reklama

reklama

Prague DownTown 2013

Prague Down Town 2013,  © Rob Trnka 2013V sobotu 7. září zažila Praha slušnou dávku adrenalinu. V centru města se totiž konal první ročník městského závodu horských kol Prague Downtown. Jezdci věhlasných jmen se prohnali přes Petřínský park a Strahovský klášter, aby ukázku svých jezdeckých schopností uzavřeli průjezdem temnou uličkou se schody a skokem na velkém dirtu na Pohořelci.

Na trati je čekaly umělé i přírodní překážky a samozřejmě se takovýto závod neobešel bez nebezpečně vypadajících pádů. Český zástupce Tomáš Slavík vybojoval parádní druhé místo. Chybělo mu pouze 0,07 sekundy na vítěze Johannese Fischbacha z Německa.

I my jsme byli na akci, která se ukrývá pod zkratkou PGDT (Prague DownTown). V dohledné době vám přineseme video, podělíme se s vámi o oficiální video od zástupců značky Drift, a také vám naservírujeme sadu našich původních fotek. Dvorní fotograf BikeAndRide.cz Jakub Douda (fotoJD.cz) si ale naneštěstí v neděli na Špičáku (kde jsme se účastnili třetího závodu z Enduro Série 2013) poranil zápěstí pravé ruky, proto nejenže chvíli nebude moct fotit, ale v ruce neudrží ani myš či pero tabletu. Na jeho fotky si tak budeme muset chvíli počkat…(až je vyvolá z RAWu).

*Tisková zpráva
Nejlepší ze všech byl po těsných výsledcích nakonec Němec Johannes Fischbach. V těsném závěsu s rozdílem 0,07 sekundy skončil druhý Tomáš Slavík, třetí pozici vybojoval Matt Walker z Nového Zélandu. „Jsem moc spokojený s druhým místem. Ale uvědomuji si malé chybky v jízdě. Někdy jsem to trochu přetáhl a pak dobržďoval, a to mě možná stálo zlato,“ komentuje svou jízdu Tomáš Slavík.

To, že trať byla místy obtížnější a technická se downhilloví a fourcrossoví rideři přesvědčili hned v kvalifikaci, kdy některé čekal pád z kola. Nestor Michal Maroši zaútočil z 19. místa, zajel skvělý čas a držel si dlouho první místo. Nakonec skončil devátý. V druhé desítce předvedl neuvěřitelný trik Kolumbijec Marcelo Gutierezz, který se vůbec nedotkl překážky wallride (jízda po kolmé stěně) a převzal vedení. To mu ale záhy vyfoukl rychlík Johannes Fischbach, na kterého následně ztratil Michal Slavík pouze 0,07 sekundy. Zaplněný Petřínský park, Strahovské nádvoří a Pohořelec si tak užily opravdu napínavý závod a adrenalinový zážitek.

Náhled trati z helmy Michala Prokopa

Drift HD Ghost – Praguedowntown trail check – Michal Prokop from Drift Czech on Vimeo.

Foto: Rob Trnka & Marian Chytka