reklama

reklama

Česká Enduro série 2022 – Klínovec – Milan Myšík

Druhý závod České Enduro série 2022 se odjel na Klínovci 18.-19. června. Klínovec je pro mě srdcovka, a ačkoliv jsem ještě v týdnu závodil na svěťáku ebiků v Petzenu a absolvoval jsem následně nemálo hodin za volantem, tak jsem se stihl na Klínovec přesunout včas.

Ani bych neřekl, že to bylo extra náročné, jen jsem trochu cítil spánkový deficit. Také páteční přebalování z auta do obytňáku bylo poněkud hektické, ale nakonec vše vyšlo na pohodu a časově pod kontrolou. 🤟🏻

Trénink

Už sobotní trénink probíhal za velkého vedra a ještě větší tropy předpověď slibovala na neděli. Ufff! Z našeho týmu TREK KUR jsem byl na Klínovci jediný zástupce. Třeba Vanik drtil EWS v Petzenu. Zde bral nakonec bramboráka v masterech, což svědčí o tom, že se dostává do formy. Vojta Moudrý dal tentokrát přednost studiím. Chvályhodné!

Zpět ale do Krušných hor, kde byly erzety již při tréninku pekelně rozbombardované, takže Trailpark Klínovec nás prověřil opravdu do puntíku.

reklama

Fox Super Stage

Závod odstartoval vlastně už sobotní premiérovou Fox Super Stage, kterou jela jen kategorie Race. Sjeli jsme celou Německou, odshora až dolů! Super nápad a formát závodu! Kotel diváků byl rozesetý podél celé trati a já přitom startoval až po šesté večerní, jako poslední. Německou znám velmi dobře, je to můj oblíbený trail.

Poslal jsem tam dost svižnou a riskantní jízdu, kde jsem měl několik krizových momentů, ale vyplatilo se! Fox Super Stage mi totiž vynesla do hlavního závodu luxusní náskok 7 vteřin. Do této jízdy jsem dal opravdu všechno, nebylo se proto čemu divit, že jsem v cíli dobrých 10 minut necítil ruce a také maximální tep se vyšplhal na divokých 207!

RACEDAY

V neděli do nás už od rána pralo slunce, a to skutečně na plné pecky! Snad i díky tomu na mě dolehla únava z předešlých dní, k níž se přidala bolest břicha, rozostřené vidění a také bolest hlavy. To vše mi dávalo jasné signály – co nejvíc vody, klid ve stínu a mokrý hadr na palici!

Můj stav se postupně zlepšoval, proto jsem, za největšího horka (okolo 13 h), odstartoval. Vzhledem k tomu, jak jsem se cítil, jsem zdaleka nepředváděl natolik suverénní výkony jako v sobotu. Jel jsem, řekněme, na 85-90 %. Proto jsem třeba v místech, kde se dalo šlapat, spíš šetřil síly nebo jen zlehka přišlapával v sedě. Jako by ta jiskra ve mně z posledních dní začala postupně skomírat.

Pocitově to byl celkem odevzdaný výkon. Věděl jsem ale zároveň, jaký mám průběžně náskok, a to mě nechávalo klidným, ačkoliv mi po čas závodu nebylo nejlépe. Stabilní výsledky ve všech RZ, kdy jsem se přetahoval o prvenství v jednotlivých rozjezdech s Matějem Charvátem, mě přesto dovedly k celkovému prvenství.

Prekérka nastala snad jen v poslední RZ, kde se mi zasukoval řetěz! Po několika pokusech jsem ho naštěstí zase nahodil a mohl dál rubat do cíle!

Suma sumárum, druhý závod Enduro série na Klínovci jsem vyhrál o více jak půl minuty! Jsem spokojen, že jsem se tak rychle dokázal přetransformovat na normální kolo po e-biku a, že i když nejedu úplně naplno, dokážu zvítězit s luxusním náskokem.

Další víkend závodím na třetím závodě EWS v Canazei Val di Fassa, tak držte palce!

Milan Myšík

Původní report na webu: milanmysik.com