reklama

reklama

Bikefest Slovensko, aneb zase jedna parádní akcička

bikefest slovensko panorama

Je libo downhill, XC maratón, či enduro závody? Pumptrack, závody do vrchu či slopestyle? K tomu nějaké to testování kol a spoustu zábavy? Tak vítejte na Bikefestě.

V české kotlině ho ale nehledejte. Pro to, abyste se mohli zúčastnit, je nutno přejet Bílé Karpaty. My jsme tam byli a královsky se bavili.

Tento víkend byl akcemi přímo nabitý a pouhá náhoda tomu chtěla, že jsme se dostali na západní Slovensko do bikeparku Kálnica, kde probíhal již čtvrtý ročník Bikefestu. A rovnou říkáme, že jsme se nestačili divit, jak moc dobrá akce to je. Tímto skládáme poklonu celému organizačnímu týmu, protože údivné kývání hlavou ještě nestačilo zastavit.

bikefest3

Ono totiž udělat akci, na které se sejdou v jeden termín všichni milovníci kol – ať již vyznávají jakoukoli disciplínu – a ještě budou spokojeni, není asi zrovna vůbec lehké. Program nabitý od pátečního odpoledne do nedělního večera připomínal letní hudební festivaly. V pátek závody v pumptracku, v sobotu enduro, slopestyle, big jump, závod do vrchu a dual slalom, no a v neděli již „pouze“ maraton a downhillové závody. Jediné co asi chybí jsou silniční disciplíny.

bikefest1

Pro milovníky testování nových strojů bylo k dispozici 24 značek kol, které jste mohli provětrat buď v místním bikeparku, či v nejbližším okolí. Tradiční značky podobných akcí jako je Specialized, Cannondale, Trek, GT, Ghost, Giant, Scott a podobně doplnily i takové, které v Čechách na podobných akcích moc nepotkáte – otestovat jste si tak mohli i vysokozdvihové mašiny slovenského CTM, pěknou flotilu endur měl například i německý Cube. Zapomenout nelze i na e-biky E Totemu.

bikefest2

Večery pak vyplnili DJ´s a spousta alkoholu, a tak není divu, že se budeme z akce nějaký ten den ještě zotavovat. Mimochodem – krása slovenských dívek a žen je také pověstná 🙂

Inu, cyklistických akcí je mnoho, ale Bikefest se rozhodně dostal do naší síně slávy. Již nyní se těšíme na příští ročník.

Více informací najdete na stránkách festivalu.

Mrkněte i na povedené videjko od BlackBird production