reklama

reklama

Pondělní videonálož #40_2016

A079_C095_0511HEPevně doufám, že jste aktuálně skončený víkend strávili někde na kole nebo alespoň v blízkosti kol, jelikož počasí cyklistice skutečně přálo, minimálně po celou sobotu a část neděle. Já se na kole sice nesvezl, byl jsem se ale podívat s rodinou na Marosanu! Vlastně vůbec poprvé naživo, což uznávám, je docela ostuda!

Ale nikdy dřív mi to prostě nevyšlo a naopak tento víkend mi hrál dokonale do karet. Byl jsem navštívit svoji sestru, která bydlí nedaleko Špindlerova Mlýna, navíc jsem využil příležitost a v pátek večer postavil svého syna na start jeho vůbec prvního závodu – Dětského a juniorského Bikeparkitect Pumptracku!

Synátor sice objel jen kvalifikaci, pak už bylo pozdě a potřebovali jsme se dojet najíst a uspat děti, byl ale neskutečně nadšený a zapálený a já jako táta nanejvýš hrdý! V sobotu jsme se přijeli podívat na kousek závodu Fox Enduro, což je tradičně disciplína zajímavá více pro jezdce než pro diváky, odpoledne jsme si pak nenechali ujít Slopestyle a s úžasem sledovali, jak se kluci točí hlavou dozadu (backflip) i dopředu (frontflip).

Tento týden na BikeAndRide.cz

Počasí se nám (ne)pěkně podzimně zlomilo, v testovací garáži mám jen jedno kolo, tak bych se rád konečně pustil do kompletace delší čas slibovaných testů. Trochu jsem si uspořádal priority a rozhodl se, že začnu tématy aktuálními, proto se jako první můžete těšit na test Kony Process 153 (2017). Následovat bude Lapierre Overvolt FS 600, Rocky Mountain Pipeline a za týden si řekneme, co jsme stihli a co bude další. Do toho samozřejmě přimícháme ještě pár kratších článků, třeba popis prvních dojmů (již podruhé) ze stroje Giant Trance (2017) atd.

THIS IS JAMAICA

Pojďme začít trochu exoticky, na Jamajce! Kouknout můžeme na to, jak černí kluci trénují na místní BMX dráze, ale také na pralesní traily, které byste na Jamajce možná ani nečekali 😀
Více o bikování na tomto rastamanském ostrově na webu www.singletrackjamaica.com

Two Elk Trail, Vail Colorado

Nate Hills je náš starý známý, alespoň díky jeho kanálu na YouTube! Pojďme se dnes, díky jeho kameře připnuté na hrudi, podívat, jak se jezdí v Coloradu, když i na tento kraj padne podzim…

Chris Kovarik Smashes Sun Peaks

V dalším videu se můžeme společně podívat na legendu jménem Chris Kovarik pohledem, jakým jej možná neznáte. Poodhalit něco z jeho soukromí a žasnout nad tím, jak šílené stopy je schopný najít na místech, která se jeví vhodná k projetí jedním, jasně daným způsobem!

MTB Heroes – Brett Tippie

Brett Tippie je neskutečný člověk, který neustále překypuje energií, který se neustále směje a s oblibou vymýšlí nové a všelijak střelené kousky. Toto je krátký dokument o jeho osobně zahrnující řadu z jeho koníčků, mezi něž nepatří zdaleka jen kolo! Mimochodem, MTB Heros je seriál, který si dal za cíl zmapovat soukromý i profesní život slavných MTB jezdců.
Galerii k tomuto videu najdete na webu Pinkbike.com / Více o projektu MTB Heros pak hledejte na webu mtbheroes.com/season-2

Home to Roost – Episode 11, Phil Atwill

Nejdřív malá rozcvička na motorce, pak hurá na kolo a drtit to hezky v „moto-stylu“!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

MTB LIVIGNO

Letos už to na žádné velké výlety do Alp či Dolomit nejspíš nebude, jedině někam hodně na jih… Proč se ale nenamlsat snímkem z Livigna a začít pomaličku spřádat plány na příští rok?!

Letně podzimní Monínec

Časně podzimní poetika je patrná také z dalšího kousku, tentokrát lákajícího do českého střediska Monínec, kam se můžete rozhodně vypravit ještě letos před jeho zavíračkou!

RIP Jan „Netro“ Netrval – Ride in Paradise / Memories 2016

Jedno dost smutné téma: „Nikdy nevíš, co ti život přichystá. Špičkový jezdec, kamarád a průkopník českého freestylu. Člověk, který se postaral o nezapomenutelnou atmosféru a v Kroměříži pro vás předváděl ty nejšílenější kousky z jeho repertoáru. Nikdy nezapomeneme. Netro, you will be missed. Rest in peace! R.I.P Jan Netrval.“

Něco víc o Honzově odchodu najdete u kolegů z MTBS.cz

A ještě jedno malé připomenutí Netrova jízdního umu!

**BONUS**

Dallas Cowboys Cheerleaders GoPro Hula Cam

Na úplný závěr jedno skoro již tradiční rozptýlení a odlehčení…