reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #5_2021 | Využít každou chvíli!

Původně jsem měl na toto pondělí v šuplíku trochu jiné téma, ale ona na něj ještě dojde řada. Chvíli před psaním dnešního úvodníku mě totiž napadlo, že bych vám mohl vysvětlit, proč se v posledních týdnech Pondělní Videonálož opakovaně posunula z původního zhruba-poledne na pozdější odpolední hodiny.

Ostatně hádám, že jste si již dříve všimli, že Pondělní Videonálož není vždy a výlučně v pondělí… K posunu o den či více ale dochází z trochu jiných důvodů, třeba když jsou v pondělí prázdniny, když mě čeká nějaká pracovní cesta apod. Nicméně důvody, proč se posunula dnešní Videonálož, podobně jako ta před dvě týdny, jsou trochu jiné.

Myslím, že už jsem v nějakém úvodníku psal, jak se různě vyvíjí moje pracovní sezóna – myšleno tak, že někdy je práce víc, jindy méně, někdy se intenzivně testují kola, jindy se jezdí po prezentacích apod. Zajímavé na tom je, že ač se určité trendy a období opakují, není každý rok zdaleka stejný. Jednou dojde k „přetlaku“ kol na test na podzim, jindy na jaře, a ještě jindy třeba těsně před letními prázdninami.

Danny MacAskill – The Slabs | Isle of Skye (foto: redbul.com)

Tak trochu jiný rok 2021

Tradiční i trochu netradiční je v tomto i aktuální rok. Na jeho úplném počátku jsem měl pár týdnů „hluché místo“, kdy nebylo co testovat! Až jsem z toho začal být nervózní! Až jsem začal více běhat než jezdit na kole! Až jsem musel vytáhnou svůj nový bike (Norco Sight) do sněhu!

Jenže pak najedou přišla docela rychlá otočka. Přesněji chvíli poté, co jsem si konečně domluvil první plnohodnotný test pro rok 2021, přišlo několik telefonátů a mailů s tím, že by mi rádi poslali na test kolo XY… A pak druhé, třetí, čtvrté!

„Jé, to mám radost, že bude na čem jezdit! Ale nějak nevím, kdy to vše stihnu?“

Letos z kraje roku je situace v tomto směru vážně dost zvláštní. Aktuálně mám třeba hotové podklady k testu Giantu Trance X E+ Pro 2, který bych rád tento týden sepsal a zveřejnil. Zároveň mám pohromadě většinu materiálů k Norcu Optic C3 – zbývá dodělat ještě jízdní fotky, každopádně test by mohl být příští týden. Vedle těchto kol se do mého testovacího kalendáře „tlačí“ minimálně další tři kola, která ale zatím trochu odsouvám a snažím se naplánovat nějakou rozumnou „knihu jízd“!

Bláto, mráz a karanténa…

No jo, jenže kdyby to bylo jen o tom, že se musí víc jezdit, fotit a psát, tak to s trochu větším nasazením jednoduše zvládnu, jenže… Do toho se přidávají omezení daná stále probíhající karanténou, zavřenými školami atd. Tyto restrikce mi do jisté míry svazují ruce v tom, kdy, kam a na jak dlouho můžu jít na kolo! Ale i s tím se nějak peru… 💪🏻

Aby toho nebylo málo, tak se do této, již tak dost zašmodrchané rovnice, přidává ještě značně vrtkavé počasí!!!

Neříkám, že potřebuju 20°C či více, sucho a sluníčko, i když by to bylo krásné! Jezdit ale jednou na ledu, po druhé v totálním blátě, mezi tím se bořit do závějí sněhu a občas si střihnout pekelnou kombinaci toho všeho naráz (tající sníh, bláto a led v jeden den už jsem také zažil), to je někdy dost vysilující – morálně i fyzicky!

Proto se snažím „vychytat“ pár rozumných dní a pečlivě volit lokality, kde se dá alespoň trochu jezdit či fotit. Ono to ale není jen o mé nelibosti bikování v blátě, podstatný je také fakt, že za extrémních podmínek si člověk sice „způsobí“ silné zážitky, jak z toho ale vytěžit relevantní informace, které by měly zaznít v konečném hodnocení daného kola?

