reklama

reklama

Milan Čižinský | Dvakrát 1. místo při EWS USA! (reportáž)

Z Whistleru se nám nikomu nechtělo! Nejraději bychom zůstali v Kanadě a podívali se osobně na Crankworx, ale pokud jsme chtěli stihnout závodní kolotoč seriálu EWS, bylo nutné pohnout se dál. Další severoamerickou zastávkou bylo Burke na severovýchodě USA.

(text: Milan Čižinský / Foto: archiv autora)

Letíme proto do Bostonu, kde jsme si půjčili obří obytňák. Jediné, co nám v té chvíli chybí ke štěstí, jsou naše kola! Ta totiž zůstala na půli cesty v Torontu!!! Jen díky Vojtovi a jeho AirTagu jsme dokázali zjistit, kde kola jsou a něco s tím udělat. Nakonec to dobře dopadlo, a proto jsme se mohli jít projet celý jeden den před ofiko tréninkem.

V Burke nám při trackwalku zdejší podmínky trochu připomínají tratě v ČR, což by mohla být naše výhoda. Dva dny před závodem se po diskuzi s klukama rozhoduju startovat v kategorii Master45, místo Master35. Věk na to mám a třeba to dá mému závodění nový impuls!

reklama

EWS Bukre (Vermont, USA, 13. 8. 2022)

EWS závody na první ze dvou amerických zastávek, to bylo něco vskutku speciálního! První 3 etapy byly fyzicky opravdu hodně náročné, daly mi tedy slušně zabrat, ale vlastně i díky tomu jsem se držel na druhém místě. Při následné královské RZ jsem pak do toho dal všechno, co ve mně ještě zbylo. Díky technické náročnosti a celkové délce jsem ji vyhrál s náskokem 20 sekund!

Jak se později ukázalo, právě tento moment byl základem mého vítězství! Na poslední RZ jsem totiž už jen kontrolovanou jízdou upevnil své vedení, a dokonce i navýšil svůj náskok. Byl to fantastický závod!

EWS Sugarloaf (Maine, USA, 20. 8. 2022)

Amerika je absolutně úžasná a letos mi neskutečně přála! Druhé vítezství v Mastrech45 ve dvou týdnech! Sám zírám!!!

Také v druhé destinaci amerického EWS mi tratě i příroda dost připomínaly rodnou zem, díky čemuž jsem se zde cítil fakt perfektně! Pořadatelé zde navíc připravili opět fyzicky dost náročnou trať se spoustou kořenů a množstvím bláta (s tím jim pomohlo počasí), což mi ve výsledku maximálně vyhovovalo.

Závod EWS Sugarloaf zahájily dvě fyzicky náročné stage, pro něž jsem si své odpružení Öhlins nastavil trochu specificky – přidal jsem více pomalé komprese. Soustředěnou jízdnou a vyrovnaným tempem jsem si zde vytvořil solidní náskok.

Následující tři stage byly již více sjezdové. Odpružení jsem tedy více otevřel, tratě jsem si naplno užíval, a navíc si pohlídal svůj náskok ze začátku závodu a pohodlně jej dovezl až do cíle. Nejvíc mě asi bavily stage 5 a 6 se spoustou technických prvků a s mnoha záludnými kořeny.

Můj, pro tento rok zcela nový Intense Tracer (náš test Intense Tracer 279), obutý do WTB Verdict a Judge, fungoval celou dobu na výbornou!

Poděkovat musím českým fanouškům, i tady se najdou naši krajané, kteří mě na trati hnali k vítězství! To jsem si užil skutečně naplno, přičemž chybět nemohlo ani šampaňské! Velké díky rovněž všem sponzorům za podporu mého US tripu.

Milan Čižinský (www.facebook.com / www.instagram.com)

Sponzoři: Intense Cycles, Intense Cycles Europe, Leatt Protectives, Joe’s No-Flats, Happy CBD, WTB, Ergon, ZOOKEE, Industry Nine, Burgtec, REVOLUTION cycles cz, BikeYoke, avsracing, Öhlins Halbich Sport, RAZZO, EREBOS, POWERBAR, ID Sport, ptn pepis_tire_noodle, ManoBike