reklama

reklama

Pondělní videnálož #41_2016

Robbie and Matt Hunter in Kamloops, British Columbia, September 2016Poslední enduro závod sezóny ve zcela nové lokalitě, v rozumné dostupnosti od Prahy a navíc v mých milovaných Krušných horách! To jsem prostě nemohl tento víkend vynechat, přestože předpověď ani reálná povětrnostní situace na místě nebyly zrovna růžové. Takže jsem si dal zas jeden krušnohorský mordor, ale stálo to za to!

Přiznávám se, že jsem z rodinných a časově organizačních důvodů objel jen sobotní trénink, chtěl jsem si hlavně prohlédnout zdejší tratě, a pak jsem jel zase domů. Jinak řečeno: „Prostě jsem vyměkl!“ Ale to sem až tak úplně nepatří, o tom si řekneme více zítra v samostatném reportu z Enduro Race Klíny 2016.

Minulý týden na BikeAndRide.cz a nový design…

Jak jsem sliboval před týdnem, postupně se snažím likvidovat resty a kompletovat po čase zase velké testy kol, co se mi „nashromáždily ve cloudovém šuplíku“. Minulý týden to byla Kona Process 153, kdy jsem si navíc pár večerů vyhradil čas a zapracoval na novém designu s velkými fotkami a celý web jsem se snažil ještě o trochu více optimalizovat pro zobrazení na mobilních platformách (telefony a tablety).

Nový či upravený design našeho webu je ale stále poměrně živou věcí, žádná pevně daná doktrína, proto pokud máte k něčemu výhrady, nápady, či jiné postřehy, budeme za ně velice rádi. Podělit se s námi o ně můžete prostřednictvím komentářů, třeba pod tímto článkem, nebo nám napište přes Facebook/BikeAndRide.cz či na e-mail stepan(uzenáč)bikeandride.cz

Tento týden na BikeAndRide.cz

Tento týden se určitě podíváme blíže na tratě, které si pro nás organizátoři nachystali na Enduro Race Klíny, kdy se projednou pustím do hodnocení já sám! Slíbený mám také tradičně osobitý pohled od Andrey Drengubákové, která vyhrála nejen tento závod, ale i celou Enduro sérii 2016 (v mužích celkově zvítězil Michal Prokop), ale také od „kamaráda ze závodů“, Jakuba Pavlase. Navrch jsem domluvený s Luckou Kubínovou, že se spolu ohlédneme za celou letošní sezonou. Ale to asi nebude hned tento týden…

Jinak mám v pořadníku dále test „motorky“ Lapierre Overvolt FS 600, další týden navážeme pluskem Rocky Mountain Pipeline a ještě tento týden budu drtit Giant Trance 2 LTD (2017). K tomu mám v hlavě ještě pár menších témat, takže se těšte a sledujte nás pravidelně!

Ride don’t slide

Video Michala Marošiho bych normálně zařadil do rubriky „Česká stopa“, ale když ono vlastně moc česky nevypadá! Navíc, když jsem přemýšlel, kde je natáčené, stačilo přejít na čas 0:17 a bylo jasno! Znáte Michala: Kanada, volume doprava!

Whistler Biking: Lord of the Squirrels Trail

Když už jsme zase jednou v Kanadě, alespoň virtuálně, pojďme pokračovat zastávkou v blízkosti Whistleru. Konkrétně se podívejme na nové „Alpské traily“ zahrnující Sproatt Alpine Ascent Trail a 8 km dlouhý „flowy“ Lord of the Squirrels Trail.

Little Trail Hunter

Severoamerický kontinent neopouštíme, ale zařadíme trochu nižší tempo. Nyní nás totiž pozve Matt Hunter na bike trip se svým synem!

Connor Fearon – Classified

Dnes je to „Kanada zas a znova“, tentokrát ale z druhé, východní strany, kde se po zdejších trailech prohání neskutečnou rychlostí Connor Fearon (lokalita: Bromont, Quebec).

Tomas Thürl, Flowcountry 2016

Alespoň na skok do Evropy, kde nám Tomas Thürl představí luxusní umetený Flowcountry trail v bikeparku Geisskopf.

SUCCESSION

Já vím, už to začíná být trapné, ale máme tady další video, které je podle všeho natáčené v kanadském BC, nebo minimálně na americkém severozápadě ve státě Washington USA. Nevím přesně, ale vím, že takhle to v Kruškách nevypadá…

RAW 29er Destruction in the PNW

No nic, americký kontinent nás tento týden zaplavil videi všeho druhu! Tady je alespoň jasné, že se jedná skutečně o stát Washington (USA), který sousedí s kanadským BC. Každopádně zajímavý je už jen originální popisek:

Luke Strobel je skutečné zvíře na kole, není proto žádným překvapením, že v sedle svojí devětadvacítky létá, jako by to bylo BMX 20!

Vital RAW – Luke Strobel, 29er Destruction in the PNW – More Mountain Biking Videos

The Most Famous MTB Trail – Slickrock

Ať to není jen ze severu USA a z Kanady… Náhodou jsem narazil na toto video mapující notoricky známou lokalitu Moab v USA, konkrétně věhlasný trail Slickrock. Toto je místo, o kterém jsem snil celé své bikové mládí a jednou jsem zde byl i osobně. Bohužel bez kola, což budu muset rozhodně ještě napravit. Tedy v případě, že v podzimních volbách nevyhraje Donald Trump! Pak bych jel asi okusit spíše traily na Novém Zélandě a podobné skály hledal v Austrálii!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

­**ČESKÁ STOPA**

ZEVL Bikepark Špičák

Napadá mě jediné, co bych napsal: „Užít si bikepark Špičák!“ (report bikepark Špičák)

TrailEs Expedice 2016

Zde je jedno video, které mi po čase poslal jeden z čtenářů, což je, jak jsem už vícekrát zmínil, možnost pro každého z vás!

Dnes se můžeme podívat, jak Jan Zouhar a jeho parta trávili léto cestováním s kolem po lokalitách, jako jsou: Hostýnské vrchy – Vela, Lukov, Přílepy DH, Bike aréna Vsetín a Beskydy – Pustevny.

**BONUS**

Extreme Downhill Mountain Bike Racing | Red Bull Hardline 2016

Jako bonus dnes přidávám jeden sestřih ze závodu Red Bull Hardline 2016, který jsem letos prošvihl a sám se na něj nestihl podívat.

Red Bull Rampage 2016 – již tento pátek

Určitě bych se ale rád podíval tento pátek na další ročník Red Bull Rampage, který slibuje velké změny. Tak uvidíme. Základní info a odkaz na Live Stream najdete na www.RedBull.com