reklama

reklama

Pondělní videonálož #49_2016

#PondelniVideonalozBnR„Co chceš v tomhle počasí testovat?“ Ptal se mě onehdy Petr Heiník, když jsem si od něj na pár dní půjčoval RB Bandit 475 (pssst, je to napůl tajné!). To bylo před pár týdny, kdy se teploty pohybovaly okolo nuly a jezdilo se docela hezky. Tuto neděli, v půl osmé ráno, mě vytáhl kamarád na kolo, a to byl trochu větší mráz!

Když jsem vyrážel, zahlédl jsem skrz zalepené oči na teploměru hodnotu okolo -5°C! Není to sice až takový extrém, před pár lety jsem jezdil i v nějakých -10° až -15°C, když jsem testoval Specialized Fatboy mezi svátky v Jeseníkách. Tento víkend jsem ale chladem trpěl místy i víc. Na fatbiku je člověk rád, že jede a o moc se nesnaží. S normálním fullem (Specialized Enduro 650b) na trailu za barákem ale máte snahu „opravdu jezdit“, což, mám takový pocit, jsem v neděli spíš jen předstíral.

Ale důležité je se kousnout, přemoci se a udělat občas něco jinak než obvykle. Skoro je mi až líto lidí, kterým zima vadí natolik, že na podzim své jednostopé miláčky zazimují a vytáhnou je až s prvními náznaky jara. V zimě to je někdy více o morálce než o jezdeckých zážitcích, když se ale zadaří, mohou být ty zážitky nejsilnější za celý rok! A ani nemusí jít o akce typu „propadnu se do zamrzlého potoka!“

Někdy stačí jen pocit slastného křupání zmrzlé půdy pod koly, snaha poprat se se zamrzlými kolejemi v blátě, klouzání po ztvrdlé hlíně nebo úplně nejlépe boj se záludnostmi sněhem zakrytých trailů! S bílou pokrývkou do 10 cm je to prostě pecka! Ale na to tuto zimu zatím čekám (alespoň v Praze).

#PondelniVideonalozBnRUznávám, že teploty okolo -5°C nebyly zrovna ideální pro testování novinky Maxxis Tomahawk. Pro zajímavost vlevo je Tomahawk na kolech Spank Oozy Trail 345 (vnitřní šíře 30 mm), vpravo na kolech Specialized Traverse (vnitřní šíře 29 mm).

Vánoce se blíží i na BikeAndRide.cz

Letos mám zase jednou pocit, že se Vánoce přiblížily rychleji než jindy… Tak snad si alespoň mezi svátky stihnu všimnout, že není běžný pracovní týden, ale období vhodné pro odpočinek a rozjímání. Do té doby bych ale rád stihl ještě pár věcí. Spíš už to ale vezmeme zlehka, než že bychom to sypali ve velkém den za dnem.

Rozhodně dříve než pod stromeček vám musím nadělit dlouho, předlouho slibovaný test Giantu Trance 2 LTD (až je mi to trapné…). Už mám ale skoro hotový text, z větší části nachystané fotky, takže tento týden už to složím!!! Hned nato se vrhnu na velký rozhovor s Michalem Marošim, první část jste si mohli přečíst na RedBull.com a před svátky bych rád zkompletoval závěrečné hodnocení pluskového fullu Rocky Mountain Pipeline. Víc do Vánoc neslibuji!

Utah’s King Kong Trail by Supermoon Light

Superúplněk, který nastal 14. listopadu 2016, kdy byl měsíc nejblíže zemi od roku 1948 a znovu se takto přiblíží až v roce 2034, strávil každý jinak. Někdo šel do hvězdárny, jiný se šel projet na kole! No jo, jenže to, co zde předvádí Darren Berrecloth, není jen tak obyčejná romantická vyjížďka při měsíčku…

Evil Bikes – The Calling

Evil Bikes je značka, kterou možná znáte a možná také ne! Nevadí, brzo ji totiž poznáte, jelikož se stroje Evil oficiálně dostávají do české distribuce a shodou okolností bych se tento pátek na jednom Evilu měl projet. Tak se namlsejte a za týden vám o tom řeknu více! Více info sosejte na facebook.com/evilbikesczech

The Loam Monster

Umetené kanadské traily známe z nekonečné záplavy videí snad všichni. Toto je ale něco jiného, divokého a nespoutaného! I takové věci lze zjevně zažít v Kanadě s kolem!

Elements of Victory

Znovu Kanada a znovu trochu jiným pohledem. V BC se totiž po lesích neprohání jen enduro, FR a DH šílenci, ale také muži (a ženy) upnutí v lycře a to v rámci etapového závodu BC Bike Race, který musí být krásný, ale zatraceně náročný!

Danny MacAskill Signature Brake MAGURA MT7 – Yellow Memories

Pozor, se jménem Danny MacAskill se tentokrát nepojí žádné superúžasné a dechberoucí video s revolučními jízdními či zábavními prvky, ale prostá zpověď a vzpomínka na mládí. Vzpomínka na to, jak si Danny oblíbil své „žluté brzdy“ Magura, které používá dodnes…

Two Elk East, Vail Colorado MTB

Snad se v tomto směru moc neopakujeme a zbytečně jsme se na tom nezasekli… Máme tu další video od jezdce a filmaře jménem Nate Hills, který mapuje zajímavá místa po celých státech amerických. Dnes je to Colorado.

Volt Series Off-Road

Čas nočních vyjížděk a nightridů je zde už nějaký čas. Osobně už skoro nevyrážím na kolo, abych neměl v batohu alespoň přední světlo Knog Blinder Arc 640 a blikačku na kole! Každopádně pokud o jízdě se světýlky zatím jen uvažujete, zde je malá motivace v podání lampiček od značky Cateye.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**DOMÁCÍ STOPA**

Autumn Leaves

Podzimní barevnou romantiku již střídá zimní monochromatická poetika, to ale není důvod nevzpomenout na to, jak se jezdilo, když bylo listí v lese ještě z části na stromech a zbytek ležící na zemi dokonale barevný.

MRSN & BikeAndRide.cz foto sesion 2016

Malá připomínka našeho setkání s Michalem Marošim a pozvánka k velkému rozhovoru zmíněnému v úvodu…

**BONUS**

NISSAN GTR LIBERTYWALK

Masakr! Můj oblíbený Nissan GTR jako vystřižený z filmu Mad Max (Šílený Max!). Víc se mi líbily starší filmy s Melem Gibsonem, než poslední počin režiséra George Millera

Chris Harris In The Aston Martin Vulcan – Top Gear: Series 23 – BBC

Tohle na mě jen tak náhodou mrklo z internetu! Krásné auto a podle mého super recenze v podání Chrise Harrise. Jen doufám, že se BBC zase vrátí Top Gear na scénu, že hlavním moderátorem bude Matt LeBlanc a že Chris Harris bude součástí show! Je to hloupé, ale Jeremyho nové Grand Tour mě zatím příliš neohromilo L Uvidíme co třetí díl… (topgear4fun.cz)