reklama

reklama

Kamera Drift HD Ghost – Představení

Drift HD Ghost  - představení
Hodně živo je v závěru roku na trhu akčních kamer, což jasně dokládá i čerstvé zboží od společnosti Drift. Funkcemi nabitá kompaktní novinka Drift HD Ghost je připravena zaznamenat veškeré zimní radovánky a klidně i celou příští sezónu.

Drift HD Ghost si bere to nejlepší ze svého předchůdce – kamery Drift HD, která v průběhu léta prošla naším testem – a navrch přidává řadu podstatných vylepšení a unikátních funkcí. Základní koncept zůstal zachován, uživatelé tak mohou těžit z kladů kompaktního tvaru, otočného objektivu, dálkového ovládání nebo barevného náhledového displeje. Bližší pohled odhalí, že se opravdu nejedná jen o jednoduchý facelift, novinek je celá řada.

Drift Ghost HD

Objektivní pohled

Receptem na ve všech směrech dokonalejší a čistší obraz je nový objektiv se sedmi optickými členy, který zaznamenává požadovanou scénu v několika dostupných režimech. Vrcholem je rozlišení  1080p s maximální obrazovou frekvencí 30 snímků za vteřinu, k dispozici jsou dále hodnoty rozlišení 960p (50 fps), 720p (60 fps) a WVGA (120 fps).  Fotografie o velikosti až 11 MPx lze pořizovat i během probíhajícího záznamu videa, fotit je také možné v nastavitelných intervalech a nově je přítomen takzvaný dávkový režim s podporou až deseti snímků za vteřinu. Objektiv zůstává i nadále otočný o celých 300 stupňů tak, jak jsme léta zvyklí.

Drift Ghost HD

Bezdrátové očko

Barevný dvoupalcový displej na těle přístroje je i nadále samozřejmostí, nově je krytý odolným ochranným sklem Gorilla Glass, které je známé především uživatelům chytrých telefonů. Když jsme u moderních telefonů, Drift HD Ghost s nimi může bez dalšího příslušenství komunikovat díky vestavěné podpoře WiFi. Pomocí aplikace Drift Mobile App (ta bude již brzy dostupná pro iOS a Android) lze na telefonu na dálku kontrolovat živý záběr kamery, měnit nastavení, spustit záznam a prohlížet uložená videa a fotky. Veškerý obsah paměti lze dokonce stáhnout přímo do telefonu a ihned sdílet na sociálních sítích. Spojení kamery s telefonem je bezproblémové až do vzdálenosti sta metrů.

Drift Ghost HD

Bezdrátovou technologii WiFi využívá i přiložené dálkové ovládání s dosahem celých deseti metrů, které lze pomocí stahovacího pásku pohodlně připnout na zápěstí. Přepínat režim kamery, spouštět/zastavovat záznam videa a fotografovat nikdy nebylo jednodušší. Dálkové ovládání je navíc vybaveno dobře viditelnými LED diodami, které barevně signalizují, zda je kamera v režimu videa nebo v jednom z foto režimů.

Drift Ghost HD

Paměť krátkodobá a dlouhodobá

Nebojte se, žádná lekce z biologie nebo psychologie. Řeč bude o velmi zajímavé a především užitečné funkci Drift Flashback, jež zaznamenává video nepřetržitě v pětiminutové časové smyčce. Data automaticky zůstávají v interní paměti přístroje, kde lze kdykoli překontrolovat poslední pětiminutovku a eventuálně uložit zajímavé momenty na paměťovou kartu. S kamerou v režimu Flashback se můžete řítit dosud neprobádaným singltrekem a následně paměťovku zatížit jen tím, co bylo opravdu zajímavé. Zážitek z trailu bude nyní intenzivnější i po stránce zvukové, za vše může pokročilejší technologie digitálního zpracování zvukového signálu a především redukce nežádoucích zvuků (například větru). Standardem zůstává víceúrovňové nastavení citlivosti mikrofonu a 3,5mm vstup pro mikrofon externí.

Drift Ghost HD

Vydrž! Vydrž!

Až tři hodiny záznamu na jedno nabití poskytuje přepracovaná dobíjecí  baterie s kapacitou 1700 mAh. Vtipným detailem je umístění baterie blíže k těžišti kamery, což pomáhá stabilitě, eliminuje vibrace kamery a prodlužuje životnost baterie. Výdrži baterie statně sekunduje výdrž mechanická, Drift je nově upraven tak, že si na něj nepřijde ani tři metry hluboká voda. Pro zimní potápění pod ledem nebo větší letní divočiny je k dispozici speciální pouzdro s vodotěsností do šedesáti metrů.

Drift Ghost HD

Dost bylo novinek, pár podstatných informací je ale třeba ještě dodat. Drift HD Ghost bude k dostání od 28. listopadu za doporučenou cenu 8890 Kč. Pro více informací navštivte internetové stránky českého zastoupení Driftu.

Ke kameře samozřejmě patří také video…

Drift HD Ghost: Share Your Vision from Drift on Vimeo.

Foto: Drift