reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #9_2017

Už to chvíli nosím v hlavě… Chtěl jsem se vás zeptat, jak moc rádi máte aplikace jako je Strava, nakolik často a intenzivně je využíváte? Já mám sice rád různé hračičky, technologické vychytávky a aplikace, ale zrovna Strava mě nebere, místy mi skoro vadí!

Ono záleží na tom, z jakého úhlu pohledu k této aplikaci člověk přistupuje. Pokud ji používáte pro záznam svých aktivit, jejich následné vyhodnocení, či prostě jako tréninkový deník, pak nemám nic proti. V tomto směru jsem já osobně dříve používal Sport Tracker, dokonce ještě za dob Nokie a Symbianu, později i na Androidu. S novým telefonem (od ježíška) jsem ale přešel na jednoduchou a plně funkční aplikaci Google Fit.  Pro záznam aktivit všeho druhu mým potřebám dokonale vyhovuje.

Použití Stravy stále ještě chápu, když se k ní přistupuje „sociálním způsobem“, tedy když máte svůj seznam přátel (sledovaných) a sledujete, jak moc a jak často oni sportují. To pak může být výtečná motivace. Abych citoval jednoho kamaráda: „Koukám takhle na Stravu a zjistil jsem, že přes zimu začal běhat i náš skladník! Tak jsem doma oznámil, že se balím a na hodinu a půl mizím do lesa. Konečně jsem pak dal jeden delší okruh, co jsem měl vyhlédnutý už delší čas, ale dlouho mi chyběla správná motivace.“

Co mě ale trochu irituje, je měření a porovnávání svých výkonů se zbytkem světa (boj o KOM). Opět to lze pojmout zdravě a motivovat se tímto k dalšímu tréninku a boji s určitým stoupáním, nebo tomu člověk může propadnout… „Povím ti, že od doby, co mám Stravu, tak na svých oblíbených trailech a oblíbených místech málokdy zastavím, abych se jenom pokochal výhledem. Obvykle mě žene touha porazit svůj vlastní čas z minulého týdne, měsíce, roku…“ To jsem si zase vyslechl od jiného kamaráda.

Tento týden už to bude lepší, ale pravda, těsně po tom co odtál sníh to na Lávkách na „Strava rekordy“ určitě nebylo! Tedy pokud tam nejsou kategorie jako v Top Gearu – mokro, extra mokro apod. 😀 (instagram)

Opět by se dalo říct: „Ano, motivace veskrze pozitivní.“ Ale aby z toho nakonec nebyl jen hon za lepšími časy a výkony a najednou se z jízdy na kole vytratí ona podstata všeho: „Čas v sedle si hlavně užít!“ Jak říká Pepa Dressler: „Bavte se kolem!“  

Berte to jen jako moje malé zamyšlení a možná lehčí pošťouchnutí před sezónou, mířené nejen k vám, ale i k mým kamarádům, kteří někdy až moc „jednou na výkon“, že z toho místy „zapomínají se bavit“. Ale možná se mi to jen zdá!

Co jsme nestihli na BikeAndRide.cz

Bez okolků musím přiznat, že jsem toho minulý týden moc nezvládl, mám pro to ale dobrou výmluvu – nemocné děti! Každopádně zajímavým tématem byla moje první zkušenost se systémem Dynaplug, z hůry mě osvítilo a dal jsem dohromady teoretické porovnání tří řešení pro zvýšení ochrany bezdušových systémů a na konci týdne jsme s Mikulášem poskládali jeho malého průvodce traily ve Finale Ligure. Takže na tu bídu…

Tento týden bych se chtěl zaměřit (konečně) na dokončení testu Rock Machine Blizz 70-27+, v přípravě je test 29“ gravel silničky Lapierre Crosshill 300 a pak mám v záloze tradičně několik menších témat, která si zatím nechám pro sebe. Projet, vyfotit, vrátit a zhodnotit bych měl brzy také Author Aura XR! Abych nezapomněl, tak na redakčním RB Bandit 675 aktuálně trápím kola Parxis Works C32 (karbon) a kotouče Galfer (oboje od protocycles.cz).

