reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #2_2020 | Poslední rok první desetiletky!

Tak už je to jasné! Rok 2020 je zde a není o čem diskutovat! Přeji tedy ještě jednou vše nejlepší do nového roku a těším se, co vše nám sezóna 2020 přinese. O výhledech a trendech očekávaných v roce 2020 a teoreticky i v sezóně 2021 jsem mluvil již minulý týden, proto se nemá cenu opakovat. Co se přitom bude dít na BikeAndRide.cz?

V zásadě asi nic přelomového, snad jen pár dílčích změn. Chceme nadále pokračovat v naší práci, plnit web BnR kvalitním a pevně věřím pro vás i zajímavým obsahem jako doposud. Tedy já tomu vlastně nemusím jen věřit, jelikož mám od vás často zpětnou vazbu. Minimálně v rámci toho, že se ke mně průběžně dostávají vaše zprávy, dotazy a jiná komunikace, kterou se snažím průběžně vyřizovat, v níž přitom zaznívá nejednou i pochvala našeho webu, jeho obsahu atd.  

Nechci se tu vysloveně naparovat, ale proč se trochu nepochválit, když je ten nový rok. Ostatně kdo to za vás udělá, že? 😁

Moc si já, i všichni kteří mi průběžně pomáhají s tvorbou obsahu na BikeAndRide.cz, vážíme této zpětné vazby a vašeho kladného hodnocení. Samozřejmě se ke mně dostane občas i nějaká „konstruktivní“ kritika, nejčastěji asi upozornění na různé nešťastné překlepy a gramatické chyby, které se nestačí včas podchytit. Ale víte jak: „Jsme jen lidé…“

Jen pro vaši informaci, když už jsme u tohoto tématu. Prakticky vše, co se dostane na web je po uveřejnění ještě jednou kontrolováno a opravováno kolegou Zedem. Zede díky moc za tvoji práci! Zdenda, neboli „Zed is dead“, to ale také, vzhledem k tomu, že sedí přes den v práci, nestihne po mně opravit pokaždé do hodiny od publikace.

Každopádně i tak díky všem, kteří mi z drtivé většiny v pozitivním tónu píšou, ať opravím to či ono slůvko… Díky!!!

Mike Jones – Dreams (pinkbike)

Poslední rok první desetiletky!

Když už jsem dnes začal s letopočty a pak zabrousil do obecných témat, napadá mě ještě zmínit skutečnost, pro kterou jsem se sám musel podívat do archivu článků, jíž je stáří našeho projektu…

Věřili byste tomu, že zhruba za rok a týden bude online magazín BikeAndRide.cz na světě již 10 let?! Já tedy ne!!!

Uteklo to hrozně rychle a utíká to stále dál! Nám ale dech rozhodně nedochází a budeme poctivě pracovat na tom, aby byl ten poslední rok první desetiletky minimálně po obsahové stránce stejně kvalitní a čtivý, jako roky před tím.

Na vysloveném konci dekády tedy ještě nejsme, ale asi se na to začneme pomalu v průběhu roku připravovat a zkusíme na toto výročí nachystat pár změn. Jednu menší dílčí bych rád zkusil zařadit už letos, jen přemýšlím, jestli to už nyní říkat veřejně. Ale když už se to nakouslo…

Rád bych totiž zkusil poupravit koncepci testů kol, jelikož jsem již od několika lidí slyšel, že VELKÉ testy, které mívají v mojí wordovské podobě kolem šesti až sedmi stran, jsou až zbytečně upovídané a dlouhé. Navíc, když si k tomu přidáte ještě předchozí první dojmy. Sám musím zároveň přiznat, že mě tyto obsáhlé útvary sice baví, ale často dost zatěžují a někdy i zdržují.

Řešení? Chtěl bych se postupně dopracovat k tomu, že si velké testy a dlouhé povídání nechám pro skutečně zajímavé a exkluzivní stroje a prostor mezi tím bych zaplnil odlehčenou verzí mých klasických recenzí, kterých by tak mohlo být teoreticky i více. Rozsahem by tyto „light testy“ (zatím jen pracovní název) měly být někde na půl cesty mezi prvními dojmy a velkými recenzemi.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Poděkování dodavatelům externího, exkluzivního, exotického či extrémního obsahu

Poslední dnešní bod, když už začal ten nový rok! Rád bych na tomto místě poděkoval všem, kteří mi pomáhají dodávat obsah zejména s reportážní tématikou. Jmenovitě patří velké díky Andree Drengubákové a Tomáši Ruckému, kteří nás přes sezónu pravidelně zásobují cestopisy a místopisy z českých a evropských resortů, Andrea pak ještě reporty z řady závodů, kam já se obvykle nedostanu.

Díky také Milanovi Myšíkovi, od něhož máme zase přehled o tom, jak to vypadá na enduro závodech evropské a světové úrovně a díky i za to, že nás ve světě hrdě reprezentuje.

Zároveň držím palce, ať se podaří dotáhnout rekonvalescence a zotavení po loňském vážném úrazu Milana Čižinského, s nímž jsme se loni rovněž domluvili na sdílení jeho reportů zejména ze závodů EWS, jenže pak došlo jen na jeden podnik, po němž přišel onen kritický úraz krční páteře!

