reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #37_2021 | Po letech zpět mezi pásky!

Neskutečné! Když jsem nad tím více přemýšlel, došlo mi, že to mohou být klidně i dva roky, ne-li o něco víc, kdy jsem se naposled účastnil nějakého enduro závodu! Důvodů bylo vícero – čas, chuť, posun tratí, množství lidí, lockdown… Prakticky přesně před týdnem jsem si ale řekl, že to zkusím změnit!

O minulém víkendu, kdy jsem měl volno a toulal jsem se pěšky po Krkonoších, mě tak z čista jasna napadlo, že bych se vlastně rád opět podíval někam na závody. Klidně jen jako aktivní divák, který si v sobotu objede erzety a v neděli se bude vozit na kole okolo tratí. Věděl jsem zároveň, že i další víkend budu mít výjimečně volný, přičemž po něm mě čekají dva víkendy s dětmi.

Takže Gravel Blinduro zase nevychází! 🤦🏻‍♂️ Sorry Zdendo a Michale, já bych si to fakt rád někdy odjel, ale…

Zpět k našemu příběhu – volný víkend 11.-12. 9. a žádné zásadní plány, jen chuť vyrazit někam mezi lidi! Kouknu na Insta, vyskočí na mě pár příspěvků, třeba od Andrey, a v nich narážky na Špičák! „Hele, kdy se jede Špičák?“ Říkám si… Tam to mám rád a tamní tratě jsem už strašně dlouho nejel?!

Otevírám příslušnou stránku na webu Kona Enduro Race Špičák, dívám se na termín a… „Jo, to dokonale vychází!“ Obratem následuje kontrola předpovědi počasí, alespoň té rámcové s výhledem na další týden a… „Tohle půjde!!!“

Ladíme Pivoty s Radkem Kulhavým

Postupný racing process…

S první myšlenkou na účast na špičáckém enduru si v hlavě vytvořím scénář, že si udělám pohodový společenský víkend… Ještě při nedělní túře v okolí Černé Hory v Krkonoších žhavím mail a píšu, zda by mi lidé ze Ski&Bike Špičák vyšli zase jednou vstříc a zařídili mi permici na sobotu! Obratem splněno, schváleno, připraveno. DÍKY!

Následně mi v týdnu jedou hlavou myšlenky, zda se přihlásit či nikoliv do samotného závodu? Nakonec se doberu k tomu, že by mě registrace vlastně také nemusela nic stát, když už jsem to „médium“, proto další mail, tentokrát organizátorům České Enduro Série a… Zase žádný problém! Pro podobné „mediální případy“ mají naštěstí pár volných míst v rezervě, ač je registrace jinak již uzavřená… Další velké DÍKY!

Pak už to šlo ráz na ráz. V týdnu pár výjezdů s Pivotem Firebird (Instagram)… Středeční riding & foto session s Radkem Kulhavým na Císařském kameni (Instagram), což beru jako slušné rozježdění, další dva dny bez kola pro trochu odpočinku, no a v pátek už ladím Norco Sight a věci. Nakonec, ač plán byl trochu jiný, nějak po osmé večer mířím na Špičák!

Výhodou noční jízdy směr Šumava bylo, že silnice byly dokonale prázdné. Oproti nedělnímu návratu sakra velký rozdíl! Nevýhodou bylo, že jsem si na poslední úseky musel pouštět Xaviéra a Visací zámek, navíc dost nahlas, abych za volantem neusnul 😁🤙🏻

Podařilo se, dorazil jsem na místo a auto odstavil na P1. K večeru jsem si pak přisedl k jednomu karavanu, kde byl ještě někdo vzhůru – takhle hned po jízdě a auto-koncertě bych stejně neusnul. Dal jsem si proto pivo, poklábosil a šel to zalomit do auta!

Radek Kulhavý a Pivot Firebird 29 | Nose wheelie 🤘🏻

Ranní parking tuning spot!

Pro dnešek už to asi trochu zkrátím a proces závodního víkendu vám popíšu příští týden. Třeba včetně určitých praktických závodních postupů, které jsem sám musel znovu objevit, jelikož jsem na závodech nebyl FAKT dlouho a mezitím se také řada věcí změnila.

Sobota ráno: Budíček cca 8h, snídaně na parkovišti mezi hromadou dalších aut a natěšených závodníků. Jelikož to na Špičáku trochu znám a jelikož jsem tušil, že tratě nebudou úplně snadné, pustil jsem se po ránu do velkého přezouvání. S trochou smutku ve tváři jsem sundal Micheliny Wild AM2 a Trail AM2 a na místo nich nasadil své původní Maxxisy Assegai a Dissector.

