reklama

reklama

Maxxis Ardent Race – první dojem

Maxxis Ardent RaceMaxxisy Ardent Race jsou jedním z hromady dílů a komponentů, které se válí v redakci mezi součástmi určenými na test, a které snad již brzy zamíří na naše testovací RB IQ 575. Prozatím jsme však tyto pláště alespoň letmo vyzkoušeli na stroji GT Force Carbon Expert.

Zrovna použití na GT bylo docela zajímavé, jelikož tyto sportovní Maxxisy vystřídaly superobjemné Continentaly Trail King 2,4“ s úpravou Protection (1 plášť zhruba 1 kg). S Ardenty Race 27,5×2,2“ (udávaná hmotnost 710 g/kus, zváženo 680 g/kus) tak GT Force zhublo dobře o půl kila! A to navíc na kolech. Rozdíl v akceleraci tak byl nepřehlédnutelný. Navíc bylo znát, že se kola nejen snáze roztáčejí, jelikož jsou lehčí, ale jejich vzorek se odvaluje s mnohem a mnohem větší chutí.
Maxxis Ardent Race

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Ano, je to jako srovnávat jablka a hrušky, ale taková byla situace. Na druhou stranu bylo patrné, že Maxxisy s menším objemem netlumí až tak dobře jako rozměrné měchy Continental. Stále se ale nejedná o tvrdé slupky, ale o rázy solidně tlumící pryže. Co nás ale již při prvních jízdách bavilo ze všeho nejvíc, byla jejich přilnavost a jistota v zatáčkách i při záběru. Pozoruhodné jsou tyto vlastnosti především v porovnání s hmotností, rychlostí a snadným odvalováním.

Když jsme Maxxisy Ardent Race drtili na testovacím kole GT, bylo v lesích značně sucho, což jejich charakteru dokonale sedlo. V hlubokém prachu, v suti či v blátě by asi naše nadšení rychle pominulo, ale na udusané hlíně si nebylo na co stěžovat. Tyto Maxxisy drží, i přes nízký sportovní vzorek, vskutku báječně. Zatím je brzy na celkové hodnocení, každopádně dle prvního dojmu se zdá, že Maxxis Ardent Race bude vskutku schopnou, přiměřeně pohodlnou, vysoce rychlou a na suchu „maxxisálně“ jistou gumou.

Více o tomto plášti na webu www.maxxis-tires.cz

Maxxis-Ardent-Race-02