reklama

reklama

Jára Spěšný novým ředitelem Singltrek pod Smrkem o.p.s.

*Ilustrační foto z roku 2013

Organizace zodpovědná za údržbu a rozvoj stezek Singltreku pod Smrkem má od ledna 2024 nového ředitele. Jaromír (Jára) Spěšný, v MTB komunitě známý jako Spaceman, na této pozici vystřídá dosavadního dlouholetého ředitele Lukáše Novotného, který má po 12 letech na této pozici namířeno k dalším profesním výzvám.

(tisková zpráva / foto: archiv BnR)

Singltrek pod Smrkem je mezinárodně proslulá a značně rozsáhlá síť přírodě blízkých stezek pro terénní cyklistiku umístěných v blízkosti Nového Města pod Smrkem, zasazená do severních svahů Jizerských hor. Jedná se o největší síť stezek ve střední Evropě a největší investici Lesů ČR, s.p. do rekreace. Stezky Singltreku pod Smrkem jsou harmonicky zakomponovány do přírodního prostředí majestátní hory Smrk a poskytují zážitky z jízdy na kole cyklistům všech věkových skupin i úrovní zdatnosti.

Singltrek pod Smrkem, o.p.s. je nezisková veřejnoprávní organizace, která má za úkol udržovat a rozvíjet stezky Singltreku pod Smrkem. V příštích letech ji čeká zajištění rekonstrukce části stezek a získávání finančních zdrojů pro pokrytí těchto nákladů. Jaromír Spěšný je bývalým vicemistrem světa v cyklotrialu. Po ukončení závodní kariéry pracuje jako projektový manažer pro známé cyklistické značky a nyní se ujímá též funkce ředitele Singltrek pod Smrkem, o.p.s., kde uplatní své zkušenosti z řízení projektů a komunikace.

reklama

„Stezky Singltreku pod Smrkem jsou v intenzivním provozu již neuvěřitelných 15 let. Rekonstrukce některých úseků je již nevyhnutelná a zároveň je potřeba provést menší optimalizaci sítě,“ říká Tomáš Kvasnička, zakladatel Singltreku pod Smrkem a projektant stezek.

„Jaromír Spěšný přináší na Singltrek pod Smrkem tolik potřebnou novou energii na zvládání nadcházejících náročných výzev,“ říká Jan Pospíšil, starosta obce Lázně Libverda a předseda správní rady Singltrek pod Smrkem, o.p.s. „Zároveň bych tímto chtěl za celou správní radu Singltrek pod Smrkem, o.p.s. a všechny partnery projektu poděkovat dosavadnímu řediteli Lukáši Novotnému za odvedenou práci a popřát mu mnoho dalších úspěchů.“

„Singltrek pod Smrkem a komunitu lidí okolo něj mám rád už mnoho let a těší mě, že nyní mohu také pracovat na jeho prospěchu“, říká Jaromír Spěšný. „Ze začátku se budu soustředit na navázání úzké spolupráce s expertem na stezky Singltrek s.r.o. a jednotlivými nástupními místy (Singltrek Centrum u koupaliště, Bikecentrum Libverda a Centrum u Kyselky). Dále bude potřeba sjednotit reprezentaci organizace, nastavit strategickou vizi a zajistit aktivní fundraising.”