reklama

reklama

Dačice přivítají evropský a český pohár v kategorii Downtown

V sobotu 14. září 2019 se v centru jihočeského městečka Dačice pojede závěrečný závod šampionátu Czech Downtown Series. Jedná se o vyvrcholení několika závodů, při kterých jezdci soutěží ve sjezdu na horských kolech v centrech měst.

Poslední letošní tuzemský podnik byl zařazen do evropského poháru, a tak se dá očekávat účast předních jezdců starého kontinentu!

(tisková zpráva)

Kromě závodu čeká na návštěvníky bohatý doprovodný program, při kterém nepřestanou lovit zážitky.

Stovka závodníků z Čech i Evropy. Dřevěné překážky, přeskoky kašny, velká rychlost i krkolomné pády. Taková rizika přináší závody ve sjezdu na horských kolech v centrech měst, které se letos uskutečnily pod hlavičkou Sparkaase Czech Downtown Series. V Dačicích půjde tuto sobotu o čtvrtý a finálový závod podniku.

Na průběžném prvním místě je nyní závodník Dominik Bak, kterému dýchá na záda Alexandr Sidor. Ten bude závodit ve svém domácím prostředí a bude se tak snažit před vlastním publikem strhnout vedení na svou stranu.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Každý rok se do Dačic sjede velké množství návštěvníků. Ti vytvářejí opravdu bouřlivou atmosféru, celkem jich pořadatele očekávají okolo 2000. Na závodníky čekají záludné překážky. Půjde o přeskok městské kašny, průjezd dodávkou, nízkým podchodem nebo dokonce interiéry městského úřadu.
Po skončení závodů čeká na závodníky a návštěvníky hudební doprovodný program s kapelou Pipes and Pints a dalšími. Ledově namražený Jägermeister poteče proudem. Hlavní program začíná v 11 hodin.

Foto: Sparkaase Czech Downtown Series