reklama

reklama

Nukeproof – Limitovaná edice Mega, Giga a Reactor s unikátními tlumiči!

Značka Nukeproof přichází se zajímavým nápadem na neobvyklou limitovanou edici svých plně odpružených rámů modelů Mega, Giga a Reactor. Připravila si totiž nabídku početně omezených rámových setů osazených několika různými, dosti specifickými tlumiči, které jsou navíc detailně odladěné pro konkrétní stroje.

Nukeproof, tak jako mnoho dalších výrobců, osazuje svá kola nejčastěji díly Fox nebo RockShox. Výjimkou není fakt, že se použité tlumiče továrně ladí dle specifik daného rámu. Doposud nic neobvyklého…

Vedle toho se ale nyní staví snaha nabídnout něco jiného, exkluzivního, něco značně nestandardního! Nukeproof se spojil s menšími i většími výrobci tlumičů jako jsou PUSH, FAST, nebo EXT, s nimiž společně připravil zmiňovanou limitovanou edici vybraných rámů z již zmiňovaných řad Giga a Mega.

Určitou výjimku z výše popisovaného představují lehčí trailové hračky Nukeproof Reactor, které nedostanou žádnou pružinovou raritku, ale „pouze“ vzduchový tlumič RockShox! Jedná se však o nejnovější model Super Deluxe Ultimate (představení), který je náležitě odladěný právě k zaměření tohoto stroje.

Více informací o limitované řadě Nukeproof Sprung Collection na webu: nukeproof.com

Zastoupení pro ČR: Bikeporn.cz

reklama

PUSH Elevensix – Nukeproof Mega 297 & Giga 297

PUSH Industries je značkou s kalifornskými kořeny, která se v roce 2005 přesunula do Colorada. Klíčovou osobou v jejím pozadí je Darren Murphy, dlouholetý nadšenec do kol a motorek, ale také zapálený odborník na odpružení. Líbí se mi označení „suspension geek“, jak zaznívá v popisu historie společnosti.

PUSH svého času fungoval jako dvorní úpravce tlumičů Fox pro SantaCruz Syndicate. Jimi odladěné tlumiče používali jezdci jako je Steve Peat nebo Nathan Rennie. Později se v PUSH pustili do výroby vlastních produktů. Aktuálně nabízí jeden vlastní tlumič – PUSH Elevensix – ale také vícero tuningových setů pro vidlice dominantních výrobců odpružení.

Více o značce a produktech PUSH – www.pushindustries.com

FAST Suspension Fenix Evo – Nukeproof Mega 297 & Giga 297

Další zajímavou značkou je FAST Suspension (Francie), což je opět menší společnost, která se dříve zaměřovala na servis a úpravy běžně dostupného odpružení. Postupem času se ale dopracovala do stádia, kdy se zrodily její vlastní produkty. Primárně tlumiče FAST Fenix.

Také v tomto případě lze v nabídce nalézt, vedle tlumičů Fenix, různé kity pro standardní kusy odpružení, nejčastěji pro vidlice Fox a RockShox.

Více o značce a produktech FAST – www.fast-suspension.com

EXT Racing Shox Storia Lok V3 – Nukeproof Mega 297/290 & Giga 297/290

Jednoznačně největší společností, z vybraných dodavatelů alternativních tlumičů pro limitku Nukeproof, je EXT, neboli Extreme Shox! Historie této společnosti sahá až do roku 1986, přičemž páteří její nabídky, či produkce byly prvky odpružení pro závodní automobily snad všeho druhu. Od monopostů F1, přes rallye speciály, až po okruhové vozy.

Do světa cyklistiky vstoupilo EXT v roce 2014 prostřednictvím tlumičů ARMA a STORIA. Nyní v její nabídce, která je rozdělena do řady kategorií (auta, motorky, čtyřkolky, kola atd.) najdeme, v čistě cyklistické sekci, jak vlastní vidlice, tak i vícero variant pružinových tlumičů.

Více o značce a produktech EXT – www.extremeshox.com

RockShox Super Deluxe Ultimate – Nukeproof Reactor 290

Posledním zástupcem v našem seznamu „neobvyklých podezřelých“ je značka RockShox, kterou jistě není nutné představovat. Podrobně a detailně se nemusíme nořit ani do popisu možností a schopností tlumiče RockShox Super Deluxe Ultimate, který bude použit na rámu Nukeproof Reactor 290. Podrobnější představení nové generace vidlic a tlumičů RockShox jsme ostatně již jednou vzpomínali.

Text: Štěpán Hájíček / Foto: Nukeproof, PUSH, FAST, EXT, RockShox