reklama

reklama

Pondělní videonálož #27_2016

Pondelni-videonaloz-27-2016-IIJak jistě víte, minulý týden jsme si udělali výlet na druhý ročník velice zajímavé akce Eurobike Media Days, kde pro cca 200 vybraných novinářů z celého světa byla připravena celá řada zbrusu nových kol nejen k „okouknutí“, ale také k osobnímu vyzkoušení. Ještě teď se mi z toho všeho ježdění klepou ruce, ale zážitek to byl parádní!

(úvodní foto: Ale Di Lullo / Cannondale Moterra #EurobikeMediaDays 2016)
Dopředu jsme příliš nevěděli, co se na nás chystá a co od tohoto mediálního dostaveníčka máme čekat. Nakonec se z toho vyklubala skutečně luxusní akce, díky níž jsme dokonale zapomněli na hořkost poslední roky totálně zbytečného testovacího dne Eurobike Demo Day, který po několik let uváděl největší evropský veletrh kol.

Media Days bylo jiné kafe. Poměrně skromný počet novinářů, přiměřený počet vystavovatelů, plné tři dny pro vyžití se na kole, s foťákem, či jen prosté nasávání novinek a povídání si se zástupci jednotlivých značek. A do toho všeho lanovka vedoucí z výšky 800 m do 1800 a následný sjezd s negativním převýšením 1000 m! Jaké lepší podmínky pro testování novinek následujícího roku bychom si mohli přát?

SAMSUNG CSC
Kuba na jednom cvičném odpalu dole u lanovky v sedle Ghostu Path-Riot

V červenci na BikeAndRide.cz / Cycling-World.cz

Podkladů, poznámek, fotek, informací, dat a zkušeností, které je potřeba zpracovat, máme teď v zásobě tolik, že na to pomalu nestačí standardní kancelářský pořadač… Do toho začaly prázdniny a rodinné dovolené. Tak nebo tak se budeme snažit průběžně zpracovat a publikovat aktuální novinky a naše zkušenosti s nimi (díky Eurobike Media Days) i novinky čistě teoretick, co nám přistály v mailu. Až se tímto prokoušem, bude snad čas na dokončení našich vlastních testů…

Už se poněkud opakuji, ale pro připomenutí… V zásobě máme k dokončení test Specialized Venge Pro ViAS, Author Aura 55 Disc, RB Bandit 675 a pět různých tlumičů, boty Five Ten Freerider Contact, pumpu Specialized AirTool MTB, zkušenosti se sedlovkou 9point8 Fall Line, s koly Industry Nine a určitě jsem na něco ještě zapomněl… Sakra, to abych už na ničem nejezdil a celé léto jen psal jedno hodnocení za druhým! Ještě klika, že používám google dokumenty a všechny poznámky mám poctivě zapsané v cloudu a dostanu se tak k nim všude, kde je alespoň trochu slušné připojení 😀

Snapshot // Whistler, BC with Robin O’Neill

Kde jinde začít než v Kanadě! V úvodním snímku naší videonálože se pojďme opět podívat do Whistleru, konkrétně na to, jak se zde hledají zajímavá místa a přírodní krásy, aby fotky do Photobooku pro Freehub měly tu správnou šťávu.

Laura

V kanadském BC ještě chvíli zůstaňme a mrkněme tentokrát jak Laura Battista testuje sebe a nové vybavení ve „vedlejším údolí“, tedy od Whistleru blíže k Vancouveru v oblasti Squamish.

lululemon | Kirsten Sweetland | The Sweet Life

Kanada do třetice, tentokrát trochu jiným pohledem – očima triatletky!

Ladies Session 2016

Dámské téma neopustíme ani v dalším snímku, který nám ukáže, že tréninkové kempy pro dívky bikerky existují nejen u nás, ale najít se dají třeba i v prostředí rakouského Saalbachu.

THROUGH MY EYES – I LIKE IT

A teď zase konečně trochu mužského testosteronu a adrenalinu. Užijte si jak se rochní v blátě Cedric Gracia při návštěvě Les Gets a Morzine.

Bernard Kerr is London Living

„Je fajn vrátit se po čase domů, sednout na svůj trail-bike a dirt jumper a užít si lokální traily. Surrey je jen kousek od kraje Londýna, přitom zde člověk najde spoustu zábavným míst k ježdění!“ Bernard Kerr

A day in the life of… Radon Magura Factory rider: James Shirley

Takový běžný den v životě bikera. Nasnídat se, nakrmit zvířata, nakopat kus trailu a jít to projet!

Emilie Siegenthaler: Fast is Fun, Fun is Fast

Žen na kole máme dnes plnou videonálož! Zde je snímek demonstrující schopnosti mistryně Švýcarska v DH, Emilie Siegenthaler, která velice jistě a agresivně drtí svůj stroj Pivot Phoenix.

Wade & Remy Shred the Turbine R Wheel

Nevyčerpatelná Kanada zas a znovu! Tentokrát se podívejme, jak Wade Simmons a Rémy Métailler drtí nová kola Race Face Turbine R v klasické lokalitě „North Shore of Vancouver“.

Enduro MTB Series w TVP2 „Pytanie na śniadanie“

Před časem se na česko-polské hranici Krkonoš odehrál úvodní podnik seriálu enduro závodů, kde se závodí čistě „na oči“ (on sight). Zde je záznam z akce nazvané „Przesieka Enduro MTB Series by Kellys“

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

 **BONUS**

The Green Zone

Když vám klasické překážky bikeparku nestačí, vytvoříte si vlastní „Green Zone!“ Opět bych doplnil: „Děti, tohle doma nezkoušejte!“

Fourcross Scrapbook Part 11

Před časem jsme mohli obdivovat, jak se Martyn Ashton vrátil po těžkém úrazu páteře zpět do sedla, i když značně upraveného kola. Dnes se pojďme opět přesvědčit, že úraz a ztráta či neschopnost spodních končetin pohybu nemusí znamenat konec řádění na kole! Respekt tomuto borci!!!

Freeride Entertainment 2016 Production Reel

Na úplný závěr si dejme jedno „kochací“ prezentační video produkční společnosti Freeride Entertainment, kde lze místy nahlédnout i do zákulisí tvorby „dechberoucích“ sportovních záběrů. Když člověk vidí všechnu tu techniku, už nemá ten pocit, že se profi-kameramanem může stát skoro každý, kdo si koupí GoPro či podobnou kamerku 😀