reklama

reklama

EWS Whistler 2022 – Závod jako za starých časů! (Milan Čižinský)

Náš kanadsko-americký „race trip“ začal už dávno před odletem! Zorganizovat přesun celé naší bandy do Kanady a USA byl slušný oříšek! Když nám navíc den před odletem zrušili let do Vancouveru, kvůli stávce Lufthansy, byli jsme docela nahraní!!!

Text: Milan Čižinský / Foto: Milanův archiv

Nakonec se ale Vojtovi povedlo přerezervovat vše tak, že jsme letěli přes Katar a LA. Hlavně, že to dopadlo! Na letišti ve Vancouveru na nás čekal Ory, který nás dopravil přímo do Whistleru. Vše se tedy podařilo a hnedle druhý den jsme proto mohli vyrazit do bikeparku.

reklama

V následujících dnech jsme se snažili zvyknout si na zdejší povrch a nepodcenili jsme ani poctivou pěší obhlídku tratí, tedy trackwalk. V pátek byl na řadě trénink, najíždět bylo možné stage 1-4, v sobotu se trénovala Pro Stage. Čerstvá trať a deště z posledních dní ale představovaly slušný prubířský kámen, jelikož zejména Pro Stage byla plná uklouzaných kořenů. Ony ale ani další erzety nebyly rozhodně zadarmo!

V den závodu se ale zdá, že bude sucho, proto volím tradiční kombinaci WTB Vigilante a Judge. Kolo i odpružení funguje na výbornou, jen si občas říkám, že bych rád měl fyzičku z let minulých. Letos je to totiž, po dvou kovidech, docela mizérie.

Whistlerské EWS otevírá Pro Stage, která je okořeněná dlouhým výjezdem – vůbec se mi nepovedla! V neděli jedeme dohromady pět RZ, což bylo sakra náročné! Délka 50 km a převýšení 2000 m ↗️, respektive 3000 m ↘️!

Závodní tratě jdou v pořadí – Microclima, Golden Bouner, Crazy Train. Tahle sestava mě bavila, závěr ale neoblíbená Pro Stage! Nakonec je z toho celkové 13. místo, tedy výsledek odpovídající skutečnosti, že jsem hodně ztrácel zejména na šlapavých pasážích.

Celý závod se mi jinak moc líbil, protože znamenal návrat ke skutečně náročným závodům EWS z minulých let. Doufám, že následující starty v USA (viz tabulka níže) budou stejně povedené.

Držte palce 👍🏻🤘🏻

Milan Čižinský

Umístění dalších českých jezdců:

  • Vojta Bláha – 37. místo (muži)
  • Vojta Klokočka – 23. místo (muži pod 21)
  • Štěpánka Fejola Nestlerová – 1. místo (ženy Master 35+)

EWS Burke13 August 2022Burke Vermont, USA
EWS Sugarloaf20 August 2022Sugarloaf Maine, USA

Kompletní kalendář závodů EWS 2022

Kompletní výsledky EWS Whistler 2022 – PDF