reklama

reklama

Český pohár v DH na Špičáku již tento víkend! (pozvánka)

Třetí závod z celkem šestidílné letošní série Českého poháru ve sjezdu se koná již tento víkend (10. -11.7.2021) na šumavském Špičáku. Po Rokytnici nad Jizerou a Špindlerově Mlýně tak kompletní českou špičku přivítá největší horský sportovní areál Plzeňského kraje – Ski&Bike Špičák.

(tisková zpráva)

Zatím je přihlášeno okolo 80 jezdců rozdělených do 9 kategorií, avšak vzhledem k tomu, že se lze registrovat i přímo na místě, konkrétně do sobotních 13 hodin, lze očekávat, že startovní listina s velkou pravděpodobností překročí stovku účastníků. 

„Letošní novinkou Českého poháru je účast jezdců bez licence, startovat tedy mohou i závodníci na běžných enduro kolech, nikoli jen na sjezdových speciálech,“ říká Jan Kasík za špičácké pořadatele. Ti se, mimo jiné, už nyní „nanečisto“ připravují na vrchol špičácké sportovní sezony – mezinárodní iXCs downhill cup (20.-22. srpna 2021).

Nejatraktivnější finálové jízdy odstartují v neděli 11.7. ve 13:30 hodin. Závod se jede na trati Struggle dlouhé 1750 metrů s převýšením 320 metrů.

reklama

„Divákům umožníme průchod podél celé trati, takže když vyjedou lanovkou na vrchol Špičáku, mohou si sami najít po cestě dolů ta nejatraktivnější místa se skoky apod.,“ láká návštěvníky na víkend Jan Kasík. Divácké vstupné se ale tradičně žádné neplatí. Na odměnách (price money) přitom bude mezi nejlepší jezdce rozděleno přes 30 000 korun!

Zbylé tratě zdejšího bikeparku jsou každopádně normálně otevřeny pro veřejnost, stejně tak i lanovka bude přepravovat, vedle závodníků, také běžné turisty a cyklisty.

Andrea Drengubakova – report bikepark Špičák 2020 | Foto: Tom Rucký