Do nich pak ještě přišly vložky PTN R-Evolution, protože… Protože jsme na závodech, ne!!! Přední kolo šlo docela snadno, ač jsem při prvním pokusu nasadil plášť obráceně… Ta moje pomalá rána 🙄 Ale nevadí, stejně jsem ho chtěl nejdřív „propláchnout“ mlékem, aby si Pepina dobře sedla!

reklama

Ach ty bezduše!

Plášť jsem otočil, Pepinu narval dovnitř, nafoukal a hotovo! U zadního kola jsem si dával větší pozor, jenže tam se zase objevila, zcela nečekaně, ne úplně malá díra blízko hrany ráfku! „Ne, sundávat to nebudu, to se musí opravit!“ Sahám do batohu, vytahuju knoty od Giantu, které jsem dlouho nepotřeboval, jeden větší narvu do oné díry a… Pak už se to chytlo, guma naskočila do ráfku a tvářila se, že to bude držet!

Dohra této servisní operace vypadala tak, že jsem se následně oblékl, nachystal, dojel k lanovce, vyzvedl si číslo, pak permici, pozdravil se s pár lidmi a šel na lano. To už bylo dost po jedenácté! Nevadí… U lanovky jsem potkal třeba Petra Letáka, který jezdí za Whyte (připomněl bych jeho parádní report ze Španělska) a svezl se na kopec s ním. Rád jsem tě po té době osobně viděl! A nejen tebe!!!

*Jen ta Andrea mi celý víkend nějak unikala 🙄

Dole u lanovky jsem si přitom všiml, že je zadek poněkud prázdný… 😱 Nevadí, je tam PTN, mléko Squirt, to bude stačit nafouknout a ono si to ještě sedne! Doufám…

Nahoře na horní stanici lanovky jsem si půjčil velkou pumpu, kolo dofoukal a… Teď už to fakt zkrátím: Vydrželo to bez zásahu prakticky celý víkend! Jen v neděli ráno jsem zadek maličko dofouknul, těsně před startem u stánku Fox/Kona (díky Kubo), jinak to prostě drželo a fungovalo!

Díky Norco, Maxxis, SRAM, Galfer, Fabric. Mucky Nutz a hromado dalších dílů a partnerů!

Pokračování příště…

Štěpán Hájíček

Radek Kulhavy a Pivot Firebird 29

Reimagining Slopestyle MTB | Brandon Semenuk REALM

Nevím co říct… Tohle video jsem musel ukázat i dětem… Brandon je prostě démon!!! 🤘🏻

Urban Downhill and Motocross Filming in Frankfurt! | LIFE OF FABS Ep 03

Fabio a jeho další zpověď…


Race Highlights from Lenzerheide | UCI Downhill MTB World Cup 2021

Tight Times in Switzerland | Winning Runs UCI Downhill World Cup Lenzerheide 2021

RATTY MATY – NO BAD THOUGHTS

**CZECH MADE**

reklama

Davos Enduro den 3 – dojeli jsme si pro 5. místo!

„Enduro Davos byla skvělá zkušenost! Jak z pohledu peckových trailů a perfektně vymyšleného přátelského formátu, tak i ze strany týmové spolupráce ve dvojici. Jak je vidět ve videu, problémy jsme měli s Frantou oba, i tak jsme to dotáhli do cíle se solidním umístěním, z čehož mám upřímnou radost! Takže přeji příjemné sledování, snad se i občas zasmějete! :))“

Vojta Bláha

BLINDURO BUKOVKA – Jak rychle jde závodit na oči?!

„Blinduro Trail Fest na Bukovce mi vyšel na výbornou. Počasí sice nebylo zdaleka letní, ale díky skvělým tratím byl závod i tak opravdu pěkný. Druhý den jsem měl trochu zdravotní potíže a kvůli bolestem žaludku se mi velmi špatně dýchalo (proto to sípání v RZtách). Mám tedy opravdu radost, že i přes to se mi podařilo závod dokončit na prvním místě.“

Vojta Bláha

NOVÉ TRAILY V TRAILPARKU PLEŠIVEC!

Na Plešivci se tedy slušně maká! Kdy že končí sezóna, abych se tam ještě stihl podívat? 😉✌🏻

ALPY, TRAILY, BIKY: výlet na Reschenpass a 3-Länder Enduro Trails

Test PUMPTRACKU v Brně na jeden záběr!