reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #26_2019 | Jaro KOMům nepřeje!

Je to jen pár dní, co skončilo letošní jaro a vlády se ujalo léto, přičemž to venku poslední týdny tak i skutečně vypadá. Přitom, když si tak poslední dobou jezdím po lesích, testuju a hledám zajímavá místa na focení, dochází mi jedna věc. Časně z jara nebo později na podzim se vlastně jezdí mnohdy lépe než v létě! A snad i rychleji…

Není to rozhodně jen otázka teploty a potenciálně přehřívajících se těl a s tím klesající výkonnosti, v tomto směru se jedná o záležitost dosti individuální, alespoň pokud se nepřehoupneme přes třicetistupňové teploty. Spíš mi jde o to, že s postupujícím jarem ožívá příroda stále silněji, ať ji lidská ruka koriguje či nikoliv.

Některé roky je přitom tento fenomén hodně výrazný a skokový, jindy si jej, pro jeho plíživý nástup, pomalu ani nevšimnete. To ale není letošní případ! Jistě si ještě vzpomenete, jak teplý a suchý byl loňský podzim. To se jezdilo jedna báseň! Poté přišla zima s poměrně solidní sněhovou nadílkou, na určitých místech se sněhové závěje stále drží (třeba v Krkonoších), aby ji vystřídalo opět poměrně suché a nevýrazné jaro.

Když pak konečně přišlo „období dešťů“, dopředu jsem svým dětem při procházce lesem říkal: „Teď se schválně zkuste rozhlédnout a zapamatovat si, jak vypadá les dnes, co je kde vidět, jak moc jsou košaté stromy, kde je jak husté listí atd. Podle předpovědi má nyní začít docela intenzivně pršet, pak snad přijde zase teplo. Pokud to tak bude, uvidíte sami, že až půjdeme stejnou cestou za pouhé dva týdny, tak vám garantuju, že to tady skoro nepoznáte!“

Jak pravil starý moudrý muž, tak se i stalo 🤣✌

Divil jsem se pak ale spíš já než moje děti, kterým to připadá jako přirozený běh přírody a které si přeci jen les užívají jinak než já, jenž hobluju dokola ty samé stezky, a proto sakra intenzivně vnímám, když někde přestávám vidět do zatáčky přes čerstvě vybujené křoví, jinde mě silně do rukou a nohou šlehají kopřivy, či drásají různé trnité keře, abych pak kupříkladu narazil i na místa, kterými se po letošním výrazném bujení projet jednoduše nedá!

Takových míst jsem už letos pár objevil, taková místa mám pravidelně ve svém seznamu lokalit, kam nemá smysl jezdit, když se příroda začne naplno realizovat. Někde je to jen otázka omezeného výhledu, jinde záležitost nepříjemně osekaných končetin prostých delších rukávů, tu a tam skutečně narazíte na cesty, které jsou v hlavní vegetační sezóně neprůjezdné!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Omotá a nepustí

Přihodit můžu jednu lehce bolestivou historku z období před pár týdny, kdy jsem vyrazil na jeden svůj oblíbený kopec kousek za Prahou. Zde jsou dva vegetací zatím nepříliš omezené traily, a pak ještě třetí, který není příliš používán, proto snadno zarůstá. I když jsem dopředu tušil, že to nebude zrovna ideální, tak jsem do něj šel, načež jsem se již v první třetině smířil s tím, že budu kompletně ošlehaný od kopřiv!

No jo, kdyby jen to! Po chvíli začalo houští houstnout, až se mi v jeden moment kolem levé ruky omotal nějaký šlahoun, který se pak v zápětí s trhnutím uvolnil, přičemž za sebou nechal krvavý šrám po obvodu skoro celého zápěstí. OK, tohle by mě normálně nerozhodilo, kdyby do toho nešla hromada potu z toho, jak jsem se v daném houští zapotil.

Po dojezdu na konec mě pak čekalo další nemilé překvapení, tedy totálně zarostlá „úniková“ cesta, kterou se obvykle vracím na start a na rozcestí směřující k dalším trailům. A někde v tomto místě jsem nejspíš udělal chybu, když jsem si začal oklepávat a otírat z rukou všelijaké bejlí a hebledí, čímž jsem si zřejmě do sice povrchové, ale přesto čerstvé rány nechtěně vetřel všechen ten bordel!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Výsledkem bylo, že mi místo požahání začalo po chvíli slušně natékat, až mi postupně skoro zmizelo zápěstí a předloktí přecházelo plynule v dlaň. Svoje jsem ten den ještě dojezdil, věřil, že to do druhého dne splaskne, ale nakonec to splasklo až za nějaké dva či tři dny! Schválně koukněte na video, kde předvádím chrániče Leatt 3DF 5.0 Zip, zaměřte se na levou ruku a třeba si všimnete, že je na ní stále něco jinak!

