reklama

reklama

CANYON Neuron – Parťák pro další velké dobrodružství (NEWS)

Skutečně skvělá horská kola jsou mnohem víc než jen jednoduchý součet použitých komponentů. Víc než jen kombinace karbonu, hliníku, případě i oceli. Je to „parťák“, který tě motivuje k tomu zahodit vlastní lenost a vypadnout ven, trochu se zmáčknout a objevit nové horizonty, nastřádat nové zážitky a posbírat zkušenosti, o kterých se ti dříve mnohdy ani nesnilo.

(tisková zpráva – překlad: Štěpán Hájíček / foto: Canyon Bicycles)

Pokud patříte mezi dobrodružnější povahy, pokud rádi zkoušíte a objevujete, pak je pro vás Canyon Neuron kolem jako stvořeným. Kolo postavené na průměru 29“, disponující zdvihy 140/130 mm bylo konstruováno jako dokonalý průsečík výjezdových schopností, lehkosti, hravosti a vysoké jistoty při cestách z kopce dolů. Nejnovější Canyon Neuron je nástrojem, který ti snadno zprostředkuje nezapomenutelná dobrodružství a vezme tě na nezapomenutelní traily.

*Nejmenší velikosti XS a S jsou stále postaveny na průměru 27,5“, velikosti M, L a XL pak čistě na 29“

Právě nyní se nejoblíbenější řada v nabídce MTB strojů Canyon představuje v nové vylepšené podobě. Hlavní hesla této evoluce jsou poměrně tradiční – lehčí, rychlejší, odolnější bike, který má potenciál postarat se o ještě lepší, delší a barvitější zážitky v sedle.

To vše díky důsledné optimalizaci celého rámu, ale také díky nové svěžejší podobě trailové geometrii posouvající kvality řízení o další krůček výš a dál. Vedle toho se lze těšit na lehčí rámy (úspora až 200 g u modelů CF), na důslednější ochranu nejvíce exponovaných partií, kvalitnější čepy a mnoho dalšího. Ve stručnosti perfektní kolo pro váš další velký únik z reality běžných dní.

reklama


Kerstin Kaufmann, brand-managerka MTB portfolia Canyon Bicycles popisuje základní myšlenky vedoucí k představení nové generace řady Neuron:

quotation-BnR

„99 % bikerů s dobrodružnou povahou sní o jednom kole, které splní všechny jejich požadavky, o jednom stroji na vše! A přesně toho jsme se snažili dosáhnout v podobě nového Neuronu. Lehký, komfortní a dostatečně sebevědomý trail bike, který zvládne vše skvěle a v ničem nebude zaostávat! Díky celé řadě drobných ale i hlubších vylepšení, které najdete na novém Neuronu, je toto kolo nejlepším strojem pro vaše ničím neomezená dobrodružství, jaké kdy Canyon vyrobil.“

Porovnání CANYON Neuron 2019 / 2023

Klíčové inovace a vylepšení řady Canyon Neuron v porovnání s předchozí generací:  

  • Více jistoty ve sjezdech: díky kratší sedlové trubce (zkrácení o 20 mm u vel. M, L a XL) a delší hodnotě reach (433 mm -> 455 mm, vel. M) budete mít k dispozici více místa nad rámem pro situace, kdy terén vystrčí své drápky.
  • Rychleji a stabilněji: nový Neuron působí jistějším, více k zemi přikovaným dojmem, nejen při vyšších rychlostech, zejména díky více položené hlavě (66° namísto 67° u vel. M-XL)
  • Stoupejte výše: užívejte si více vzpřímenou pozici umožňující nekompromisní přenos síly na zadní kolo i v prudkých výjezdech díky strmějšímu úhlu sedlové trubky (76° namísto 74,5°). Navíc je rám nového Neuronu CF o luxusních 200 g lehčí.
  • Méně času pro údržbu, více času pro jízdu: plně do rámu integrované vedení (vstup skrz hlavové složení) a důkladné utěsnění kvalitních a bytelných ložisek zadní stavby znamená minimální požadavky na údržbu. Navíc jsou použity zesílené šrouby a ještě jedna vrstva těsnění zvenku jednotlivých čepů.
  • Vylepšená ochrana rámu: rám nové generace řady Neuron je připraven na dlouhé cesty i náročnou přepravu, jelikož využívá důkladnou ochranu pod řetězem, nastavitelné vodítko řetězu, ale také výměnnou ochranu spodní trubky (karbonové modely CF), případně nenápadnou transparentní fólii zespodu dolní trubky (hliníkové modely).

Vrcholem inovované řady Canyon Neuron bude model CF 9 SL postavený na špičkovém karbonovém rámu (o 200 g lehčí než jeho předchůdce) s pestrou paletou výjimečných dílů. Vidlice Fox 34 Factory, bezdrátové řazení SRAM GX AXS, brzdy SRAM Code RSC nebo karbonová kola DT Swiss XMC 1501.

CANYON Neuron 2023 CF 9 SL

Dostupnější verze Canyon Neuron 7 bude nabízena jak ve všestranném unisex provedení, tak i v čistě dámské verzi WMN. Tato kola nabídnou řazení Shimano SLX 1×12, odpružení Fox Performance a robustní kola DT Swiss XM 1700.

Pro mladé a začínající jezdce a dobrodruhy bude připravena specifická varianta Canyon Neuron Young Hero postavená na menších 27,5“ kolech, avšak se všemi výhodami a přednostmi dospělého provedení.

CANYON Neuron Young Hero

Toto je ale vlastně jen poměrně obecné a do určité míry stručné představení inovované řady Canyon Neuron 2023, která je na trhu již od roku 2002. Přesněji dříve se tato kola jmenovala Canyon Nerve, avšak po vstupu značky Canyon na americký trh došlo k přejmenování na Neuron, aby se modelové označení sjednotilo pro celý svět.

Překlad: Štěpán Hájíček / foto: Canyon Bicycles

Vše podstatné najdete na stránkách: www.canyon.com/../neuron/

Pro doplnění, náš poslední test Canyonu Neuron je z roku 2017, o rok a půl později jsme představovali novou generaci, z níž do značení míry vychází aktuálně prezentovaná řada Canyon Neuron 2023. Pevně věříme, že tímto naše zkušenosti s Neuronem neskončí.

CANYON Nerve a Neuron – jak šel čas