reklama

reklama

GT Force Carbon Expert – první dojmy

GT Force Carbon Expert (2014)Poslední dobou se nám to novými koly v redakčním skladu jenom hemží, až je pomalu nestíháme střídat a psát o nich. Ale nebojte, plán je jasně daný a vše se stihne. Tento víkend jsem například na Brdech drtil GT Force Carbon Expert a řeknu vám, byl to ZÁŽITEK!

Nehodlám ani dnes zabíhat do větších podrobností, ale stejně se s vámi musím podělit o své nadšení z tohoto kola. Ano, není to žádná laciná hračka – 109 999 Kč – a to se jedná o nejlevnější model řady Force, jelikož hliníková varianta je zatím jen na rýsovacích prknech či možná kdesi po světě jezdí první prototypy. Za ty peníze ale stojí. Pokud si dobře vzpomínám, tak první rychlé vážení ukázalo 13,9 Kg, což při mohutnosti rámu, objemu pneumatik a tak dále není vůbec špatné.
GT Force Carbon Expert (2014)

Od paty na vrchol

A co teprve když to srovnáte s jízdními vlastnostmi! Radši se nebudu moc zmiňovat o tom, jak tohle kolo uhání po rovině. Ne že by se mu nechtělo, ale roztočit ultraobjemné pláště Continental Trail King ProTection 27.5×2.4“ vážně není hračka. Na druhou stranu ve výjezdech, pokud nespěcháte, vás nejspíš odradí jen morálka. Musím se trochu pochlubit – neměl jsem to vyloženě v plánu, ale dal jsem v kuse, od paty na vrchol, výjezd ze Všenor na Kámen. V hodně klidném tempu, ale bez jediného zastavení.
GT Force Carbon Expert (2014)

inzerce

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Jen se dostat nahoru…

Tohle je ale téměř nepodstatné, až na drobný detail, že se musíte nějak dostat na kopec, abyste si mohli užít tu obrovskou radost cestou dolů! Můj první sjezdík byl ze Skalky nad Mníškem po zelené dolů směr Řevnice. S kolem jsem se teprve seznamoval, avšak jen co se cesta zlomila trochu dolů, jsem začal vřískat nadšením. Druhý pořádný sešup po DH lajně ve Všenorech mé nadšení ještě vystupňoval a vše korunoval sjezd do Všenor z druhé strany – z vrcholu Kámen.
GT Force Carbon Expert (2014)

Postav se mu čelem!

GT Force Carbon není žádné tintítko, je to pořádný kus bikové techniky. Při pohledu s určitým odstupem sice do mohutného celku (bytelný rám + ohromné pláště) vzhledově zrovna moc nepasuje hubená vidlice RockShox Revelation, tentokrát jsme s ní ale neměl větší potíže. Vše totiž dokonale maskuje krásně stabilní enduro geometrie, která vám již v prvním sjezdu výrazně pozvedne jezdecké sebevědomí a motivuje vás postavit se čelem dalším výzvám terénu.
GT Force Carbon Expert (2014)

Budete zářit

Vše navíc korunuje luxusně fungující zadní stavba Path Link se skutečně mechovým krokem. Ve spolupráci s mega objemnými plášti (jejich rozměr navíc umocňují široké ráfky WTB ST i23 TCS 650b) se k jezdci nepřenáší skoro žádné otřesy – drobné nerovnosti pohltí guma, vše ostatní bez řečí spolyká zadní stavba. Jak už bylo řečeno, GT Force Carbon Expert není žádný drobeček, když mu ale naservírujete ten správný terén, budete vy i kolo pod každým sjezdem doslova zářit nadšením.

Více o tomto kole najdete na webu www.gtbicycles.cz
GT Force Carbon Expert (2014)

GT Force Carbon Expert (2014)
Skalka – Mníšek pod Brdy

Trasa Mníšek pod Brdy – Černosšice
Trasa.-Mnisek-Cernosice