reklama

reklama

Prezentace modelů 2023 – Rock Machine, Superior

Minulý týden se můj pracovní rozvrh nesl ve znamení celé řady prezentací, na které jsem byl pozván a které jsem také rád navštívil. Vše jsem odstartoval v Praze na akci pořádané společností Bike Fun International (BFI), což je výrobce kol Rock Machine, Superior, stylových městských kol Frappé a doplňků ONE bikeparts.

Tato akce se konala na kraji Prahy v jednom sportovně rekreačním areálu, kde byla pro prezentaci zmíněných značek vyčleněna jedna vcelku velká, sympaticky prostorná a vzdušná hala. Každá ze značek zde měla svůj vlastní oddíl, každá z nich zde představovala klíčový průřez svojí nabídkou určenou pro rok 2023.

Jistý posun v nejistých časech

Z obecného hlediska lze říct, že zde nedošlo na žádnou zásadní premiéru, jelikož poslední nesnadné roky nahrávají spíše postupné evoluci než radikálním proměnám nabídky, přesto se rozhodně bylo na co dívat. Třeba na mnoho nových barev, laků a designů.

Po delším čase jsem si v klidu prošel většinu nabídky značky Superior, připomněl si co nového nabízí nám dobře známý Rock Machine, hodil jsem oko na doplňky ONE Bikeparts a nepřehlédl ani stylová městská kola Frappé, která se sice rovněž vyrábí v Kopřivnici, prodávají se ale spíše v zahraničí.

reklama

Za plentou budoucího vývoje…

Co se týká dvou hlavních zástupců produkujících vlastní kola (Superior a Rock Machine), pak můžu s opatrností naznačit, že jsem u obou z nich měl tu čest nakouknout pod pokličku vývoje a podívat se na chystané projekty plánované pro další roky. O nich ale bude potřeba ještě chvíli pomlčet, jelikož to jsou záležitosti zatím neveřejné.

Každopádně už skutečnost, že podobné projekty existují, lze vnímat jako důkaz, že vývojová oddělení jednotlivých značek rozhodně nezahálejí, nevymlouvají se na složitou situaci na trhu, naopak v pozadí intenzivně pracují na inovacích. Některé z nich budou možná představeny již brzy, jiné až s delším odstupem, každopádně rozhodně bude na co se těšit.

Možná jednu zmínku na okraj. Lidé v BFI nejsou žádní zpátečníci ani troškaři, proto své koncepty a myšlenky neprezentovali jen formou virtuálních výkresů, ale naopak vícero fyzickými kusy vytvořenými pomocí 3D tisku. Člověk si tak mohl plánované rámy, celá kola, ale i vybrané doplňky prohlédnout ze všech stran a zlehka i osahat. Více si řekneme a ukážeme až s jejich postupným odtajněním!

Nyní si již pojďme naservírovat fotogalerie rozdělené podle jednotlivých značek s popisky konkrétních produktů u každého obrázku. Z praktického hlediska bych rád doplnil, že celou prezentaci rozdělíme na dvě části, první věnovanou kolům Rock Machine a Superior, druhou produktům ONE Bikeparts a kolům Frappé.

Text a foto: Štěpán Hájíček

Rock Machine Blizz je osvědčenou klasikou. Lehký, všestranný hliníkový rám, 120mm vidlice, příjemná geometrie. Pro další rok pak také nové barvy, včetně bílé!

Rock Machine 2023

U značky Rock Machine se pro rok 2023 mění spíše jen dílčí věci. Tu a tam nějaký nový, rozšířený či upravený model, z celkového hlediska žádné zásadní drama. Ač nápady, projekty a vize zde rozhodně jsou. Asi nejnápadnější proměnu představují nové laky, jiné barvy, ale také třeba častější hrátky s grafikou a posun k novému decentnějšímu designovému jazyku, který se, nejen mně, rozhodně líbí. Více již na samotných fotkách.

Více informací: rockmachinebikes.com

reklama

SUPERIOR 2023

Nabídku další značky fungující pod křídly společnosti BFI, tedy Superior, nemám až tak dobře nastudovanou jako v případě Rock Machinu, ale to by se mohlo do budoucna změnit. V rámci prezentace padlo pár návrhů na užší spolupráci a možnost otestovat některá z jejich kol, čemuž bych se určitě nebránil.

Více informací: superiorbikes.com