reklama

reklama

Scalpel Carbon SE LTD Lefty | Více zdvihu, stále jedna noha! (Tech News)

Poslední generaci závodní XC řady Cannondale Scalpel známe již od minulého května (2020), kdy se představila také zdvihově lehce posilněná verze Scalpel SE. Doposud přitom platilo, že ultimátní jednonohou vidlicí Lefty Ocho disponuje pouze závodní verze se 100 mm, zatímco 120mm Scalpel SE spoléhá na nový RockShox SID 35.

Již při hodnocení mých prvních dojmů z jízdy na novém Scalpelu a Scalpelu SE v rámci netradiční domácí prezentace jsem zmiňoval, že se mi líbí, jak funguje nová vidlice Cannondale Lefty Ocho, až mě trochu mrzí, že tato vidlice není také na maratonsko-trailové variantě Cannondale Scalpel SE.

Každopádně i Scalpel SE s vidlicí RockShox SID 35, s tlumičem RockShox SIDLuxe a se 120 mm zdvihu byl velice příjemným společníkem, jak později ukázal samostatný plnohodnotný test (06-2020).

Nyní se přitom zdá, že Cannondale vyslyšel volání svých zákazníků a povzdechy vícero novinářů nad nepřítomností vidlice Lefty také u maratonského Scalpelu SE, proto se nyní do nabídky dostává speciální verze Cannondale Scalpel SE LTD Lefty!

Vše ostatní je vlastě stejné… Zdvihy 120 mm nad oběma koly, průměr 29“, osvědčená geometrie, tlumič RockShox SIDLuxe, unikátní systém zadní čtyřčepové stavby FlexPivot, kde planžeta nahrazuje klasický Horst-Link, a tak by se dalo ještě chvíli pokračovat.

Každopádně nechme promluvit samotné kolo osazené řazením SRAM X01 Eagle 1×12 (kazeta 10-52 z), brzdami SRAM level TLM a karbonovými koly Cannondale (ráfky HollowGram 25 Superlight Hi-Impact Carbon / náboje HollowGram s technikou DT Swiss), které zaujme i neskromnou cenou 229 999 Kč.

Bližší specifikace najdete na stránkách www.cannondalebikes.cz

Text: Štěpán Hájíček / Foto: Cannondale