reklama

reklama

Whyte T-160 RS – první svezení (na sněhu) | VIDEO

Britský Whyte si pro rok 2022 nachystal celou řadu novinek, které si představíme nejspíš v průběhu roku v podobě klasických produktových testů. Obecně lze říci, že se mezigeneračně ladily spíše menší detaily, dopilovávala se geometrie, nastavení odpružení, tvar a mechanické vlastnosti rámů…

Tak alespoň mluví teorie, respektive ve stejném duchu vyznívají i moje dosavadní zkušenosti s jedním z nových modelů Whyte T-160 RS, jenž je nástupcem původní řady S-150. Rozdíl mezi těmito dvěma stroji přitom není ani tak ve zdvihu, zde se toho zase tak moc nezměnilo, ale spíše v onom jemném doladění.

Jak byly původní stroje Whyte S-150 stavěny jako „měňavci“ umožňující použít kola standardu 275 PLUS, 29“ nebo ve formě mulletu (článek o střídání kol na Whyte S-150), je nová generace T-160 určená čistě pro větší průměr, pro jehož nasazení bylo vše do puntíku optimalizováno.

Hlubší hodnocení si ale nechme na klasický test, plánovaný na přelom, či začátek roku 2022. Dnes se podívejme na jedno kratší video, moje druhá jízda s T-160 RS a tuto zimu první jízda na sněhu. Dále přikládám pár fotek nacvakaných narychlo telefonem a kamerou na menší prezentační akci Whyte v Novém Jičíně, kde je základna této značky u nás a také showroom Whyte.

Text, foto a video: Štěpán Hájíček

reklama