reklama

reklama

Kellys Enduro MTB Series 2017 – pozvánka!

EnduroMTBseries_startSeriál polských enduro závodů absolvovaných „na oči“ (on-sight) se po novém roce opět vrátí na scénu a bude opět větší a pestřejší. V příštím roce nás totiž čeká hned pět enduro závodů „na oči“, kdy se čtyři z nich pojedou v těsné blízkosti našich hranic, poslední pak poměrně daleko v blízkosti slovensko-polsko-ukrajinské hranice.

Bude to vzrušující sezóna

(oficiální pozvánka – přeloženo z EN) 
Je tomu jen pár týdnů, co byla završena sezóna 2016 posledním závodem Kellys MTB Enduro Series 2016 konaném v Baligródu a už jsou známa místa a termíny závodů roku 2017. Takto brzké vyhlášení možná není pro mnohé zásadní informací, je ale důkazem, že se seriál závodů Kellys MTB Enduro úspěšně rozrůstá a že rozhodně nezůstalo u jediného závodu nulté sezóny (reportáž).

Výrazně vyšší počet závodů v příštím roce je přitom odrazem popularity endura jako takového, stejně jako vydařené organizace a kvalitního zázemí, čehož důkazem jsou spokojení jezdci, kterých je start od startu více a více. Důležité je také zjištění, že si závodníci oblíbili formát on-sight, tedy jízdu „na oči“, kdy dopředu nevíte, jak bude trať závodu vypadat.

Z tohoto důvodu jsou rychlostní zkoušky o trochu jednodušší, kdy se stavitelé tratí snaží vyvarovat vysloveně záludných míst. Cílem by mělo být prověřit techniku jezdce, jeho schopnost číst trať, předvídat a pohotově reagovat na danou situaci. Motivací pro absolvování enduro závodů je rovněž touha poznat nová místa, potkat staré a vytvořit si nové přátele a užít si společný čas strávený na kole v širší bikové společnosti.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

EMTB Enduro Mieroszów 2016 – report

Kellys MTB Enduro Series – závody roku 2017

V roce 2017 vše odstartuje 20. května závod ve městě Srebrna Góra (facebook), což bylo letos jedno z bikery nejčastěji navštěvovaných míst. Spoluorganizátorem prvního ročníku budou zástupci lokálního obchodu PM Bike Experts, kteří přislíbili nachystat zajímavou a zábavnou trať.

Tři týdny na to (10. – 11. června) se potkáme u města Przesieka na úpatí Krkonoš s výhledem luxusního bikování v těchto spanilých horách. V průběhu dvou závodních dní si zde budete moci půjčit testovací kola, nechat se vzdělat v ovládání vašeho stroje, či využít služeb místních průvodců, kteří vám ukáží ty nejhezčí přírodní stezky v okolí.

Třetí v pořadí (9. července) bude Bike Week ve městě Szklarska Poreba (facebook). O zdejší závod se postará parta z EMTB.pl, tedy skupina, jež zde organizovala závody posledních několik let. Proto lze očekávat, že opět nastaví laťku obtížnosti a jistě i zábavnosti hodně vysoko. Zdejší tratě by přitom měly být, oproti minulým ročníkům EMTB.pl série, přiměřeně změněné, aby se dal celý den absolvovat skutečně „na oči“.

EMTB Enduro Mieroszów 2016 – report

Na konci léta, 9. září, vás pozveme do nejvzdálenější lokality celého seriálu – Baligród, který letošní sezónu uzavíral. V blízkosti slovenských a ukrajinských hranic se uskuteční druhý ročník závodu v nepříliš známé, zato však nádherně divoké přírodě.

Celou sezónu uzavře 30. září start závodu v dobře známé lokalitě Mieroszów (reportáž z ročníku 2016). Zdejší náročné trasy jistě naplno prověří, zda vám na konci sezóny zbyly ještě nějaké síly a zda jste stihli dostatečně potrénovat techniku!

S hrdostí tak musíme oznámit, že jeden a jediný polský seriál enduro závodů konaný ve formátu on-sight (na oči) se velice rychle rozrůstá a rovněž rychle získává na popularitě, s níž roste i kvalita organizace a zázemí.


Kalendář závodů Kellys Enduro MTB Series 2017

20. 5. 2017 – Srebrna Góra
10. – 11. 6. 2017– Przesieka
9. 7. 2017 – Szklarska Poręba – Bike Week
9. 9. 2017 – Baligród
30. 9. 2017 – Mieroszów

kellys_enduro_mtb_series_2017_calendar