reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #41_2020 | Už jsi byl letos na Trutnov Trails?

Otázku z titulku jsem letos slyšel rozhodně víc než jednou, avšak moje odpověď byla, až doteď, bohužel negativní: „Ty jo nebyl, chtěl jsem, ale nějak nebyl čas a prostor…“ Uplynulý víkend to ale naštěstí napravil. Předpověď luxusní, domluva s kamarády překvapivě snadná, nic jiného tomu nebrání, jede se na Trutnov Trails!

Jak zaznělo, dotaz, zda jsem si již letos projel Trutnov Trails, jsem slyšel v průběhu letošního roku vícekrát a od vícero lidí. Všichni přitom dodávali něco ve smyslu: „Tak to bys měl určitě napravit! Je tam řada novinek, které bys měl vidět, zkusit, projet!“

Ano, novinek oproti minulý rokům je zde celá řada a začíná to třeba již příjezdem a parkováním. Nově je, s ohledem na dobré místní vztahy, možno oficiálně parkovat pouze na „Parkovišti na Popílkovém jezeře“ (mapa).

K tomuto parkovišti vás navede dobře viditelná šipka, respektive na rozcestí, kde by se jinak uhýbalo do Lhoty (vpravo), se dáte ostře doleva, projedete zákazem vjezdu (bikeři mířící na parkoviště mají výjimku), vyjedete kousek do kopce a u velkého stanu Mitas to pošlete na parkovací plochu.

Ano, je to poněkud bokem a poněkud „na kopci“, ale zase je tady dost volné plochy a nemusíte se nikde mačkat. Ostatní parkoviště a volné plochy by člověk využívat neměl, proto bude fajn, pokud budete respektovat toto doporučení od lidí z Trutnov Trails, ať zde nevznikají zbytečné třenice či konflikty.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Hurá na traily

Oproti minulým rokům, nebo alespoň od mojí poslední návštěvy, zde také přibylo několik nových trailů. Primárně byl prodloužen Floutek, který vede skoro až do Lhoty, vznikl nový černý trail Ptačí perspektiva, Boulder je o kus protažený, Myší díra je oficiální a upravená (odkloněná), a v mapě je již také Žiletka.

Nějaké novinky jsou i na Bunkr trailu, tam jsme se ale tentokrát nevypravili. Jinak jsme objeli skoro vše, co Trutnov nabízí a byl z toho slušný den v sedle. Dohromady zhruba 35 km a 1300 metrů. Vynechali jsme akorát Bunkr a Kozí trail, jinak jsme dali snad vše!

Největší očekávání velkolepých bikových zážitků jsem měl asi z Ptačí perspektivy a pak jsem také dost slyšel o spodních sekcích Floutka… Nejdřív jsme si ale na rozehřátí dali začátek Modřínového a poté projeli komplet Boulder, který opět nezklamal.

V druhém kole jsme již neomylně mířili na Ptačí perspektivu, která začíná přímo nahoře na skalním ochozu takovým vlastně dost nenápadným zářezem mezi stromy a kameny. První sekce, dva větší terénní schody, budí hned zkraje slušný respekt, díky čemuž se sem nepustí hned tak někdo! Já byl na začátku trochu opatrný, nechtěl jsem ublížit testovacímu kolu ani sobě, pak už jsem si to užíval.

Perspektiva je spíše pomalejší trail, hodně technický, z velké části po kamenech, nebo také přes kameny a různé lávky. Je tady pár míst, kde stojí za to se zastavit, mrknout za hranu, promyslet stopu a pak to tam poslat. Hezký je přejezd po lávce přes Boulder, motivující je pak závěrečný kámen, než se „spadne“ na stoupací cestu Panského.

Tady jsme se zastavili a začali spekulovat. Zed to dal, Honzovi se to nelíbilo a já dumal… Dumal jsem tak dlouho, až se na scéně objevil Dušan, místní průvodce a kouč, který mě začal před skupinou svých žáků hecovat. Nic pro mě! Po chvíli vtipného dohadování jsme se rozhodli dojet si zbytek Perspektivy, kde to lze od cesty poslat přes ještě jeden ultimátní šutrák, nebo objet jednoduše po trailu okolo po kamenné cestě.

Abych to zkrátil – když jsme dali následujících pár set metrů trailu, napojili se na Panský a po deseti minutách byli zpět, tak mi to nedalo, na horní šutr nad cestou jsem si vylezl ještě jednou a… Asi na třetí nájezd jsem to tam poslal! Dobrý, ale příště bych radši, pro lepší pocit, trochu sušší podmínky a gumy s měkčí směsí…

www.instagram.com/bikeandride.cz

Kde jsou ty obří klopenky?

Po dojezdu Perspektivy jsme se vydali po Panském klasicky nahoru a těšili se, že si po tomto „kamenném pekle“ užijeme hezky uhlazeného Floutka. Horní úsek jsem znal, pak už bylo vše nové. Floutek je takový fajnový trail, kde se to krásně vlní, pokládáte se do klopených zatáček, občas jsou tu lavice, jež se dají hezky skočit, prostě pohoda.

Cestou dokonce narazíte na jedno pěkné piknikové místo, kde jsme se zastavili a dali si svačinu. Někdo cukry, někdo ryby s chlebem… Dojedeno a jede se dál a dál se příjemně vlníme a já furt přemýšlím, kde že tak mohou být ty obří klopenky?!

