reklama

reklama

Pondělní videonálož #45_2016

pondlelnivvideonalozbnr-44-2016Aktuálně ukončený víkend jsem strávil se svou rodinou v Sušici, kde jsem se zúčastnil jednoho blíže nespecifikovaného pracovního setkání, zároveň jsem si byl prohlédnout a ve výsledku i projet několik nových sekcí, které budou součástí historicky prvního MČR v enduru roku 2017 v rámci závodu Enduro X Race!

Primárně jsem se zaměřil na vrchol Svatobor, kde doposud začínaly dvě poslední erzety (RZ5 a RZ6). Příští rok to ale bude trochu jinak, tedy pokud se podaří naplnit všechny plány, o nichž jsem prozatím slíbil pomlčet. Už jen proto, abychom něco nezakřikli!!!

Každopádně společně s Alešem Hrabým, který je zakladatelem, duševním otcem a hlavním organizátorem závodu Enduro X Race již od jeho počátku, který sahá někam do roku 2012, jsme si projeli nově upravený začátek letošní RZ5 a také prodloužený úvod původní RZ6. Výrazy jako „původní“ a „letošní“ používám proto, že za rok bude možná mnohé jinak, ale to už jsem možná řekl víc, než bych měl…

Když už to ale píšu, napadá mě, že by nebylo od věci připravit přes zimu větší rozhovor právě s Alešem, abychom se touto formou mohli s vámi všemi podělit o novinky, vize či pár zajímavostí z historie tohoto závodu, dva roky po sobě i seriálu… Takže další téma pro můj „to-do-list“!!!

V nejbližší době na www.BikeAndRide.cz

Po nekonečném odkládání se mi minulý týden konečně povedlo dokončit velký test Lapierre Overvolt FS 600, přičemž se k tomuto stroji a tématu MTB elektriky ještě vrátíme. Předně mám skoro hotové video, které, jak doufám, dostatečně výmluvně demonstruje, co vše je možné s tímto kolem vyjet! Zároveň mám v hlavě ještě jedno povídání o tom, jak jsem v létě potřeboval přejet z „chalupy na chalupu“ a měl co dělat, abych ve výsledku zdolal výsledných téměř 70 km! Přitom bylo nutné pokořit kupříkladu i Křemešník u Pelhřimova!

Jinak mám v šuplíku i vícero menších témat a hlavně bych se rád posunul dál a připravil další velký test v pořadí, kterým je Giant Trance 2 LTD (2017). Následovat bude Rocky Mountain Pipeline, znovu se vrátíme k Chromagu Stylus a také dám v dohledné době dohromady materiál z našeho celodenního snažení ve společnosti Michala Marošiho. Jednu podobu článku připravíme primárně pro RedBull.com (cca půlka listopadu), obsáhlejší rozhovor později najdete na www.BikeAndRide.cz (odhadem konec listopadu). A sestříhat bych měl i video mapující produkci fotek pro RedBull.com

Nuda? To slovo neznám!!!

Exploring the Queendom – Part II

Velké putování krásnými, přesto liduprázdnými horami po boku Lorraine Blancher jste si již mohli na našem webu jednou užít. Dnes přikládáme druhý díl tohoto cestovatelského mini-seriálu.

Lauren Gregg Pro.File

Téma „Holky a mašiny…“, alespoň ty bez motoru, neopouštíme. Ale nemyslete si, že půjde jen o sledování navoněné „čiči-tlapičky“ (sakra na co jsem se to včera koukal, než začal seriál Kosmo!!!), ale závodnice s velkým Z, která nám předvede svůj pojízdný domov a ukáže, jak se žije závodníkům putujícím v plné sezóně od jednoho podniku k druhému. Mimochodem lokalita Mammoth Mountain, kde se odehrává Mammoth Kamikaze Games, vypadá, už jen podle Google mapy, hoodně lákavě!

Meta HT AM 2017 – Gaetan Vige

Poslední roky nám svět MTB servíruje jeden nablýskaný enduro či trailový full vedle druhého. Přiznávám veřejně, že se mi už moc na pevných kolech jezdit nechce (pominu-li XC rakety, silnice, Gravel, CX apod.), přesto nemohu přehlédnout fakt vzrůstající obliby pevných trialových či enduro zbraní vhodných zejména pro začínající jezdce. Co takové kolo umí vám ostatně rád ukáže Gaetan Vige (vícenásobný vítěz Světového poháru v DH mezi juniory).

Summer Time Shred with Dane Tudor in Revelstoke – Chasing Trail Ep. 7

Profesionální lyžař Dane Tudor našel poslední roky veliké zalíbení v horském kole, které mu umožňuje objevovat a užívat si známá místa z nového úhlu pohledu. Tedy už jen tím, že najednou není obklopen „bílou tmou“, ale mnohdy až oslepující zelení!

Watch Gee Atherton’s GoPro View As He Passes 399 Riders | Foxhunt 2016

Upřímně, nikdy jsem pořádně nepochopil pointu závodu Red Bull Foxhunt, ale je pravda, že je zajímavé sledovat, jak Gee Atherton nahání 399 jezdců oblečených v identickém dresu…

Rachel Atherton overtakes 144 women at the Red Bull Foxhunt

A co třeba Rachel Atherton a její boj se 144 sokyněmi?!

LAPSE

Brandon Semenuk je neskutečně nadaný jezdec, nad jehož kousky se člověku zcela běžně tají dech. Není se proto čemu divit, že letos kupříkladu ovládl exhibiční závod Red Bull Rampage 2016. Tento snímek ale není jen o kole… Nebo jinak, není to ani zdaleka běžný snímek zachycující, jak někdo jezdí na kole! Je to něco víc…
TO PROSTĚ MUSÍTE VIDĚT!

Free Lunch, Grand Junction Colorado

Pokud plánujete, nebo alespoň sníte o tom, že si někdy vyrazíte s kolem do USA, pak by se vám mohla hodit videa z dílny kolegy novináře jménem Nate Hills. Zde je jeho další kousek mapující oblast Free Lunch, Grand Junction Colorado.

Porcupine Rim MTB trail in Moab (in the rain)

A zde ještě jedno cestovatelské popisné video z Moabu, o kterém jsem snil jako MTB nováček a nyní se mi touha navštívit tuto lokalitu s kolem stále silněji vrací!!!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

Cypress Hill

Když už jsem v úvodu zmiňoval Michala Marošiho, zde je jeden kousek z jeho zahrádky. Vlastně vůbec netuším o co jde, ale je to hustý!!!

**BONUS**

Joyride 2016 FULL TV EPISODE – Red Bull Signature Series

Pokud vás nudí sledování Růžové zahrady, Ulice či řady nových kriminálních seriálů z produkce českých TV stanic, můžete si jeden večer pustit tento kompletní záznam z whistlerského Red Bull Signature Series a vytuhnout u něj na celou hodinu!

Když se sjezdovka změní v moto ráj

Ať si přičichneme také k troše spáleného benzínu, pojďme se podívat, jak to dopadne, když se pár motokrosařů utrhne ze řetězu!

Jay Alvarrez – HOME (Alexis Ren)

Trocha rozptýlení a odreagování na úplný závěr… Ať nemusíme chvíli koukat z okna a přemýšlet, jestli dnes bude padat jen listí a déšť, nebo zda již celou krajinu pokryje bílá peřina…