reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #26_2017

Už ve Švejkovi zaznělo, že se „Situace na vojně mění každým okamžikem!“ Na toto heslo si vzpomenu vždy, když se mi mé plány nečekaně obrátí vzhůru nohama. Tak jako náš plán vyrazit na Eurobike Media Days, který se mi doslova rozsypal pod rukama.

Může za to závada na mém autě a jedna větší oprava, kterou jsem odkládal, až se stala neodkladnou! Ale také dalších pár okolností, jenž nemá smysl rozebírat. Výsledek je jasně daný: Nikam se nejede! Bohužel. Sice tam letos nebudou skoro žádné značky, které by pro mě byly zásadní či prioritní, mohli jsme to ale využít pro seznámení se s koly, k nimž se u nás jen těžko dostaneme – Marin, Nicolai nebo třeba nový Scott Genius, o kterém píšu níže. Ale s tím už je holt nutné se smířit.

Už jen týden do prázdnin…

Je to zase tady! Školáci se nemohou dočkat, rodiče šílí z toho, jak zajistit a kam udat své děti, a běžný zaměstnanec s pár týdny dovolené si říká, proč všichni tolik blázní a těší se na trochu svého volna! Volno bychom si rádi udělali i v BikeAndRide.cz, proto se přes léto přepneme částečně do „prázdninového módu.“ Hned první týden v červenci si chci naordinovat trochu rodinné pohody a dobrodružství na cestách se stanem.

Proto příští pondělí výjimečně vypustíme Pondělní videonálož a dost možná i další obsah. Zbytek prázdnin pak budeme plnit web dle situace. Každopádně již dopředu máme vymyšleno pár akcí, proběhne pár letních testů, takže bude co číst i v létě, nebojte!

V tomto týdnu, který můžu překvapivě využít pro práci doma, jsem si jako hlavní cíl stanovil dokončený testu Kony Hei Hei Trail (první dojmy). Zítra si pro změnu jedu vyzvednout Rock Machine Blizzard (web Rock Machine, první dojmy v sedle z Ještědu), takže se můžete brzy těšit na pár fotek z akce a koncem týdne i na první dojmy ze sedla. Zbytek nechme osudu, ať vás můžeme také občas něčím překvapit.

Abych nezapomněl, minulý týden jsem intenzivně testoval RB Bandit 475. Moje první dojmy z prvotního jarního seznámení najdete v samostatném článku (V sedle chytaného modelu…), velký test můžete očekávat v průběhu července. (www.instagram.com/bikeandride.cz)

Představuje se – Scott Genius nové generace!

Přesně před rokem představil Scott novou generaci závodně střiženého fullu Spark u něhož bylo nejviditelnější změnou přestěhování tlumiče z oblasti pod horní trubkou doků ke středu, rovnoběžně s trubkou sedlovou. Stejnou cestou se nyní vydává i all-mountain bratříček Scott Genius.

I on vsází na tlumič otočený vzhůru nohama, aby kabeláž dálkového ovládání mizela hned v rámu. Zdvih zůstal na rozumné hodnotě 150 mm, zachované je i synchronní dálkové ovládání vidlice a zadní stavby páčkou Twinloc ve třech krocích (Descend, Traction, Lockout). Díky speciální konstrukci tlumiče s více komorami chodí zadní stavba plných 150 mm (Descend), 110 mm (Traction) nebo 0! Speciálně vyladěná byla i křivka odpružení, aby byla zadní stavba citlivá i efektivní z kraje, aktivní uprostřed a progresivní na konci kroku.

Poslední dvě speciality! Možnost měnit velikost kol 27,5“ a 29“! Menší průměr lze osadit šíří 2,5“, 2,6“ nebo i 2,8“, devětadváca pobere gumy šíře 2,4-2,6“. Pro jejich výměnu stačí otočit „flip chip“ v horním rameni zadní stavby. Vidlice může teoreticky zůstat jedna plusková Boostová! Geometrie tradičně odráží moderní trendy „nízká a položená“ s ostřejším úhlem sedlovky pro snazší výjezdy.

Hmotnost rámu i s tlumičem je luxusních 2249 g. Bonbónkem je použití unikátního jednodílného karbonového setu řídítek a představce Syncros Hixon s hmotností 290 g! Dle obrázků a videa v hodně kraťoučkém provedení. Hezké, ale přeci jen jsem rád, kdy si můžu řídítka natočit tak, jak jsem zvyklý…

Více v prezentačních videích, nebo na efektně zpracované prezentační stránce www.scott-sports.com

Moments in time

V originálním popisu tohoto videa najdete pár hlubokých myšlenek, což je hezké, na druhé straně bych bral za podstatné, že se na to hezky kouká, jak to panáčkovi slušně odsýpá!

High Altitude Lines. A Yeti Tribe Story.

Rybaření a cestování s kolem „na těžko“ mě dvakrát nebere, ale filmy od Yetiho mají vždy svou jedinečnou atmosféru. Krásná je už jen ta myšlenka zabalit si saky a paky a zmizet na deset dní vysoko do hor!

Hromadu fotek a nějaké extra povídání najdete na www.PinkBike.com

50to01 In Morzine 2017

V tomto případě netřeba nic dodávat. Pokud víte, co značí 50to01, pak víte, co vás asi v tomto snímku čeká!

Pivot LES 27.5: World Cup Performance

Poslední dobou se nám nějak množí nová kola. Před zhruba týdnem se s novinkami vytasil také Pivot. Jednou z nich je sportovně universální Pivot Less 27.5 (více na www.pivotcycles.com/bike/LES-27.5)

Pivot Cycles Mach 4 Carbon

Další novinkou je lehký sportovní full Mach 4, který se s modelem Less 27.5 příkladně doplňuje. (více na www.pivotcycles.com/bike/Mach-4-Carbon)

Burke Mountain Mega DH Train at NEMBAfest 2017

Skákáníčko, houpáníčko v rámci seriálu #followcamfriday

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

Danny MacAskill and Duncan Shaw Ride Aviemore

Co dělá, jak jezdí a jak trénuje Danny MacAskill, když zrovna netočí nové zásadní video a nevymýšlí revoluční triky?

Trestle Bike Park 2017 – Banana Peel Slopestyle Trail!

Jak se jezdí po slupce od banánu? Nebo alespoň po slopestyle trailu, který se takto jmenuje! Vypadá to krásně a snadně, ale myslím, že se na to mnoho lidí chodí jen koukat!!! Já bych nebyl výjimkou!!!

Some Terms You Should Probably Know | ABC of Hard Enduro

Jestli si někdy říkáte, jak dokáže být enduro na kolech těžké a tvrdé, pak netušíte, s čím vším se musí porvat enduro závodníci na motorkách! Vtipné mi přijdou sekce jako „Prosím zatlačit,“ nebo naopak drsné části jako „sekce bez pomoci!“