O řadu zatáček a boulí dál se ocitáme na louce, kde nám šipka vlevo naznačuje, že bychom se mohli začít vracet zpět na kopec, nebo vpravo pokračovat dál po trailu. Jasně, že jedeme dál! Malým překvápkem je, že to v následujících chvílích začíná stoupat, cik cak po trailu, místy slušně promáčeným jílem, ale dobrý. Potom zářez ve svahu, jedna lávka, vjezd do lesa a… Uáááá!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Závěrečný tobogán

Pak to konečně přišlo! V prudkém svahu, v lesní úžlabině vymodelované čtyři masivní klopenky, nebo spíš takové lesní wallridy. Jeden za druhým jsou přitom vyšší a vyšší, až vás to pošle do posledního hóóódně otevřeného, vysokého až budete jen zírat! Zejména napoprvé!

Naštěstí jsou tyto klopenky postavené tak, že kdo se bojí, nebo si tolik nevěří, tak je celkem v klidu projede vnitřkem. Kdo má ale chuť a rychlost, tak se může nechat slušně vyvézt! Tady jsme strávili nějaký čas, každý z nás si to projel víc než jednou, i když dostat se nahoru někde okolo lesem není vůbec zadarmo.

Nasekali jsme tady pár fotek, viděli zde různé průjezdy, ve výsledku to zvládli i rodinky s dětmi, i když některé „maminky“ vypadaly dost vyplašeně.

Pěkný bonus na závěr. Všechna čest!

Floutkem jsme samozřejmě neskončili. Dali jsme si pak ještě komplet Modřínový (dost rozmlácený), protáhli to dozadu na Žiletku (příště asi vynecháme), vrátili se na Trail pod jeskyňkou (Whistler nelze vynechat) a na závěr si sjeli Perníkový. Pak už jsme jen zajeli na základnu, dali si večeři, a pomalu se šplhali nahoru k autu.

Ve výsledku mi ten finální výjezd na parkoviště ani nevadil, jelikož jsem se alespoň zahřál poté, co jsme poněkud vychladli na zahrádce před základnou. Teď už jen věci do auta a tradá zase domů! Trutnov byl super! Letos už ho znovu nejspíš nedám, v další sezóně se tady ale určitě opět ukážu!

An Ode To Fall

Prostě taková Óda na podzim, který mám vlastně také rád, jelikož si člověk tak nějak víc váží každé chvíle, kdy je přijatelné počasí na kolo 😁

Fotky k tomuto videu na: pinkbike.com

2021 DEVINCI TROY | Refined

Devinci Troy znám, měl jsem v testu hned dvě generace (Devinci Troy 2. gen. / Devinci Troy 3. gen.) a je to rozhodně příjemný stroj, který se nyní představuje v nové, omlazené podobě. Přivítejte Devinci Troy 4. generace!

Foto a další povídání na: pinkbike.com

Bližší info ke 4. generaci Devinci Troy: devinci.com

Roots – Andreu Lacondeguy

Jedna rozhodně vydařená video-vizitka legendy jménem Andreu Lacondeguy!

WX-13 – Hugo Robenek

AN ALMOST PERFECT DREAM! / Gabriel Wibmer

Na co nejradši myslí Gabriel Wibmer, když se mučí s učením…

Crazy Freeride Line, we ALMOST had it… | Gopro Best Line 2020 Mountain Biking

ABSOLUT 24 – Dad’s Cam

Tento týden se nám tu nějak sešla videa od Commencal…

**CZECH MADE**

BIKEPORN.cz je tu!

Vážení přátelé, dovolte nám představit nový exkluzivní online projekt a bikový eshop bikeporn.cz!

V první řadě to je online obchod, kde budou k dostání zajímavé a luxusní věci či kola pro enduro a gravel biking. Nově se zde pro ČR objeví třeba kola, doplňky či oblečení Nukeproof nebo také Salsa. Z nových značek na našem trhu to pak bude třeba ještě Supernova a řada dalších premiér se ještě chystá.

Bikeporn.cz bude rovněž místem vhodným pro výběr a nákup kol Yeti, Niner, z doplňků a výbavy jmenujme třeba Ortlieb, Dirtlej, či klasiky jako je WTB, Race Face, Ergon, MET, Bluegrass a řadu dalších.

Součástí webu Bikeporn.cz, který má být živoucím organismem a ne jen dalším „suchým eshopem“, bude také blog, kam budou průběžně přispívat sponzorovaní jezdci a osobnosti ze světa bikepackingu či endura, ale také další spřízněné osoby či skupiny, například Flowride (vytvořili prezentační video). Těšit se můžete na reporty z akcí nebo na návodná videa a mnoho dalšího. Přidejte si tak do prohlížeče záložku bikeporn.cz a přesvědčte se sami!

Revíry | #2 Milan Myšík

„Máme tu další týden a další díl. Tentokrát ostřílenej Enduro dravec, bývalej fourcrossař, bikrosař a týpek, co má rozhodně co říct – Milan Myšík!“

Matěj Charvát

JSEM MISTR REPUBLIKY V BIKETRIALU 2020

„Jelikož je to v téhle době se sportovními akcemi a vším dalším těžké, tak jsem velice rád, že jsme měli v letošní sezóně alespoň závody v ČR. Mistrovství světa, Evropy a světové poháry byly zrušeny, a tak jsem mohl alespoň objet celý seriál závodů MČR v biketrialu. Vzhledem k tomu, že jsem všechny vyhrál, jsem se stal po delší době opět mistrem republiky v elitní kategorii, takže příští rok konečně zase s číslem 1.“

Vašek Kolář

Finale Ligure RAW CZ Rippers🤟 #finaleligure

Jeden rozšířený video-edit od Milana Čižinského (nejen) k jeho reportu ze závodů EWS ve Finale Ligure.