reklama

reklama

WTB & Vojta Bláha – Home Sweet Loam (VIDEO/FOTO story)

WTB & Vojta Bláha – Dřív, než napadne první sníh!

Na konci léta mě oslovili lidé z WTB, se kterými už pár let spolupracuju, že by se mnou chtěli natočit nějaký zajímavý a svižný video edit jako podporu značky WTB nejen u nás. Hned na začátku mi přitom bylo řečeno, že mám naprostou volnost ve výběru lokality a lidí, se kterýma bych chtěl dané video vytvořit. Tak jsem, nikoliv z lenosti, vybral svůj domácí revír!

(Text: Vojta Bláha)

Teoreticky se nabízela i možnost vycestovat někam dále za humna a připravit video právě tam. Přestože to byla myšlenka jednoznačně lákavá, tak jsem nakonec zhodnotil, že po dlouhé sezóně (kdy jsem vedle tripu do Tasmánie s Milanem „Čížou“ Čižinským procestoval i celou Evropu křížem krážem), zůstanu radši hezky doma v dobře známém prostředí.

reklama

Zásadní ulehčení to ale rozhodně nebylo, jelikož jsem chtěl vytvořit nové a unikátní spoty postavené primárně pro toto natáčení. Už jen příprava jednotlivých sekcí se ukázala být jako dost náročná fáze, která se protáhla až do konce letošního podzimu. Svým způsobem se dá říct, že jsme video natočili vlastně jen pár dní před prvním sněhem.

Zároveň obtížnost překážek, které se videu objevují, se ukázala být o něco vyšší, než jsem původně čekal, proto jsem si v průběhu natáčení párkrát slušně sáhnul na, nebo nejednou i za hranici osobního jízdního komfortu. Ale to je vlastně prvek, který by měl být přítomen v rámci přípravy snad každého podobného editu.

S „filmařskou“, dronařskou a foto partou jsme chtěli celou akci okořenit ještě jednou slušně „ustřelenou“ věcí v podobě úctyhodného dropu z jedné vyšší skály, ale bohužel, už jen kvůli podmínkám na sklonku bikové sezony, nebyla tahle „fíčura“ sjízdná [čti: sjízdná s aspoň 50% šancí na přežití].

I bez ní si ale myslím, že celý projekt dopadl rozhodně dobře a budu jedině rád, když to některé z vás motivuje k tomu vzít bike a vyrazit na shred!

Díky všem, kteří mi pomohli tento mini projekt dotáhnout do zdárného konce. Extra poděkování a kredit jde Jirkovi Fikejzovi za kameru a střih a také Králikovi za foto dokumentaci!

Díky nim to občas vypadá, že nejedu na nákup! (snad :D).

Text: Vojta Bláha

Foto: Králík / Video: Jirka Fikejz