Situace je prostě taková, že jezdím, když to jen trochu jde, a sedím doma u počítače, když je to venku na levačku! Třeba tento víkend jsem strávil kompletně venku v sedle. Každý den na jiném kole, v jiné lokalitě a za dosti odlišných podmínek. A pak jsem vyrážel ještě dnes dopoledne, abych stihl pevnou zmrzlou hlínu, než se to vše zase rozteče!

Neberte to tak, že bych si stěžoval… Kolo mě baví, práce mě baví, jen ty okolnosti jsou poslední týdny takové všelijaké. Navíc i já si od kola občas rád odpočinu, s chutí vyměním šlapky za pohorky a jdu si vyčistit hlavu někam do divočiny, abych měl na příště zase chuť uchopit řídítka a makat dál pro vás, lidi! 😎

Danny MacAskill – The Slabs | Isle of Skye (foto: redbul.com)

Danny MacAskill – The Slabs

Danny MacAskill se rozhodl vyzkoušet na vlastní kůži, zda lze „sjet horu“! Tedy alespoň takovou, kam normálně míří milovníci vysokohorské turistiky! Ono už se jen dostat na vrchol s kolem muselo být náročné! A cesta dolů? Jsou scény, při kterých jsem zapomněl dýchat!!! Tedy skoro celé video na jeden nádech!!!

Story k tomuto videu a krásné fotky najdete na: redbull.com

Sound of Speed – Thibaut Daprela Shredding His Home Track

Ne každý úspěšně zvládne přechod z juniorské kategorie mezi elitu! Obzvlášť v DH!!! Thibaut Daprela s tím ale zjevně problém nemá!

Time To Buy An E-Bike

Drtí vás rutina běžných dní – práce, nákup, děti?! Není náhodou čas na to pořídit si E-Bike?!

POV – SLIPPERY HOME TRAILS

Když jsou podmínky „všelijaké“ a na trailech to klouže… Podobně jako u nás!!!

The Shore | A North Vancouver Mountain Bike Film

Někdo si přál klasický North Shore? 😎

Fotky a další info k videu: pinkbike.com

CZECH MADE

Danny MacAskill – The Slabs (foto: redbull.com)

ÚTĚK DO TEPLA – Místní rideři mě provedli po nejlepších trailech ostrova!!!

Jsou tací, kteří se perou s domácími podmínkami zuby nehty, a tací, kteří si vyráží za teplem… Ale já vám to přeju, kucí! 👍🏻

„Kvůli nepříznivým podmínkám v ČR pro trénink jsem vyrazil do bikerského ráje na Gran Canarii. Užijte si se mnou ochutnávku místních trailů a skvělé přírody!“

Vojta Bláha

TrailDIRECTOR – LITTLE CHAMPERY – 🇮🇹 FINALE LIGURE

Jeden na Kanárech, druhý v Itálii! Ač jsou pro mě osobně ve Finale Ligure možná zajímavější traily, Little Chapery mám taky rád! ZÁVIST!!! 🤘🏻

První test houpačky na kole!

„Ježdění na trailech jsem na týden vynechal. Rozhodl jsem se vyzkoušet zavěsit na laně pod mostem a zkusit houpačku na kole. Nebylo to úplně ideální, ale rozhodně nás čeká druhý pokus s více triky!“

Tomáš Zejda

PS: Ten most znám, dnes jsem tam jel a říkám si, jak to tam ti pekelníci vůbec zvládli zavěsit?!

TYPY BAJKERŮ 2 (VŠICHNI HO ZNÁME!)

Zase jedno „MUST SEE“ video od BIKE O’Clock! Poznáte se? Poznáte svoje kámoše?

BLBNUTÍ NA SNOWSCOOTECH!

Než se Michal Prokop vydal do Itálie, tak to zkoušel chvíli na Snowscootu!

Nový rok začínáme na sněhu

Jedno pěkné, zimní, zmrzlé video na závěr!