reklama

reklama

BH Bikes – Stručné představení značky

Značka BH je na trhu již od roku 1909, kdy se pod tímto označením začalo vyrábět střelivo pro armádu. Po ukončení války se hledalo nové využití výrobních kapacit, přičemž volba padla na výrobu jízdních kol. Díky spolupráci s různými teamy a ambasadory vyvíjí BH neustále nové produkty a technologie, proto v současnosti patří mezi španělskou cyklistickou velmoc.

(upravená tisková zpráva)

Rámy BH jsou většinou vyráběny v Portugalsku, přičemž celá kola jsou montována a kontrolována ve Španělsku, odkud putují do celého světa.

Již v roce 2008 přišlo BH, jako jedna z prvních značek, na trh s elektrokolem s plně integrovanou baterií. Tedy s konstrukcí, která se ve větší míře začíná prosazovat vlastně až nyní!

BH AtomX Carbon

V posledních letech, kdy se zvyšovala poptávka po elektrokolech, dosáhli v BH Bikes počtu více než 67 modelů eBiků na různých typech pohonů s různou cenou i zaměřením. Zákazník tedy může volit z motorů Brose, Shimano nebo Yamaha.

Elektrokola BH Bikes začínají na cenách od 1399€

Značka BH je také známá díky spolupráci s profesionálními týmy jako Arkea – Samsic nebo v letech minulých AG2R. Tváří BH Bikes se jednoznačně stal Carlos Coloma, který se blýsknul 3. místem na olympijských hrách v brazilském Rio de Janeiro.

Silvia Fernandez

V gravity disciplínách dominuje Miranda Racing Team, kde se teamoví jezdci podílejí na testování materiálu v těch nejnáročnějších podmínkách, jaké nabízí světový seriál EWS.

EWS Petzen – Lynx 5
EWS Petzen – BH Lynx 5 (Miranda Racing Team)
Miranda Racing Team

Specialitou je program nazvaný „BH UNIQUE“, kde si zákazník může navolit svůj design a komponenty a touto cestou tedy specifikovat kolo přesně dle vlastních požadavků.

Z technických zajímavostí pak můžeme zmínit, že značka BH Bikes již nějaký čas spolupracuje s legendárním vývojářem cyklistického odpružení Dave Weaglem, díky čemuž mohou její plně odpružené stroje využívat licencovaný zadní závěs Split Pivot podobně jako je tomu třeba u značek DeVinci nebo Salsa. 

Více informací o produktech a značce naleznete na stránce www.bhbikes.com
BH Lynx Race Evo Carbon