reklama

reklama

Planet Bikes Vsetín a výměna RB Bandit 675 za PIVOT Switchblade

Již před delším časem, když se sezóna 2023 začala pomalu chýlit ke svému konci, jste mohli na našich sociálních sítích (FB/Insta BnR) zachytit informaci, že se letitá „redakční mula“ – RB Bandit 675 – pomaličku, ale jistě chystá do „redakčního důchodu“. Místo ní si kolega ZED „doslova vymodlil“ karbonový zázrak PIVOT Switchblade, k němuž jsme se dostali i díky prodejně Planet Bikes ze Vsetína.

Ptáte se, proč zrovna PIVOT Switchblade a proč právě zelený? Protože ZED! Protože to byl jeho dlouhodobý sen. Stručně shrnuto… Víceméně přesně takovéto kolo v takovéto barvě ho už před časem doslova uhranulo, proto jsem si musel*, vedle jiného, udělat zajížďku právě až do Vsetína do Planet Bikes, kde jeho „kolo snů“ měli skladem (v potřebné velikosti M a v té správné barvě a výbavě) a kde nám také v celé záležitosti vyšli hodně vstříc! DÍKY MOC!!!

*Proč bych to také neudělal, když si ZED už řadu let musí trhat vlasy na hlavě z toho, jaké překlepy a hrubky jsem schopen do svých textů nasekat a on je pak musí hledat a opravovat. Díky! Ještě ti asi seženu nějaké kapání na hlavu, ať ti ty vytrhané vlasy zase znovu dorostou! 🤣

Ptát se zároveň můžete, třeba vás to logicky napadne, co bude dál s naším Brutal Finish „miláškem“, alias RB Bandit 675? I tato otázka má poměrně jasnou a přímočarou odpověď. Také zde ledacos naznačily „sociály“ BnR! Pro Bandita jsem si na podzim a zimu vymyslel „speciální úkol“. Zajímalo mě totiž, jak se bude toto kolo chovat, když z něj udělám mullet? Když původní čisté „sedmadvacítce“ dopřeju 29“ vidlici a velké přední kolo?!

Ještě jednou zmíním a připomenu naše sociální sítě (FB/Insta BnR), skrz něž už prosvištěly moje první dojmy z jízdy a nutno říct, že nebyly rozhodně špatné. K tomuto tématu se ale ještě určitě vrátíme. Třeba už jen proto, že jsem si pro tento „hokus-pokus“ domluvil na test zbrusu novou vidlici DVO Diamond D1 29* (160 mm), která zde dočasně alternuje původní DVO Beryl D2.

Každopádně zpět k původní otázce… Onen letitý redakční stroj (RB Bandit 675), který měl ZED posledních X let „ve své moci“, si v průběhu listopadu dopřál „pobyt v lázních“! Přesněji komplexní až skoro hloubkový servis u kamarádů v ShockTherapy, kde se řešila řada věcí. Servis původní vidlice DVO, tlumiče, brzdy, doladění pozice nového středu SRAM DUB (aby byl vycentrovaný i při použití specifického bashguardu Los Banditos apod.). Zároveň mi na něj Vašek hodil i onu vidlici DVO Diamond D1.

Nyní, když je venku tak „krásně a veselo“, odpočívá Bandit v suchu a v teple, přes zimu ho chci ale ještě trochu trápit, odladit na něm právě DVO Diamond D1 (máme v plánu návštěvu u JC Bike), poté půjde zpět do své výchozí pozice. Vrátím jej do stavu čistě 27,5“ a následně může jít do světa. Takže, pokud by měl někdo už teď zájem, může se ozvat, rozumnou cenu jistě domluvíme.

reklama

PIVOT Switchblade & Planet Bikes Vsetín

Druhým, do jisté míry paralelním příběhem, je nákup PIVOTu Switchblade, který, jak už bylo vícekrát vzpomínáno, pro redakci BnR připravil a dodal obchod Planet Bikes ze Vsetína, kde jsem si byl kolo i osobně vyzvednout. To, že jsme vybrali zrovna Planet Bikes bylo částečně dílem náhody, částečně to vzešlo z doporučení „kluků z Proto“, kteří kola PIVOT dovážejí do ČR.

