reklama

reklama

UL-LET 2014 – pozvánka

UL-LET_2014-start21. června již počtvrté v řadě ožije letní kino v Ústí nad Labem ruchem horských kol, ladnými pohyby vnadných děvčat, odérem propocených dresů, svistem rychlých průletů po dráze a úžasem z parádních triků. Koná se totiž akce nazvaná UL-LET 2014, které je náš web BikeAndRide.cz mediálním partnerem.

Tisková zpráva
UL-LET_2014-thHlavní bod velmi výživného programu tradičně obstará sjezd, jenž dal historicky festivalu své jméno. Kromě DH sešupu však na diváky čeká další novinka – soutěž XC Eliminator. Čtyři rideři na startu, první dva postupují, zbylí jdou z kola ven. Poslední disciplína bude Bunny hop contest – soutěž ve skoku na kole do výšky.

To, že sjezd areálem Letního kina bude letos opět pořádný „úlet“ zajistí členové Ústecké freeridové organizace, místního občanského sdružení, které závod staví a spolupořádá. Na 400 metrech čeká na závodníky opět několik dřevěných překážek. Zásadní proměnou projde také hlavní skok – řečený, častokrát s uctivým respektem, „Mastodont”. Trať dále okoření klopenka, která se po roce opět vrací na scénu. „Diváci ani rideři samozřejmě nepřijdou ani o závěrečnou pasáž vedoucí po schodech, zakončenou cílovým dropem”, doplnil základní vizi o trati stavbyvedoucí Petr Petrák.

DH UL-LET 2014

Po loňské zkušenosti, kdy velikost jumpů mnohé hobíky od účasti spíše odradila, se letos organizátoři zaměří na jezdivost všech umělých překážek. Více sjezdového veselí s heslem „zábava pro všechny“ ale neznamená, že pro top ridery nebude možnost si zalítat hodně daleko a ještě více vysoko. Jak tohle všechno UFO-RIDE.CZ crew poskládá dohromady, se všichni dozvíme již za dva měsíce.

Závod sjezdu se jede klasicky na dvě kvalifikační kola. Nejrychlejších 20 střelhbitých se i tentokrát postaví na start velkého finále. Vyhraje Lukáš nebo Michael? Bude se historie opakovat či nadcházející klání pozná nového vítěze? Nechme se překvapit…

XC Eliminátor

Všichni přihlášení jedou kvalifikaci samostatně podle času. Jakmile se pořadí seřadí, prvních 52 jezdců postupuje do TOP 64. O zbylých 12 fleků se poperou v předkole jezdci na 53. – 100. místě, kdy z rozjížďky postupuje pouze vítěz. Od TOP 64 dále postupují klasicky první dva.

Kromě bikových radovánek čeká na přítomné bohaté sportovní vyžití, například: bungee running, lukostřelba, slackline, stolní fotbal či exhibice trialu Martina Šimůnka nebo flatland v podání jezdců z teamu Bigshocku.

Ozvučený areál s přítomností velkoplošné LED obrazovky od dalších partnerů akce – konsorcia firem AV MEDIA a ProMoPro – zajistí nevšední audiovizuální zážitek.

“Z jednoho místa bude k vidění 90% tratě, přímý přenos závodů stříhá režie ze šesti kamer. Reportáž následně odvysílá ČT Sport“, prozradili přesah do celostátního vysílání spoluorganizátoři jedinečné akce.

Vše doplní stánky s jídlem a pitím jakožto nezbytný komfort a zázemí pro naplnění základních podmínek k nezapomenutelnému úletu. Proč ne, když vstupné na akci je zdarma…

Registrace do závodů startuje 21.4.2014.

Sleduj dál:
www.ul-let.cz
www.facebook.com/pages/UL-LET/

Meatfly UL-LET 2013 from Endruuu Production on Vimeo.