Fabric x 50:01, Ratboy and Loosedog’s Beaconventure

Ratboy a Loosedog nafasovali nová sedla Fabric (představení značky) a vyrazili do přírody prověřit je v praxi. Asi tušíte, že již na první výstřel dostala (nejen sedla) pěkně zabrat. Od těchto hochů ostatně nikdo nemůže čekat nic extra seriózního a zbytečně vážného! A to je dobře!!!

Fabric x 50:01, Ratboy and Loosedog’s Beaconventure from Fabric Cycling on Vimeo.

Live to Ride: The Fire’s Still Burning for Rob Welch

Rob Welch se od posledního video editu v roce 2013 slušně odmlčel, za což může vážné zranění. Dnes je ale opět v sedle a nezdá se, že by jej aktuálně cokoliv brzdilo v rozletu… A to doslova! „Fire‘s still burning, buddy, fire‘s still burning!“

Freewheelin‘ – Ocotillo Wells

Prostě taková pohodička amerického středozápadu! Nabalit obytný autobus, vypadnout do pouště, povozit se v off-road speciálu a pak si jít nakopat pár odpalů!

Aaron Gwin meets the YT JEFFSY 27

Představení novinky v podobě modelu YT Jeffsy 27 (průměrově menší brácha námi testovaného YT Jeffsy 29 CF Comp) proběhlo v této rubrice minulé pondělí. Dnes nás čeká ukázka společného umění při spojení jmen Aaron Gwin a YT Jeffsy 27.

Mitch Ropelato Shreds SLC Utah

Už jsem to pár lidem říkal… Když je v lese hnusné bláto nebo kluzko, může být zajímavou alternativou jednoduše vyrazit na kole do města. On ale není street jako street!

GHOST-Bikes: Time to Explore – Backcountry

Při pohledu z okna se zdá, že tato zimní inspirace od Ghostu přichází poněkud „s křížkem po funuse!“ Základní poselství ale platí, ať je jaro, léto, podzim nebo zima. Jednoduše, „když bude člověk sedět doma na zadku, tak nic mimořádného nezažije!“

Mountain Biking Cheeseman DH in Craigieburn, New Zealand

Nate Hills mi, díky svým videím #followcamfriday, připadá skoro jako dobrý kámoš… Který se právě přesunul na Nový Zéland! Hluboká závist!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

Kosmik Wang’s Lago di Garda summer edit

Když už jsme v pátek řešili Finale Ligure, co si připomenout jinou slavnou italskou lokalitu, která je navíc o pár set kilometrů blíž. Lago di Garda – docela se mi stýská!!!

**BONUS**

The Collective – Full Movie – Ryan Leech, Thomas Vanderham, Tyler Klasson [HD]

The Collective je rozhodně jedním z klíčových snímků MTB historie, minimálně historie MTB filmů jako takových. Rozhodně není od věci ohlédnout se občas zpět a podívat se, jak, kde a na čem se před X lety jezdilo. Tento příběh začal v roce 2004, tedy před 13 lety!!! Po snímku The Collective následovaly ještě filmy Roam (2006) a Seasons (2008). První, který zformoval tento filmařský a jezdecký kolektiv, je ale jen jeden! Příjemnou zábavu!

The Collective je nyní v plné délce on-line na YouTube!

Nikon KeyMission 170

Spíše taková zajímavost na závěr. Nikon, který před nějakým časem uvedl 360° kameru KeyMission 360, nyní přidává do své sbírky další kousek, KeyMission 170. V zásadě klasickou outdoorovou kameru se záběrem, neuhodli byste, 170°! Samozřejmostí se zdá být schopnost natáčet až ve 4K rozlišení, bonusem je optická stabilizace, bytelná a vodotěsná konstrukce.

Uvidíme, zda se Nikon chytne, ale při ceně nepříliš vzdálené od GoPro Hero 5 se trochu bojím…  Třeba přesvědčí!
Více na webu: nikonusa.com (cena 399,95 USD)

Top Gear TV Trailer – Top Gear: Series 24 – BBC

Jedna malá návnada na úplný závěr. Již 5. března pokračuje BBC Top Gear s vybranou trojicí moderátorů (Matt LeBlanc, Chris Harris a Rory Reid). Nevím jak vás, ale mě tyto upoutávky docela navnadily!