Byla to alespoň příležitost poznat pár nových lidí, kteří se, stejně jako já, rozhodli povýšit svůj „dříve jen koníček“ na vlastní živobytí. Relativně nedávno (2020) si přitom právě Planet Bikes dopřál novou prodejnu, která mi přišla vtipná, či spíše působivá v tom, jak je z venku nenápadná, díky čemuž vám po vstupu dovnitř slušně spadne brada!

Už jen kontrast relativně malého čela domu s příjemným, přívětivým, dostatečně velkým a vzdušným interiérem samotné prodejny… Před tím musím smeknout klobouk! Člověk si totiž zprvu říká, že nejspíš leze do „jednoho z mnoha“ lokálních „pidi krámečků“, pak ale zjistí, že vstoupil do skutečně reprezentativního show roomu, jaký byste v srdci Beskyd (bez urážky, ten kraj mám rád) snad ani nečekali. Pecka!

Planet Bikes Vsetín – rozhodně stojí už jen za „čumendu“!

Pokud jste ze Vsetína a okolí, pak vám nemusím nic víc říkat, popisovat nebo snad radit. Pokud jste ale z jiných částí republiky a budete projíždět tímto krajem, třeba když zamíříte na podzimní Blinduro, které své prapory již po několikáté rozvěsilo v Karolince (nedaleko v údolí, pár zastávek vlakem proti proudu vsetínské Bečvy), pak se do Planet Bikes rozhodně zajeďte podívat.

Chybu jednoznačně neuděláte, pokud budete potřebovat doplnit jakýkoliv kus ze své cyklistické výbavy, nebo když budete chtít něco narychlo opravit, vyměnit. Smysl má jednoznačně zastávka v Planet Bikes i v případě pouhé návštěvy „na čumendu“ s cílem omrknout nová kola a elektrokola (zejména Specialized a Pivot, ale také Trek, Giant atd.), nebo řadu doplňků, prvků výbavy, helmy, chrániče nebo jen nějaké šperky pro vymazlení svého stroje. Třeba něco od značek Chromag, případně eloxovaně barevné a CNC frézované „techno-porno“ od Garbaruku!

Další výčet prodávaných značek snad můžeme přeskočit, dostatečně názorné budou naše fotky přímo z prodejny Planet Bikes.

Stěhování Planet Bikes na novou adresu

Bylo na čase se posunout se jednoduše o kousek dál. Ti, kteří znají Planet Bikes delší dobu, mohli naživo pozorovat, jak v Petrklíči postupně přibývalo zboží a ubývalo místa. Každou sezónu se kola a zboží přemisťovala a přeskládávala, poslední léta už zde ale nebylo takřka k hnutí a o vizuální stránce si mohli zástupci obchodu nechat jen zdát.

Proto se téměř od začátku roku 2020 začalo chystat nové zázemí v budově bývalého Fitnes Relax vedle Lesní správy, kde bylo a stále je k dispozici více než 300 m² plných kol a dalšího vybavení. Jelikož byl servis vždy ústřední linkou Planet Bikes, tak nemalou část z této výměry zabrala moderní a dobře vybavená dílna. Prodejní plochu poté opanovala již vcelku tradiční skladba kol od značek Trek, Giant a Apache v čele s lokální srdcovkou Specialized, doplněnou o „kultovku“ PIVOT.

I přes řadu obtíží a komplikací „covidové éry“ se podařilo novou prodejnu otevřít 14. 4. 2020. Od té doby se vše postupně zvelebuje, průběžně se mění a aktualizuje sortiment a rozšiřují se i další služby zákazníkům.

Příběh pokračuje…

Fajn, tato „salva“ informací by mohla být pro začátek dostačující. Nyní již víte, co se děje a co se bude dít s redakčním „youngtimerem“ (RB Bandit 675), stejně tak, že jej v ZEDově garáži nahradil „new age machine“ (PIVOT Switchblade), se kterým máme také svoje plány. Dřív, než tento text vznikl, dostal Switchblade nová řídítka (Race Face Next R), představec (BikeYoke Barkeeper) a pár dalších drobnůstek.

Nápadů na jeho vylepšení a individualizaci máme ještě pár v zásobě, nemusíte se přitom bát, že byste se o nich nedozvěděli. Ostatně těšit se můžete i na naše celkové dojmy, postřehy a zkušenosti s tímto kolem a jeho výbavou. Jen co se zase trochu umoudří počasí, tak zkusím ZEDa vytáhnout někam do terénu, uděláme pár aktuálních fotek a připravíme další doplňující materiál.

Text a foto: Štěpán Hájíček