reklama

reklama

Prezentace oblečení Maloja 2014

Maloja kolekce 2014Tuhle značku u nás zatím moc lidí nezná, ale to je veliká škoda. Maloja totiž vyrábí již od pohledu úžasné obleční pro sport (převážně cyklistiku) a také volný čas. Už několik let je dřevěný srub Maloja naším oblíbeným útočištěm na veletrhu Eurobike. I proto jsme s velkým potěšením přijali pozvánku na předváděcí akci kolekce 2014.

Něco málo faktů o značce Maloja. Její kořeny, sídlo a tvůrce najdete u našich západních sousedů v Bavorsku. Nebojte se, že by vás nutili na kole vozit lederhosen (tradiční německé kožené kalhoty). I když některé modely k této bavorské tradici nemají úplně daleko.

Maloja kolekce 2014

Co je ale podstatnější, lidé z Maloji mohou být možná za podivíny, nejsou ale žádní troškaři a peciválové! Každý rok totiž vyráží na výpravu do exotických krajin, aby zde načerpali inspiraci pro své oblečení. Loňská kolekce, pokud si dobře vzpomínám, byla inspirována indiánskými kmeny z Peru (nebo to byla Indie???). Letos jeli za inspirací do Maroka.

Není třeba se bát, že by byla nová kolekce ozdobena arabskými písmeny. Naopak, z tamní kultury si bere Maloja to nejzajímavější, tradiční vzory kombinuje s moderními a vysoce funkčními materiály a chybět pochopitelně nesmí ani dokonale promyšlený střih. Nás třeba hned od pohledu zaujal sjezdový komplet s nabíranými koleny a řadou promyšlených detailů. Nebo jedny nápadité kraťasy, či naopak sportovní „šortky“ vyrobené z nefalšovaného manšestru.

Ty a několik dalších kousků jsem si na místě vyzkoušel a musím říct, že seděly parádně. A ten pocit – manšestrové bikové kraťasy – to je pohodička! Snad jedinou stinnou stránkou věci je cena. Za originalitu a dokonalé zpracování je třeba zaplatit. Pokud vás ale nebaví aktuální móda neonových disco barviček, nesedí vám nic moc z aktuální nabídky na trhu, může být právě Maloja cestou, jak si udělat dobře, potěšit sebe nebo své blízké a navíc se odlišit od davu!

Maloja kolekce 2014

Pokud vás kolekce Maloji zaujme, vězte, že nové modely se k nám na trh dostanou začátkem příštího roku. Do té doby si ale můžete objednat například něco z kolekce 2013. Všechny zásadní informace (kde Maloju koupíte atd.) najdete na webu www.sportkoncept.cz, konkrétně na www.sportkoncept.cz/maloja

Nebo přímo zamiřte do prodejny kola Víšek v Praze 4 (www.kola-visek.cz), kde Maloju prodávají a kde jsme se na novou kolekci byli podívat.

A do třetice link přímo na domácí web Maloja (EN/DE) www.maloja.de

Foto: Jakub Douda (fotoJD.cz)

A ještě jedno video z cest týmu Maloja

2013 maloja Pachamama Movie from Maloja Clothing on Vimeo.

2013 maloja Pachamama Movie from Maloja Clothing on Vimeo.