reklama

reklama

Povelikonoční Videonálož BnR #16_2020 | Kdy se zas kouknu do Itálie?

V průběhu tohoto zvláštního období, které nyní prožíváme, se většině z nás postupně rozrůstá seznam věcí, které bychom dělat chtěli a nemůžeme. Od prosté možnosti dojít si sednout někam na pivo a pokecat s kamarády (bez roušek) po ty větší a možná i dlouhodobější. Mně třeba občas dochází, nakolik mi chybí Itálie a asi ještě nějaký čas chybět bude!

Proč zrovna Itálie? Když se mě syn občas zeptá, jakou z evropských zemí, krom naší vlasti, mám nejradši, tam mu obvykle odpovídám: „Však ty víš kterou…“ „Jasně tati, stále vede ta tvoje Itálie!“ Abych byl přesný, ze všeho nejvíc severní Itálie. Krom toho mám rád třeba také Rakousko, Slovensko beru jako samozřejmost, ale zrovna Itálie je zemí, která mě láká asi ze všeho nejvíc. Minimálně z těch, které s námi přímo nesousedí.

Mně se prostě líbí, jaká bývá v Itálii pohoda, alespoň na těch místech, kam se rád vracím, jak dokážou být Italové přátelští a pohostinní, a přitom jsou takoví bezprostřední, veselí a živí. Líbí se mi stará italská města a městečka, hrady a různé pevnosti, nelíbí se mi třeba otravné mýtné brány na dálnicích, ale jinak je mi v Itálii prostě dobře.

Nemusím tam žít, rád tam jezdím

Neříkám, že bych tam musel žít, ač tam mají skoro vše důležité, co potřebuju k životu – pizzu, zmrzlinu, lasagne a krásnou přírodu. Na kávu moc nejsem, ale kamarádi kafaři říkají… Však vy dobře víte!

Z italských regionů jsem si nejvíc oblíbil Dolomity na severu země, v okolí Lago di Garda bych si klidně dokázal představit vlastnit chalupu, tedy pokud by se tam člověk mohl teleportovat a nemusel se trmácet kolem sedmi hodin autem. Krom toho jsem si poslední roky, tak jako mnoho jiných, zamiloval Finale Ligure a celou Ligurii obecně.

Když jsem třeba v zimě sledoval, kolik našich krajanů vyrazilo do Finálka přes svátky, jak si tam drandili v relativním teple a suchu, tak jsem vnitřně dost trpěl a v hlavě pomalu skládal plány na to, jak na jaře zase vyrazíme s partou do této destinace prohřát kosti, spláchnout se v moři, a hlavně pojezdit na zdejších perfektních enduro trailech. Prostě místo snů!

Co na tom, že v Itálii občas padají mosty, po tom v Janově jsem jel asi dva měsíce před tím, než se zřítil, v dálničních tunelech je to občas slušná divočina a někdy je tu takové horko, že to pro mě jako typického Středoevropana začíná být hůře snesitelné. Respektive hůře slučitelné s jinou aktivitou, než je koupání v moři apod.

Foto: Dane Perras (představení Kona Hei Hei CD DL MY21)

To jsem se ale zas jednou zasnil…

No jo, jenže teď zrovna můžu jen snít, protože možnost, že se podívám zrovna do severní části Itálie, je na delší čas takřka bez šance. Už jsem sice slyšel o tom, že sdružení cestovních kanceláří začíná pracovat na návrhu bezpečných cestovních koridorů do zemí, kde není až tak velké riziko nakažení, abychom se v létě všichni nemačkali v českých kempech, avšak zrovna do tohoto seznamu Itálie nezapadá.

Ale ono by i tak bylo případné vycestování nejspíš podmíněno následnou dvoutýdenní karanténou po návratu do ČR, což za tu cestu asi úplně nestojí. Nebo ano?

Celé je to vlastně dost skličující, když si uvědomíte, že máme zavřené hranice podobně jako za minulého režimu. O to hůř, že se člověk nedostane třeba ani na Slovensko a jinam do „východního bloku“. Když přitom občas zaslechnete z vládních kruhů informaci o tom, že hranice mohou být obecně zavřené klidně rok a třeba i déle… Brrr!!!

No nic, já to mám v Česku rád, cizina a dálavy mě lákají, ale zvládnu to chvíli bez nich! Nakolik ale bude těžké smířit se s tím, že se možná ještě rok nepodívám do Itálie, to teď nedokážu říct.

Charged: A Different Way To Ride Free

Elektrický free ride nebo Ride Free?!

Joe Barnes Lockdown Bites #4 – Necessity is the Mother of Invention

Není nad doma vytvořenou VR simulaci s vodními efekty!!!

Reece Wallace | Flight Path

Letecké trasy na nebi jsou poslední měsíc až podezřele prázdné, ale co ty nízko nad zemí?

DEITY: In the Wake featuring Max Morgan

Theo Erlangsen – One Run in Tokai – Raw Edit

White Line Sedona – Hans Rey Style

Bílá čára na skále – tzv. White Line – je jedním z legendárních spotů, kde už pár lidí přišlo (nejen) o kolo. Zkuste si najít pár videí… Každopádně na White Line se nedávno vypravil i Hans Rey, který tuto přírodní výzvu zvládl se ctí, každopádně z videa je znát, že si dával velký pozor a měl k tomuto místu velký respekt!

Kona’s All-New Hei Hei Makes XC Fun – First Look & Ride | Pond Beaver 2020

Kona nedávno představila kompletně překopaný model Hei Hei – můžete porovnat s naším testem Kona Hei hei Trail (rok 2017).

*Sranda, ta fotka na kolejích je čistě náhodná! Leda že by někdo na Pinkbiku opisoval 😜

Celé představení na pinkbike.com

**CZECH MADE**

Trip do JC bike!

„Vyrazil jsem za Honzou Čepelákem, aby mi trochu poladil tlumiče. Následně jsme jeli na menší testovací jízdu. Musím říct, že progresivní pružina je pro mě na tomto rámu perfektní volbou. Tlumič JadeX má tak progresi podobnou vzduchovému a senzitivitu pružiňáku. Na vidlici jsem provedl redukci objemu pozitivní vzduchové komory. V dalším videu vás provedu nastavením tlumiče Topaz, který volím na lehčí a šlapavější příležitosti.“ Vojta Bláha

MOUNTAINBIKING AT HOME

Když jste zavřeni doma…

5 DŮVODŮ PROČ JEZDIT NA GRAVEL BIKU!

!!POZOR!! ve videu jsou použity záběry před dobou koronavirovou! 😉✌🏻

VELIKONOČNÍ VÍKEND BĚHEM NOUZOVÉHO STAVU!

Jak vylepšit brzdy na kole: 5 tipů + test destiček Galfer

Pro připomenutí test destiček a kotoučů Galfer na BikeAndride.cz

 **BONUS**

GoPro Awards: #HomePro Freeride Skiing

Když už jsme tu měli domácího bikera, co domácí lyžař?

WDIT with Danny MacAskill in London