reklama

reklama

Představení GT Zaskar 100

GT Zaskar 100 představeníMinulý týden proběhla v Jednovnici, v místě tradičního konání GT Zaskar Marathonu a letos i dalších soutěží v rámci GT Multisport festivalu, světová před premiéra závodního fullu GT Zaskar 100.

Nashledanou Mr. Marathon, vítejte Mr. Zaskar 100

Tento stroj, jehož zdvih je zapsán v názvu a stejně tak i slovně vyjádřen na rámu (One Hundred) zcela nahradí současné provedení GT Marathon. Již na první pohled je patrný rozdíl v tvarování přední části celokarbonového rámu. Mohutnou plnou střední část nahradila „běžná“ uhlíková trubka a samostatně vystupující úchyt tlumiče. Zkrátka je znát, že tvarově se toto kolo inspirovalo u svého karbonového pevného sourozence stejného jména (Zaskar).
GT Zaskar 100 představení
Tvůrci slibují nižší hmotnost, lepší funkci a řadu dalších superlativů. Upraven byl rovněž I-link, prvek nesoucí středové složení a určitého přepracování se dočkal i celý systém I-Drive.
GT Zaskar 100 představení
V tuto chvíli přinášíme jen těchto pár informací společně s menším balíčkem fotek. Dojmy z jízdy a další podrobnosti, stejně tak i poznatky z testování dalších na tomto místě zkoušených kol, můžete očekávat již příští týden.

Pár dat na závěr – hmotnost kola ve velikosti L je u provedení GT Zaskar 100 Expert 11,6 Kg, což při předpokládané ceně 69 990 Kč za karbonový full není vůbec špatný výsledek.

Foto: Štěpán Hájíček & Jakub Douda

*Jako malý bonus a upoutávku na další připravovaný materiál z Jedovnice přidáváme ještě video našeho výletu, které se opět točilo na kamerku Eltrinex SportCam HD Také její test již brzy najdete na bikeandride.cz
**Tato kamera natáčí v HD rozlišení, takže pokud si chcete vychutnat obraz plné kvalitě, přepněte si na youtube liště rozlišení na 720p!