostoru a někdo to chce všechno objet se svým vlastním autem a kolem. Rob Heran si dal před časem dohromady svůj VW T3 Syncro, jezdí s ním po světě a když na to přijde, má s sebou spoustu zajímavého vybavení! Třeba skládací rampu!
*A všimněte si, co má kluk za kolo (Evil)! Já ho osobně potkal ještě v dobách, kdy dělal pro Canyon – představení Strive CF (2014)

Trail Tales: Piz Umbrail – Big Days. Great Whisky

Dost dobrý tip na trip do Švýcarska s kolem (Graubünden). Autobusem do sedla, pak nastoupat cca 500 výškových metrů a nakonec kolem 1600 m „přenížení“ směrem dolů! To zní jako pohádka!

Steps to the Top – Emil Johansson

Emil Johansson – jak se rodí mladé hvězdy našeho sportu! Pokud máte rádi točení s kolem a točení se s kolem všeho druhu, pak si jistě přijdete na své.

Riding Deer Creek Park | Ken Caryl, Colorado

Další díl tradičního seriálu #followcamfriday a nové traily v Coloradu.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECHOSLOVAKIA**

AWAKENING

Už čeká nová sezóna, nové traily a nová chuť po ještě lepších výkonech. Aneb jak se piluje jarní forma u sousedů na Slovensku!

Dresslerova Škola kola – Město a předvídání

Jeden z dílů Pepovy Školy kola, co nám nějak protekl mezi prsty. Zajímavé téma – Město a předvídání! Jsou to možná úplné základy, ale když se člověk občas projde nebo projde po cyklostezce, tak jen zírá!

**BONUS**

GIANT DROP | Mountain Biking Film

To je tak, když se dlouho chystáte na nějakou překážku a pak to prostě nevyjde! Možná, kdyby si kluk vzal alespoň nějaké chrániče!

I hate Jeffsy!

Nakonec takový vtipný, úsměvný, až možná místy i trochu trpký způsob reklamy na YT Jeffsy… Celkem ze života, nemyslíte?