reklama

reklama

Nové hračky na test…

New-testingSezona se letos rozjíždí poměrně rychle a stejně rychle se poslední dobou plní i náš redakční sklad kol a komponentů určených pro testování. Pojďme se tedy obrazem a prostřednictvím krátkého představení podívat, co vše budeme v nejbližší době osobně zkoušet.

Začněme u produktů, které co nejdříve zamíří na naše testovací kolo RB IQ575, které bychom chtěli začátkem dubna začít kompletovat. Aby bylo na čem jezdit, obujeme si jednak botky Five Ten, na kole pak budeme střídat pláště Maxxis Ardent Race 27,5×2,2″ pro trénink, na rychlé a suché tratě, „do bordelu“ pak nasadíme Maxxis High Roller II 27,5×2,3″.

Více informací na webu www.maxxis-tires.cz
MAXXIS Ardent Race
MAXXIS High Roller II
Maxxis Ardent Race & Highroller II
Maxxis High Roller II 27,5×2,3″

Maxxis Ardent Race & Highroller II
Maxxis Ardent Race 27,5×2,2″

Maxxis Ardent Race & Highroller II
Maxxis Ardent Race 27,5×2,2″

Maxxis Ardent Race & Highroller II
Maxxis High Roller II 27,5×2,3″

Magura TS8 R 150 27.5″

Další z komponentů určených pro naše testovací enduro RB je vidlice Magura TS8 R 150 27.5″. Jak již modelové označení naznačuje, jedná se o kousek se zdvihem 150 mm pro kola 27,5″. Tato vidlice disponuje klasickým tlumením odskoku a dále pak vylepšeným kompresním okruhem DLO³ nabízejícím tři režimy – Open, Firm a Lock. Snad se pánové z Magury neurazí, ale jde vlastně o podobné řešení jako je CTD u Foxu. Zajímavostí této vidlice je, vedle zdvojeného spojovacího můstku a dalších prvků, originální 15mm pevná osa, která nemá klasickou rychloupínací páčku, ale je šroubovací. Klíč (torx) potřebný k jejímu povolení se přitom nachází skryt přímo v ose a to z levé strany.

Vidlice Magura byla zaslána přímo z Německa (na našem kole bude střídat SR Suntour Auron), získali jsme ji díky
českému zastoupení společností PELL’S
MAGURA TS8 R 150 27.5″
Magura-TS8-01

Magura TS8

Magura TS8

Magura TS8

UVEX SPORTSTYLE 202 Vario

Aby byl v lese ochráněn (nikoliv ochromen) i náš zrak, nasadíme si na hlavu ještě dnes brýle UVEX Sportstyle 202 Vario s fotochromatickými skly (samozatmavovacími), o nichž popis výrobce říká následující:
Extrémně lehké cyklistické brýle pro aktivní cyklisty. Vyrobeno ze dvou různých materiálů. Brýle UVEX SPORTSTYLE 202 jsou vyhledávaným modelem díky svému sportovnímu vzhledu, flexibilním straničkám a nastavitelným nosníkům a díky těmto prvkům brýle dokonale padnou za všech okolností. Brýle mají samozabarvovací čočky, které se automaticky přizpůsobí za všech světelných podmínek díky technologii UVEX VARIOMATIC. Decentrované čočky a 100% UV ochrana poskytuje perfektní vidění bez zkreslení. Součástí balení je kvalitní pouzdro na brýle.

Více informací na stránkách www.uvex-cycling.cz
UVEX SPORTSTYLE 202 Vario
uvex sportstyle 202 vario

uvex sportstyle 202 vario

GT Force Carbon Expert

A konečně se dostáváme i k jednomu celému kolu, dlouho očekávané novince letošního roku – GT Force! A to hned v kompozitním provedení Carbon Expert, což je aktuálně nejdostupnější (109 990 Kč) karbonová verze ze třech nabízených (dále to jsou verze Force Carbon Pro a Carbon Team). Je třeba o tomto stroji říkat více? Podívejte se na jeho představení (GT Force a Sensor 27,5) nebo na test jeho sportovního bratra GT Sensor 27,5.

Pro doplnění dodejme, že GT Force Carbon Expert (2014) je strojem pracujícím se zdvihem 150 mm, točícím se na kolech průměru 27,5″ a jeho zadní stavba využívá unikátní řešení nazvané Path Link. Tedy jakýsi moderní (nanejvýš vyspělý) kříženec historického GT RTS a donedávna používaného GT iDrive.

Více informací na webu www.gtbicycles.cz
GT Force Carbon Expert
GT Force Carbon Expert

GT Force Carbon Expert

Abychom nezapomněli, tak jsme již museli, se slzou u oka, vrátit AGang Patriot 3.0, na jehož testu se pracuje a uveřejněn proto bude v průběhu příštího týdne.
AGang Patriot 3.0 (2014)

AGang Patriot 3.0 (2014)

AGang Patriot 3.0 (2014)