reklama

reklama

Bike Brothers & Cyklospeciality – novinky a zajímavosti 2023!

Třetí a poslední moje zastávka v rámci předprázdninových prezentací (pár jich nejspíš bude ještě v průběhu léta) mě zavedla do Radotína (SBCR). Zde se tradičně konalo setkání a představení zajímavostí v nabídkách společností Bike Brothers a Cyklospeciality.cz, s nimiž nás rovněž pojí kladné vztahy. Vynechat tedy nebylo možné ani tuto akci.

Přehlídka novinek a zajímavostí spadajících pod zmíněné dva subjekty nebyla zbytečně velkolepá či okázalá. Vše se neslo ve značně osobním duchu, kdy jsem si prošel představené produkty se zástupci obou společností a otevřel téma dalších praktických testů.

Bike Brothers Import – 2023

Od kluků z Bike Brothers dostávám průběžně různé stylové či zajímavé produkty na test. Co se jen letošního roku týká, tak jsme si ukázali světla Gemini Atlas a Juno (velká světla Gemini si nechávám na konec sezóny), na kole své dcery jsem zkoušel naviják pro dětská kola Kidreel, v březnu jsem rovněž testoval švýcarský XC klenot Koba Sentiero C3 100. A další testy máme domluvené.

reklama

Zapletená kola Bike Brothers

Kluci z Bike Brothers již jeden čas nabízeli vlastní zapletená kola, rozumně poskládané sety za přívětivé peníze určené pro servisy i pro koncové zákazníky. Tato myšlenka se nikam nevytratila, na chvíli šla sice stranou, nyní se vrací v plné síle. Dostupná přitom budou jak exkluzivní karbonová kola na kompozitních ráfcích Koba (E:ndruro 35), tak i řada dalších – různé MTB sety, gravelová kola atd.

Zapletené sety Bike Brothers obvykle využívají kvalitní náboje Aivee, dráty Sapim a ráfky Ryde.

BOMBTRACK

V nabídce Bike Brothers byla aktuálně pouze kola Koba, coby možnost pro zákazníky, kteří si chtějí nechat složit vlastní kolo na míru. Vedle toho je snahou nabídnout i kompletní „katalogové stroje“, což bude výsadou nově zastupované německé značky Bombtrack, která je silná nejen v gravel a CX segmentu.

Vybírat lze kupříkladu plně karbonový Bombtrack Hook EXT C, kolo navržené pro cestování a nekonečná dobrodružství. Základem gravel rodiny je model Bombtrack Hook na ocelovém rámu (Columbus Cromor) s karbonovou vidlicí jako univerzál pro denní využití. Najít zde můžeme třeba i čistokrevné CX speciály patřící do řady Tension.

Více o kolech Bombtrack: www.bombtrack.com

KOBA

S koly švýcarské značky KOBA jsem již měl vícekrát tu čest. Naposled v sedle výše zmíněného závodního XC fullu Sentiero C3. Jeho novým sourozencem bude závodní karbonový hardtail Koba Racetool C5, jakožto jeden z čerstvých přírůstků do rodiny Koba.

Alternativou k výše zmiňovanému Sentieru 100 je jeho down-country varianta se zdvihy 120/120 mm, na fotkách v efektním Factory laku. Koba rovněž nově nabízí i špičková silniční kola na uhlíkovém základu – Koba Protool.

Kola Koba v nabídce Bike Brothers

Bike Brothers – další střípky

Cyklospeciality.cz / Rascal Bikes

Druhou část můžeme věnovat produktům zastupovaným prodejcem Cyklospeciality.cz, potažmo výrobcem kol Rascal Bikes. Tyto společnosti vlastně není nutné představovat, jelikož jsme si právě o kolech Rascal, jejich vzniku, vývoji a dalších aspektech povídali s Ondřejem Bruneckým, zakladatelem Cyklospecialit a Rascal Bikes.

Rascal Wild

V našem rozhovoru byla zmíněna také nová řada dětských a juniorských MTB kol Rascal Wild, která budou pokrývat širokou škálu velikostí od 24“ po 29“. Oproti aktuálním řadám dětských kol Rascal je odlišuje použití odpružené vidlice, trochu jiné tvary rámu, klasické převody (nikoliv řemen), kotoučové brzdy či juniorské MTB geometrie. Jejich oficiální kompletní představení se plánuje na veletrh Eurobike 2022.

Bookman

Bookman je švédská značka zabývající se výrobou designových cyklodoplňků nejlepší kvality, které se zrodily díky úsilí několika přátel ze Stockholmu. Již nyní jsou jejich produkty prodávány v 30 zemích světa. Cílem této mladé značky je navržení zajímavého designu a dosažení vysoké kvality i vysoké užitné hodnoty.

Osobně jsem si prohlédl různé druhy světýlek, které rozhodně mají co do sebe. V rámci našeho setkání padla zmínka o možnosti jejich vyzkoušení, bližšího seznámení se. Snad na to dojde.

WOOM

Rakouská značka WOOM zde měla jednu zajímavou novinku – dětské cargo kolo NOW. Nebojte, v Rakousku nechtějí zavádět povinnost dětské práce, záměr tohoto kola je spíše nabídnout dopravní prostředek vhodný pro cesty do školy.

Woom Now má proto pevný hliníkový nosič, který lze sklopit, určený primárně pro školní aktovku, ale také na nákup apod. Zajímavostí jsou nestejně velká kola, kdy je přední menší (kvůli prostoru na nosič). Woom Now bude nabízen pro děti od 6 do 14 let s koly 16“ až 26“.

Dále mě, mezi tradičními a oblíbenými doplňky Woom, zaujaly třeba nové pěnové chrániče určené na dětské lokty a kolena. Lehké, vzdušné, dostatečně polstrované, to by mohlo mít úspěch!