Díky samozřejmě i Tomanosovi za to, že mě každé pondělí zásobuje čerstvými video tipy a všem dalším, které jsem nejmenoval! Hezký, úspěšný a vydařený rok 2020!

AMAZING Mountain Biking Moments | 2019 Trail Previews Best Of

Začněme jedním trochu delším sestřihem těch nejlepších záběrů Remyho Metaillera z roku 2019.

Foto a text n: www.pinkbike.com

Dreams // A Journey with Pro Downhill Racer Mike Jones

Jak vypadá nebo může ve snu vypadat cesta od malého kluka, co rád jezdí na kole, po profesionálního závodníka světové úrovně?

Foto a story: www.pinkbike.com

Happy New Year from the DHaRCO Collective

Menší novoroční přání od zástupců teamu DHaRCO, za které jezdí třeba: Kyle Strait, Connor Fearon, Tyson Wyse, Matt Staggs, Lucy Mackie a další…

#GoodTimes with David Trummer, Erik Irmisch & the #YTJEFFSY

To mi vohni berle! Koukám na to a říkám si: „Jé, to vypadá skoro jako traily, co jezdím na chalupě…“ Pak se dívám znova a jo! Tohle je v ČR!!! A souhlas, tady to je vždy o #GoodTimes, i když prší, protože k tomuto místu vlhko prostě patří!!!

The First Year of Wide Open: 2019

2019 jako první rok plného komerčního nasazení vidlic Trust! Jeden kousek, co je v ČR, mám předdomluvený na osobní prověrku.

2020 REASONS TO RIDE

Jedno komerční video, ale hezké a s vtipným názvem – 2020 důvodů k jízdě! To je něco jako se říkávalo „Škoda 1000 MB = 1000 Malých Bolestí!“ 😁

Seasons – Matt Hunter – Full Part – The Collective Films

Tomanos si trochu zavzpomínal na jeden svůj oblíbený film…

BEST OF 2019 – Gabriel Wibmer

A ještě jedno ohlédnutí za rokem 2019 od mladšího z mladých Wibmerů…

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

WHYTE BIKE STORE & TEST CENTER press/media day

Dnešní slušně nabušenou rubriku českých výtvorů začněme malou připomínkou mojí návštěvy nově otevřeného showroomu Whyte v Novém Jičíně.

Report / První jízdy Whyte E-150/E-180

ZKUŠENOSTI S VLOŽKAMI PROTI DEFEKTŮM!

Hmmm. CuchCore jsem tedy nejezdil, ani ten poslední zmíněný Tannus Armor (to bych zkusil…), ale jinak v zásadě souhlas. Za sebe mám rád PTN! Rokkline na zadek je super, dopředu třeba RaceLine. Nebo za mě ideálně Mr.Wolf. Špatná není Vittoria Air-Liner (mám teď v předním kole), PANZER, či již zmíněný Mr.Wolf…

Dobře, řekl jsem si o to… Natočím vlastní „remake“ Michalova videa 🤘🏻

MOJE ZÁVODNÍ KOLO PO SEZONĚ!

„Tohle kolo ve verzi „mullet“ mám postavené asi půl roku. Přijde mi, že kombinace 29″/27,5″ celkem funguje. Kolo už je dost použité, ale je to čistokrevný závoďák, takže mu pár šrámů nevadí.“ Michal Prokop

Tý jo, jsem nevěděl, že i Michal jezdí mullet!

MŮJ PRVNÍ ENDURO ZÁVOD!

„Poslední den v roce 2019 jsem vyrazil na MiniEnduro závod, který pořádal @prokopmichal Dá se to tak považovat za můj úplně první Endurový závod vůbec. Fakt hodně mě to bavilo. No a jak to probíhalo samozřejmě zjistíte v dnešním videu.“ Jakub Vencl

Qayron Carma 140: Test levného trailového celopéra od nové české značky

Koukám, že brněnský kolega Trail Hunter si už Qayron vyzkoušel, i mně se rýsuje ta možnost, tak uvidíme, zda se vydaří…

TRIKY NA HORSKÉM KOLE V ZIMĚ

„Vyrazil jsem po Vánocích do Boskovic zajezdit na enduru s kámošem Tomem Tlamkou, který je jeden z našich nejlepších juniorů v crosscountry a cyklokrosu. Dali jsme si mezi sebou menší battle, našli zajímavé spoty a dali pár zajímavých triků. Jak to dopadlo se mrkněte na video!“ Vašek Kolář.

MŮJ ROK 2019! (premiéra dnes 16h)

„Rok 2019 se mi fakt podařil! Už loni jsem si řekl, že na jeho konci si vytvořím rekapitulační video. I pro sebe, abych si chvilku sedl a zamyslel se nad tím, co se mi všechno podařilo a naopak, kde bych měl přidat.

Byl to zajímavý rok. Kdyby mi někdo na začátku řekl, že to takhle bude, asi bych mu nevěřil! Ale na druhou stranu jsem si to přál a snažil se pro to udělat maximum!

Díky za sledování, snažil jsem se udělat takovej průřez mým rokem, abych se na to i já sám mohl občas kouknout a nakoplo mě to k tomu, abych makal dál! Díky ještě jednou!“

Matěj Charvát