Nebylo to příjemné, chvíli jsem přemýšlel, jestli s tím nejít někam za doktorem, ale pak jsem si říkal, že to jistě odezní. Ještě klika, že žijeme ve střední Evropě, jelikož na mnoha jiných místech světa se nachází výrazně jedovatější rostliny! Kamarád mi kupříkladu jednou vyprávěl, co s ním udělal kontakt s „Poison Ivy“ (nemyslím postavu z Batmana). Pokud vím, tak zase v Kalifornii je třeba dávat si pozor na jedovatý dub, nebo jiné podobné keře a tak podobně!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Zpět na začátek: Abych se nezapomněl vrátit k pointě a dnešnímu titulku… Modří už jistě tuší! Zkrátka a dobře mě poslední dobou několikrát napadlo, že se v této části roku poměrně složitě bojuje s vlastními rekordy, či se těžko lámou KOMy na lesních trailech. Jistě jsou místa, která po celý rok výrazně nezarůstají, pak jsou ale místa, kde…

Už jsem to říkal dvakrát – kde sotva projedete, nebo třeba jen přes křoví a trávu nevidíte na cestu. Ale to je zkrátka příroda a měli bychom být rádi, že se jí jakžtakž daří, že letos konečně trochu víc pršelo, v létě snad nebudou vysychat studny a přehrady, alespoň ne v takové míře jako minulý rok, a tak podobně. Konec konců, při troše snahy se dají stále najít místa, kde je na trail dobře vidět a kterým tato část roku naopak svědčí!

PS: Léto se blíží a s ním i prázdninový provoz BikeAndRide.cz, což ale neznamená, že se na dva měsíce odmlčíme. Už nyní je v plánu řada akcí na toto léto, tradiční prezentace, pár testů atd. Každopádně lehce zpomalený režim zařadíme částečně již tento týden, kdy bych rád dodělal předně test Ghostu FRAMR 6.7 a dlouhodobější test batohu CamelBak M.U.L.E. LR. Zbytek podle situace, další v průběhu léta! Díky za pochopení 😉🤘

Cannondale Topstone Carbon – představení

COLORADO

Bikový výlet do z (do) říše snů! Colorado je minimálně moje destinace snů!

Luxusní a obsáhlá fotogalerie na: www.pinkbike.com

New Orbea Occam. Are you this rider?

Orbea představuje novou generaci 29“ trailbiku na 140 mm – Orbea Occam

Fotogalerie k videu: www.pinkbike.com | Představení tohoto kola: www.pinkbike.com/../orbea-occam

CLASH Kids – Well, You Asked For It!

Commencal se již roky soustředí na mladé a začínající jezdce, čemuž odpovídá i jejich rozrůstající se nabídka mládežnických kol. Nyní třeba i Commencal Clash 20, 24 a Junior (27,5“)

Více na: www.pinkbike.com

Meet the Fuse

Když se zamilujete do fenoménu trailového HT! Připomínám první domy v sedle Whyte 905

Jammin‘ on Japanese Jank 🇯🇵 Mountain Biking Fujimi Panorama Bike Park

Jak vypadají traily v Japonsku? Fujimi Panorama Bike Park – největší bikepark v Zemi vycházejícího slunce.

Epickie 18 godzin na Rowerze | Godziek Brothers

Epických 18 hodin na trailu s polskou výpravou!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Větší kolo vepředu? aka Mullet bike TEST / Banshee Rune 27.5″ Rear, 29″ Front vs classic 27.5″

29“ vepředu a 27,5“ vzadu? Tomuto fenoménu, který rychle roste na oblibě, se začíná říkat Mullet Bike! Doporučuji si tento termín zapamatovat! První zkušenosti s ním nám naservíruje Matěj Charvát…

What is the Fastest Wheel Size? 29/27.5″ Mullet Bikes vs 29ers

Jako bonus k tomuto tématu přidejme video z produkce redakce Pinkbike!

XC není žádná sranda, podívejte se na překážky v Novém Městě na Moravě

Teď krapet zvolníme, ale jen zlehka, protože překážky na XC trati v Novém Městě na Moravě rozhodně nejsou pro slečinky!

Seymour/BC – Salvation (Jondy)

Zase z jiného soudku. Kanadské BC (opět) očima našince! Dnes jedna mimořádně technická, či spíše balanční sekce! RESPEKT! 

**BONUS**

THE SECRET BEHIND MY FLAT BRAKE LEVERS finally revealed

Proč Yoann Barelli vozí brzdové páky vodorovně?

Lac Blanc La Nuts / KOM run mit Strava Lines / 2019 RAW

Útok na KOM!

Bosch Performance CX 2020: Infos und erster Test

Pokud zvládáte alespoň trochu němčinu, tak jsou zde první postřehy k novému motoru Bosch Performance CX 2020, na který se čekalo dlouhé roky a snad ten výsledek stojí za to! Menší rozměry, nižší hmotnost, Powertube baterie pro integraci do rámu s kapacitou až 620 Wh. Na to jsem dost zvědavý!

Your Ride Is Now Flat

Když už jsme u toho elektrického tématu, aby nám pak někdo nesrovnal kopce do roviny! 🤣✌