reklama

reklama

Pondělní videonálož #47_2016

pondlelnivvideonalozbnr-47-2016Před posledním víkendem, který jsem si díky svátku 17. 11. o něco prodloužil, jsem měl velké plány, že si s sebou do Brna vezmu kolo a zkusím si zde projet pár nových trailů. Vzhledem k počasí jsem byl rád, že jsme si byli s jedním kamarádem alespoň zaběhat… Hned na to jsem si byl sednout na kávičku s Davidem, který stojí za projektem www.trailhunter.cz

Povídání to bylo rozhodně zajímavé, naťukli jsme i pár možností vzájemné spolupráce, hlavně šlo ale o utužení vztahů a vyjasnění postojů. I když to je až zbytečně formální popis skutečnosti, že jsme si normálně pokecali o kolech, o akčních kamerách, o lokalitách, a tak vůbec. Hlavně jsme si potvrdili, že jedeme na jedné vlně 😉 Jak jsem psal, třeba z toho ještě něco zajímavého společně vykřešeme. Minimálně jsem slíbil, že Davidovi poskytnu pár tipů na zajímavé traily okolo Prahy, ať není www.trailhunter.cz jen o moravských lokalitách!

Tento týden na BikeAndRide.cz

Sám sobě i vám již nějaký čas slibuju test Giantu Trance 2 LTD, který na mě stále silněji křičí a bliká v seznamu zatím nedokončených úkolů. Tento týden vypadá, že by mohl být poměrně klidný, tak bych měl mít čas na jeho zpracování. V záloze mám ještě povídání o Rocky Mountain Pipeline, kterým můžeme nepřímo navázat na páteční shrnutí jízdních vlastností stroje Santa Cruz Hightower, jejž jsem zkoušel na jaře s koly 27,5+ a nyní s obručemi standardu 29“. Čtení je to rozhodně zajímavé, takže pokud jste byli přes víkend off-line, doporučuji zaostřit tímto směrem…

Mezi tím si naservírujeme i několik menších článků, kupříkladu o systému GPS zabezpečení kola – Rex Bike –, který jsme dlouhodobě testovali! Nebo, jak znovu připomínám, na RedBull.com tento týden, pevně doufám, naservírujeme první část našeho materiálu připraveného společně s Michalem Marošim.

pondlelnivvideonalozbnr-47-2016-insta

A Granite State Ride | RAW MTB

Tento týden vás již nehodlám zatěžovat politickými žvásty a filtrovat videa podle místa jejich zrodu jen kvůli tomu, že si budoucí americký prezident potřásá rukou (alespoň na dálku) s ruským oligarchou… Spíš mě zaujalo, jak je stále prosazován severozápad USA a západ Kanady, přitom když zavítáme na opačnou stranu, kupříkladu na severovýchod do státu New Hampshire, nejdeme zde také krásné pohoří! A také jeden parádí bikepark v oblasti Attitash Mountain Resort.

Pro zajímavost koukněte na fotky a živá panoramata na Google  Maps.

Dave and Tara ride Razor’s Edge

Jiná zajímavá lokalita Severní Ameriky. Sice tradičně Kanada, nikoliv však BC, ale stát Alberta a oblast ležící kousek od olympiádou proslaveného Calgary… Sakra, to bylo v roce 1988!!! Za chvíli už budu moct říkat, jako kdysi moje máma, že „Pamatuju skoro jako hnědé uhlí…“

Wild Trails

Toto video s disco hudbou má zajímavý podtext a zajímavé sdělení. My bikeři (a bikerky) jsme tak trochu jako divoká zvířata na lovu! Divoká zvířata loví pro přežití, my lovíme zážitky!

Santa Cruz Stigmata

Vedle práce na webu teď pracuji i na nějakých materiálech pro Santa Cruz, přičemž jsem narazil na toto starší video, kde Scott Chapin a Steve Peat vyráží provětrat svůj CX & Gravel speciál Santa Cruz Stigmata! V takovémto počasí tomu dokonale rozumím a skoro mě svrbí prsty a začínám přemýšlet nad tím, že bych zase vytáhl a provětral svoji CX raketu Lapierre!

Raditudes: Hard Work Pays Off | S3E2

Ze zasněžené, mlhou zakryté divočiny se pojďme přenést na chvíli někam do tepla. Třeba na ostrov Kostarika a pojďme sledovat, jak lze vytěžit kulisy exotického prostředí pro blbnutí s Freestyle kolem.

Renegades of MTB, The Athertons and Nico Vink ULTIMATE RENEGADES with Jeep Renegade

Hodně zajímavý dokument o „odpadlících MTB“, což je vlastně dost nesmyslný překlad tohoto pojmu. Každopádně mě zaujalo, že video propagující nové auto nemusí být úplně laciné a prvoplánové, i když záběrů na Jeep Renegade je zde víc než dost!

El Jeep Renegade y sus problemas de frenada (brake issue) | km77.com

Ale bacha, s Jeepem Renegade se nesmí moc prudce brzdit, jelikož se pak staví na přední! Což by ale na druhou stranu někdo z rodu Athertonů mohl využít pro zajímavý trik! 😀

Trek Slash 29 – World Launch

Tipuju, že vám neunikl přechod rodiny Athertonů od GT k Treku. Což se prostě stává. A když už Trek, pak je jeho jednoznačně nejzajímavějším počinem poslední doby nový Slash 29, což je v podobě pro rok 2017 čistý enduro speciál. Závodní enduro speciál! Pouze 29“, pouze karbon! Je toto skutečně ona správná cesta, kterou by se měl ubírat vývoj MTB? Proč vůbec velká kola u Treku tak často nutí „malým holkám“ jako je Casey Brown? Posadit na to velkého chlapa, tak neřeknu ani popel…!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

Let Your Spirit Flow: Dancing on the Edge

Drtivá většina nejen Pražanů jistě dobře zná tuto betonovou dekoraci, které se nachází na smíchovské straně Barrandovského mostu. Možná nejen mě, ale i vás mockrát napadlo, proč to ještě někdo nevyužil jako překážku pro streetové video… Tak teď už o tom přemýšlet nemusíte(me), jelikož Martin Dražil tento bazén konečně roztančil!

Michal Prokop – Rutina Raw #4

A jaká je vaše denní rutina!

**BONUS**

James Barkman | Lifestyle Photographer

Dnešní závěr by vás mohl vést k lehkému zamyšlení, pomoci vám uklidnit se a třeba si přeuspořádat životní hodnoty a zkusit si uvědomit, co je pro vás důležité a co nikoliv. Nebo se prostě jen kochejte a sněte o vlastní cestě za osobní svobodou…