reklama

reklama

Kona Enduro Race Špičák – Již tuto neděli na Šumavě (pozvánka)

Šestým podnikem a zároveň i posledním finálovým závodem této sezóny se ve sportovní areálu Ski&Bike Špičák uzavře letošní Česká Enduro Série. V neděli 12. 9. 2021 vyrazí na trať Kona Enduro Race Špičák už v 9 hodin ráno první jezdci a jezdkyně.

(tisková zpráva)

Startovat se bude tradičně v prostoru před lanovkou, přímo v areálu, a to ve skupinách po deseti závodnících, v pětiminutových intervalech. Předpokládaný konec je okolo 16. hodiny, kdy budou vyhlášeny výsledky.

V průběžném pořadí elitní mužské kategorie jsou po pěti letošních závodech v čele známá jména z předchozích let – Milan Myšík (1060 bodů – držíme palce našemu „dvornímu dodavateli“ závodních reportů | pozn. red.) před Přemkem Tejchmanem (800 b.), třetí je pak Jakub Říha (800 b.).

Na nedělním startu by neměli v dalších kategoriích chybět například Michal Prokop (trojnásobný mistr světa ve fourcrossu) či bratři Petr a Vlastimil Hynčicové. Celkem se bude závodit ve třech hlavních kategoriích dospělých: Race, Hobby a premiérově i na elektrokolech – E-bike. Dále pak v několika juniorských a dětských. 

V rámci špičáckého závodu si mohou jezdci vyjet rovněž body a nominaci do světové Enduro World Series (EWS). Na startu se proto objeví i zahraniční účastníci např. z Německa, Slovenska nebo Polska.

reklama

Trať špičáckého endura měří i s přejezdy zhruba 30 kilometrů. Samotné rychlostní zkoušky čítají přibližně třetinu. Bikeři postupně vystoupají na vrcholy Pancíře, Špičáku a Belvederu. Z pěti „erzet“ se dvě pojedou v areálu Ski&Bike Špičák.

„Jednou jim výšlap na Špičák usnadníme lanovkou, podruhé jej musí zdolat sami. Bez lanovky se budou muset obejít pouze závodníci v E-bikách, ti budou nahoru šlapat dvakrát. Jedna z rychlostních zkoušek se přitom pojede v bikeparku,“ přibližuje podrobnosti dvou špičácký „erzet“ Jan Kasík ze spolupořádající ze Ski&Bike Špičák.

Hlavním pořadatelem je, stejně jako v předchozích ročnících, společnost Kolo pro život, Petr Čech sport a.s. Slibuje, že stejně jako v předchozích letech nepřipraví závodníkům žádné extrémy, ale půjde o zábavné a různorodé „erzety“ po lesních pěšinách a hrabance.   

Text: Ski&Bike Špičák | Foto: Rob Trnka,  Jára Sijka, Kuba Janecký

Více informací, přihlášky atd. na webu: www.enduroserie.cz

Informace o samotném areálu Ski&Bike Špičák: www.sumava.spicak.cz

Prakticky: Lanovka na vrchol Špičáku i bikepark jsou o tomto víkendu v provozu pro všechny ostatní návštěvníky areálu – pěší, nezávodící cyklisty a bikery.

Závodní enduro je tradičně posledním sportovním podnikem letní sezony ve Ski&Bike Špičák, která je i letos, hlavně díky prázdninovým měsícům, opět velice úspěšná. Každodenní letní provoz špičáckého areálu skončí ve středu 15. září 2021. Poté bude areál, včetně lanovky na vrchol Špičáku, zejména kvůli ochraně zdejší přírody, otevřen jen o víkendech a státních svátcích, konkrétně do neděle 31. října.