reklama

reklama

Naložit štěrkolet do zálesáka a zmizet! Aneb jak na spaní v autě?

Na jarním veletrhu ForBikes 2023 v pražských Letňanech jsme si mezi koly a příslušenstvím všimli jedné nenápadné inspirace na prázdninové výlety. Japonský zálesák – Subaru Forester – vybavený spaním v autě a gravel bikem hned vedle matrace.

Proč nenápadné? Protože o to tady jde! Být nenápadný, nepřitahovat zbytečnou pozornost, najít si klidné místečko, zakempit s autem poblíž lesa, v lese, nebo na louce! Je to snadné, když je všechno v autě – kolo i spaní!

O svůj drahocenný jednostopý stroj se nemusíte obávat, jako když ho převážíte nebo „skladujete“ venku na nosiči. Zároveň je v autě i pohodlná matrace, takže nemusíte stavět stan a druhý den ho zase pracně bourat a pak někde sušit. Navíc v případě nepřízně počasí stačí skočit za volant a jedete jinam, za teplem, za sluníčkem. Nezní to idylicky?

ANNYcarmat – dostatek místa pro kolo, spaní a další věci

reklama

Sám s kolem nebo ve dvou?

Pro zachování potřebné části nákladového prostoru a zároveň pro pohodlné spaní může být matrace dělena na dvě samostatné části, kupříkladu v poměru 40/60 podle způsobu skládání zadních sedadel. V případě výletu s kolem necháte menší půlku doma a na větší se můžete „roztahovat“. Pokud budete chtít vyrazit ve dvou, postel snadno doplníte menším dílem a máte v autě rázem celé dvoulůžko.

Díky nadstandardní výšce kabiny ukázkového Forestera se do volného „cargo prostoru“ vešlo kolo pohodlně na výšku, což dost šetří místo. U nižších aut by pravděpodobně bylo potřeba zasunout nebo vyndat sedlovku, ale s tím už se snadno poperete. Ke kolu se bez problému vejde taška, servisní kufr a stále zbývá více než dostatek místa na komfortní přespání.

Rovné dno kufru, zejména po sklopení zadních sedaček, je dnes dobrým zvykem drtivé většiny (nejen) moderních kombíků.

Jedním z chytrých doplňků je vzdušný sáček na boty s magnetickým uchycením na karoserii. Jen ho nenechat na autě než sednete za volant! 😎

Matrace použité v tomto případě se navíc mohly pochlubit úpravou pro použití vevnitř i venku, proto je možné vyhodit je třeba ráno ven z auta a dát si snídani v trávě. Nebo taky místo v autě přespat pod širákem, nebo si jen mezi stromy roztáhnout celtu. Fantazii se meze nekladou!

Použité matrace ANNYcarmat nejsou žádným anonymním produktem z Číny, naopak jde o poctivou domácí zakázkovou ruční výrobu z Plzně! Jsou šité vždy na míru podle rozměru interiéru konkrétního auta a podle požadavků zákazníka, tedy s ohledem na požadovaný komfort (výška či tvrdost matrace) a způsob použití (rozměry, dělení apod.).

Na víkend? Na týden? Ztraťte se v divočině na jak dlouho chcete!

Zdroj: annycarmat.com / matracedoauta.cz

ANNYcarmat – pohodlně do auta s kolem i matrací
Ukázková sestava pro Subaru Forester