reklama

reklama

Michal Prokop & Rock Machine Blizzard prototyp (Video)

Věřte nebo ne, tohle vážně nebylo plánované! Včera jsem dokončil test trailového hardtailu Rock Machine Blizz TRL a chvíli na to mi v mailu přistála informace o novém videu Michala Prokopa, v jehož rámci testuje prototyp upravené evoluční verze stroje Rock Machine Blizzard. Jak jinak než ve Finale Ligure!

Zima se pomalu chýlí ke konci a všichni bikeři se už těší na jarní oteplení. Michal Prokop si zimu často krátí ježděním na Ligurském pobřeží. Avšak ani tam nemusí být počasí vždy úplně perfektní a dokonalé. Když ale dostal úkol vyzkoušet nově upravený rám Blizzard od Rock Machine, vyrazil právě do okolí věhlasného Finale Ligure.

Jak je obecně známo, platformě rámu Rock Machine Blizzard pomalu ale jistě končí „období exspirace“ s tím, že by její místo v nabídce domácí značky měla výhledově nahradit ucelená rodinka strojů Rock Machine Whizz, potažmo elektrický Whizz+ (představení projektu RM Whizz).

Nicméně dny modelu Blizzard ještě nejsou definitivně sečteny, proto se na zmíněném Michalově prototypu zkouší hned několik různých úprav. Kupříkladu ještě více položený úhel hlavy, delší rozvor, nižší střed nebo kratší sedlová trubka poskytující dostatek místa pro moderní dlouhé teleskopy.

Zatím vlastně není jisté, zda se tento upgrade řady Blizzard dočká uvedení do sériové výroby, jisté je naopak to, že traily v okolí Finale Ligure jsou ideálním místem pro prověrku nového kola, a to až do morku jeho kostí!

Text: Štěpán Hájíček, Michal Prokop / Foto a video: Jiří Fikejz

reklama