reklama

reklama

Pondělní videonálož #38_2017

Nevím, jak tomu bylo v jiných částech republiky, ale já byl tento víkend na Moravě, jako děcko jsem se těšil, že si v neděli vyzkouším další ze strojů EVIL, model The Wreckoning, tedy „zabijáckou devětadvacítku“ na 160 mm zdvihu, ale nakonec jsme to museli kvůli vytrvalému dešti odpískat!

Trápit takového krasavce v hordách bláta by bylo proti bikové etiketě. Navíc co by o něm člověk asi tak zjistil, kdyby se s ním půl dne jen smýkal dolů ze svahu a jednou nohou by brousil o zem, aby nabyl alespoň letmého pocitu stability. Zároveň jsem se přes víkend párkrát podíval na předpověď pro šumavský Špičák a přemítal nad tím, jak je asi závodníkům a závodnicím na posledním podniku České Enduro Serie?

Norové hlásili pro oblast Železné Rudy slabé 4°C nad ránem, denní maximum 9 – 10°C a do toho nějaké přeháňky. Ale možná, že to nebylo tak hrozné? Na Moravě sice bylo výrazně tepleji, ale ve vytrvalém dešti byl člověk rád, když doběhl od baráku k autu.

*Teď koukám na rychlý sestřih a vypadá to, že na Špičáku bylo místy i sucho a možná i trochu slunka! Sakra, měl jsem být někde jinde!!!

Jedna momentka z prezentace Ghostu a dalších značek v Novém Městě na Moravě (www.instagram.com/bikeandride.cz)

Na čem makáme na BikeAndRide.cz

Tento týden se v první řadě podíváme na novinky a zajímavosti z prezentace společnosti Schindler s.r.o., která u nás zastupuje zejména značky Ghost, Lapierre, Cratoni, SKS, Knog a řadu dalších. Opět si to rozdělíme do několika fází, tedy na povídání o kolech Ghost a Lapierre 2018 a pak na přehled novinek mezi dováženými komponenty a doplňky.

Připomenout bychom si měli opět i něco málo z veletrhu Eurobike, tento týden bych se rád podíval na pár zajímavostí ze světa elektrokol a když to vyjde, tak možná koncem týdne přihodíme i další téma klasických neelektrifikovaných novinek. Mezi všechny tyto „představovačky“ bych rád vklínil ještě povídání o teleskopické sedlovkce Lapierre, kterou vozím již dobře čtvrt roku a zatím jsem s ní maximálně spokojen!

Guy Rides Bike Faster

Je naprosto normální, že člověk, poté co spadne a vážně se na kole zraní, jezdí nějaký čas pomaleji a opatrněji, než se zase dostane do plné formy. To ale nemusí platit vždy. Max Horner si před časem poranil kyčel, dnes je ale zpět v sedle a jezdí snad ještě rychleji a agresivněji než před úrazem!

Montana Smugglin‘

Jak lépe prověřit nový koncept nazvaný „Speed Balanced Geometry“ pomalu prosakující mezi produkční stroje Transition, než tím, že najmete dva „pašeráky“ a necháte je na těchto kolech přejet Skalisté hory! Zní to jako parádní trip, jehož by se člověk rád účastnil.

Mrkněte na hromadu fotek na www.pinkbike.com

Transition Bikes introduces Speed Balanced Geometry

Aby nám neuteklo něco zásadního, zde je představen celý koncept Transition Bikes – Speed Balanced Geometry. V principu zde máme jen o krok dále dotažené pojetí geometrie, jaká se dnes obecně prosazuje napříč mnoha značkami. Tedy delší a nižší rám, více položená vidlice (stabilita), k tomu zkrácený představec a hlavně zkrácené předsazení korunky vidlice (delší stopa kola). Ale také třeba napřímená sedlovka pro zachování délky posedu. Jak názorně ukazuje animace níže.

Vše se děje ve jménu stability ve vyšších rychlostech, zároveň však dostatečně hbité ovladatelnosti na pomalých sekcích. Ano, nejedná se o nic radikálně nového, jen se to teď víc řeší, víc se o tom mluví a častěji je to vidět. Nikdo zatím nevynáší absolutní soudy, ale pomalu a plíživě se zdá, že by toto mohla být cesta vývoje technického MTB!

Zevrubný popis a jízdní dojmy najdete třeba na webu www.vitalmtb.com

100 Seconds of Ultimate Flow | RAW 100 w/ Brendan Howey

Žádné zbytečné řečičky, prostě jen nekompromisní diktát v RAW formátu!

Welcome to Marin: Timo Pritzel

Značka Marin přijala do svého teamu věhlasného německého jezdce, kterým je Timo Pritzel, který se již dobře 30 let věnuje BMX a horským kolům. Timo by měl Marinu pomoci zejména s propagací modelových řad Attack Trail a neortodoxního stroje Wolf Ridge, který jsme si představili letos z kraje roku.

Kratší povídání o tomto angažmá najdete na www.pinkbike.com

Powerslave | Nelson BC MTB in 4K

Už jen ze zvyku další díl seriálu #followcamfriday, ať se podíváme, co za krásy lze najít v oblasti Nelson v kanadském BC!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

Trail Park Klínovec

Klínovce je poslední dobou všude plno! Sám jsem se tam byl letos podívat a byl jsem nadšený z nového Rubíbu (reportáž), minulý týden jsme vám naservírovali Klínovecký report od Andrey Drengubákové, mezitím byl na Klínovci i kolega Tomáš na redakčním Ghostu FRAMR 6 (2017) a přivezl si toto video!

Enduro Edit(ek)

Pro zpestření malý Enduro Edit(ek) z domácích luhů a hájů!

**BONUS**

Top 5 Downhill Tricks/Stunts

Schopnosti MTB jezdců se neustále posouvají, skoky se zvětšují a triky se stávají stále šílenější. Zde je žebříček pěti vybraných TOP kousků z posledních několik let.

Walker claims the Trophy | Red Bull 111 Megawatt 2017 in 4K

Na úplný závěr trocha ohlušujícího řevu motorek, ať si připomeneme, že enduro na horských kolech je vlastně docela jednoduchá disciplína!!!