reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #47_2017

Poslední dobou si s námi počasí slušně hraje, i když ono se vlastně není čemu divit, když máme za sebou půlku listopadu. Každopádně aktivita našeho redakčního teamu nikterak nepovoluje, stále se snažíme jezdit, testovat a když to situace dovolí, také psát a publikovat.

Aktuálně se třeba zaobírám zkoušením jednotek odpružení Öhlins, vidlice RXF34 a tlumiče TTX22M, jak jste jistě zaznamenali na našich sociálních sítích (instagram/facebook). Snažím se přitom využít každé chvilky, kdy je trochu rozumné počasí. Proto jsem například včera odpoledne vyrazil na svůj oblíbený testovací okruh.

Vzal jsem si s sebou druhou pružinu pro tlumič Öhlins TTX22M (502/475 liber) a k tomu pro porovnání vzduchovou jednotku DVO Topaz Air, abych zde absolvoval tři víceméně identické okruhy a porovnal, jak se chová odpružení s tou či onou pružinou. Zajímalo mě, co mi bude více sedět a jak moc velký je to vlastně rozdíl proti vzduchu, na který jsem u našeho RB Bandit 675 zvyklý! Abych vše stihl tak jak, jsem si naplánoval, dojížděl jsem poslední kolo za šera a k autu se vracel už slušně za tmy. Naštěstí vybaven světýlkem Knog řady PWR, které bude rovněž předmětem testu.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Tento týden na BikeAndRide.cz

Hlavním tématem tohoto týdne by měl být test CX rakety povýšené do role špičkového Gravel biku – Cannondale SuperX SE Force1. Dalším rozepsaným článkem je test nové generace vyhlášeného enduro stroje Kona Process 153 v provedení CR/DL 27,5 (model 2018). Ten si ale nechám až na příští týden.

V mezidobí se budu dále věnovat testování jednotek Öhlins a také máme připravený jeden z vícero článků o dlouhodobě testovaném stroji Ghost FRAMR 6. Stejně tak plánujeme sepsat podrobnější hodnocení redakční „muly“ RB Bandit 675, tedy zhodnocení klíčových prvků výbavy po další úspěšně absolvované sezóně. To ale také nebude hned tento týden, ale určitě je důležité mít se na co těšit!

Changing of the Seasons with Dane Tudor

U nás v údolí zatím sněhové přeháňky, doufám, nehrozí, ale ve vyšších polohách už se to pomalu sype. Pojďme se tedy naladit jedním videem mapujícím změnu sezóny z letní na zimní daleko za oceánem.

Steve Peat Raw // Loam Foam

Vyrazit na kolo, pořádně se zablátit, vrátit se domů a zase vše umýt! Jo, to máme stejné já i Steve! Jen každý používá trochu jiné prostředky…

Geoff Gulevich at the BC Bike Ride North

„BC Bike Race jsem absolvoval před dvěma lety a byl to výjimečný zážitek. Proto jsem byl šťastný, že jsem se mohl vrátit zpět a užít si pro změnu akci zvanou BC Bike Ride. Je to mnohem uvolněnější záležitost, člověk se jen tak vozí, užívá si kolo a přírodu a k tomu má možnost objevit spoustu úžasných míst a nových trailů!“ Říká Geoff Gulevich.

Pár pěkných fotek k tomuto videu najdete na webu: www.pinkbike.com

Air Chair Trail with Jeff Kendall-Weed

Jedna podzimní trailová parádička!

Matt Hunter: Turbo Levo Carbon

A ja jaj! Co se to s naším sportem děje, že už i Matt Hunter jezdí na elektrokole?!

Grompage

Občas slýchám řeči o tom, že náš sport nemá žádné pořádné podhoubí, s čím osobně nesouhlasím! Možnosti vyžití se na horském kole mají dnešní děti lepší než kdykoliv předtím a myslím, že toho mnoho z nich s nadšením využívá. Ostatně podívejte se, jaké kousky zvládají na dětské obdobě RedBull Rampage, závodu Demon Dirt Grompage.

Specialized Bicycles: We Love Riding

Cyklistika má mnoho podob a řada z nás miluje většinu z nich. Značka Specialized se přitom snaží většinu z nich pokrýt a podpořit. Ať už si o této značce myslíte cokoliv, její nadšení, nasazení a dosah je vážně unikátní!

PBR Trail | 18 Road | Fruita, CO

Pro pořádek opět jeden díl seriálu #followcamfriday

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

#PodporujemeHrdiny – Michal Kosík

„Život někdy dává a jindy bere!“ Říká Michal Kosík, který byl celý život zapáleným bikerem a své nadšení pro horská kola neztratil ani ve chvíli, kdy si po pádu v roce 2004 zranil páteř a zůstal odkázán na kolečkové křeslo. Dnes je zase v sedle, i když si pro to musel postavit, s pomocí svých přátel, vlastní MTB čtyřkolku! Velká poklona takovému nadšení a neutuchajícímu optimizmu!

**BONUS**

Danny MacAskill vs The Munros

Čas od času je zajímavé podívat se, jak se baví Danny MacAskill, když zrovna nenatáčí nové zásadní video. Mnohdy jej vídáme řádit v městě, sám si ale rád vyrazí i do divočiny. Teď jsem ale někde zahlédl Dannyho fotu s ortézou a berlemi!? Zřejmě i mistr tesař…

Flight of the Year // Trains, Bridges, Rapids…

Pokud vás baví drony tak jako nás, musíte vidět toto video! Víc dodávat nebudu!

Novemberkåsan 2017 Enköping Enduro Classic

Nevím jak vy, ale mě zrovna netěší, když musím jezdit za deště a v blátě. Jak se ale zdá, lidé od motorek takové podmínky prostě milují! Asi je pak baví, když musí celou mašinu rozebrat, vyčistit a zase postupně složit zpět! Když si představím, že se ten sajrajt dostane i do motoru!!!

CIVILNÍ OBRANA – Holku pevnou mít

Tento klip mi poslal kolega Tomáš a marně přemýšlím, co se mi tím snažil říct 😀