reklama

reklama

Velký test světel Knog Blinder Arc & Blinder Road

Knog Blinder Arc 640 - testExistují značky sportovních doplňků, které snadno přehlédnete nebo si je mnohdy spletete s jinými výrobci a pak jsou takové, jejichž produkty mají svou vlastní tvář a proto každý, kdo se s nimi alespoň jednou setkal, je napříště okamžitě pozná! Přesně takové jsou i produkty Knog, u nichž jsme chtěli zjistit, zda se zde osobitý design a zpracování snoubí i s patřičnou kvalitou a výkony.

Knog je dnes již poměrně velkou značkou, která pochopitelně nabízí víc než jen pár světýlek a blikaček, i když u nich to celé začalo. Jen tak pro zajímavost, značka Knog vznikla v roce 2003, založili ji pánové Hugo Davidson a Malcolm McKechnie a své kořeny má u protinožců v Austrálii.

Do povědomí cyklistické veřejnosti se zapsala v první řadě jednoduchými blikačkami Frog Strobe zalitými v silikonu s očkem a háčkem, které byly převratné jednoduchostí svého použití. Knog dnes nabízí jak celou řadu řešení osvětlení nejen pro kolařinu, ale také bohatou zásobu cyklistického vybavení či doplňků. Jsou to zejména zámky, nářadí a cyklocomputery.

Knog Blinder Arc 640 - testKnog Blinder Arc 640

Které si vybrat?

Světýlka Knog mě lákala již delší čas a jsem rád, že se mi konečně naskytla příležitost si jich pár vyzkoušet. Minulý rok jsem se v rámci prezentace novinek Ghost, Lapierre, Cratoni, Salsa a také Knog 2016 zahleděl dlouze do katalogu a vybral si pár modelů, co mě zaujaly. Hodně lákavý mi přišel kompaktní reflektor Knog Blinder Road s dvojicí čoček (jedna do dálky, druhá do šířky) a hned vzápětí v mém hledáčku červeně zablikal jednoduchý výkonný reflektor Blinder Arc 640.

Vzhledem k tomu, že mě nightride prostě baví a s ohledem na fakt, že pokud už jedu v noci na kole, tak je to spíše v terénu a ne jen po městské cyklostezce, jsem zaměřil svou pozornost jednoznačně na nejvýkonnější modely z dané řady a o tyto kousky požádal zástupce značky k zapůjčení. Konkrétně to byly modely Knog Blinder Road 400 a Knog Blinder Arc 640.

Jistě máte všichni dostatek důvtipu a pochopíte, že číslovka v označení modelu reprezentuje světelný výkon každého světýlka, konkrétně se zde hovoří o hodnotě svítivosti v jednotkách „lumen“. Tedy 640 „lumíků“ u jednočočkového světla Blinder Arc a 400 „lumíků“ u „tupláku“ Blinder Road. Jako bonus mi pak na stole přistál malý reflektor Blinder Arc 1.7 (170 lumenů), který se hodil pro porovnání výkonnosti.

Dále již jen foto…
Celý test na sesterském webu svet-cyklistiky.cz / cycling-world.cz

Knog Blinder Arc 640 - test Knog Blinder Arc 640 - test Knog Blinder Arc 640 - test Knog Blinder Arc 640

Knog Blinder Road 400 - test Knog Blinder Road 400 - test Knog Blinder Road 400 - test Knog Blinder Road 400 - testKnog Blinder Road 400