reklama

reklama

Lákavé (nejen) cyklo novinky kultovních značek Knog a SKS

Letní prázdniny jsou teprve na začátku, sezóna 2019 je z pohledu běžného cyklisty v plném proudu, výrobci cyklistické techniky a doplňků, podobně tak i my novináři, již ale vyhlížíme prezentace produktů s krásně kulatou číslovkou 2020!

První vlaštovkou v rámci letních prezentací může být následující představení několika novinek od věhlasných značek Knog a SKS, přičemž pár z již dříve odhalených produktů nám již stačilo projít rukama – viz příslušné odkazy.

(tisková zpráva)

Být viděn a vidět s Knogem

Knog Cobber je speciální světlo navržené pro použití v silničním provozu, a to nejen v noci, ale i přes den jako řešení denního svícení. Světlo je viditelné v neuvěřitelném úhlu 330 °, díky čemuž budete nepřehlédnutelní ze všech stran. Ve stále se zvyšující hustotě provozu se cyklistické světlo stává prakticky nevyhnutelností, už jen díky prostému pravidlu: „Vidět a být viděn!“.

Přední (470 lumen) či zadní (270 lumen) reflektor s integrovaným USB dobíjením (netřeba měnit baterii) a 100% vodotěsností můžete využít s několika světelnými režimy, které naprogramujete přes aplikaci Modemaker. Tu lze využít i u dalších světel australské značky Knog.

Na ty z vás, kteří kolo kombinujete s jinými sporty, jako jsou například běh nebo turistika, myslí Knog s blikačkou PLUS. Vítěz EUROBIKE AWARD v kategorii „doplňky“ si vás získá svými pouhými 12 g, 5 módy svícení a 100% vodotěsností.

Blikačku PLUS můžete přichytit na řídítka nebo sedlovku pomocí silikonových gumiček, nebo pomocí spony na oblečení, batoh, či klidně na obojek psa. Má všestranné využití pro cyklisty, turisty, lyžaře, pejskaře a také pro běžce, kterým je věnována speciálně vydaná edice PLUS Free.

Cyklo a outdoor? Knog říká ANO!

Vyrazte na biku do lesa nebo do hor a vychutnejte si kouzelnou noční atmosféru. Super lehká (60 g) a minimalistická čelovka absolutně vyčnívá nad ostatními „nudnými“ klasikami. Bez objemných náhradních baterií, z matného silikonu, který se nezachytává ve vlasech, a přesto perfektně plní svou funkci, s 6 světelnými módy, kdy každá čočka plní svůj účel – dálkové světlo, eliptické paprsky pro široké okolní osvícení, červené světlo pro noční světlo nebo světlo pro čtení.

Pokud ovšem dáváte přednost klasické lucerně pro karavaning, kempování nebo grilování, nasaďte Knog Lantern na powerbanku Knog PWR, kterou znáte v kombinaci s výkonnými světly PWR (Mountain – 2000 lumen, Trail – 1000 lumen a Road – 600 lumen) nebo s reprákem. Na kolo si ho připevní málokdo z nás (přestože je to možné), ovšem pro dokreslení atmosféry při grilování nebo jiné příležitosti jej s radostí využijete.

*Praktické představení světel Knog PWR od redakce BikeAndRide.cz

Video Knog PWR (kombinace powerbanky, lucerny, světel a repro) 

Knog Bandicoot
Knog PWR Lantern / Bandicoot

Důmyslné cestování s SKS Germany

Praktický univerzální držák chytrého telefonu SKS Germany COMPIT spolehlivě a bezpečně podrží váš smartphone i v extrémním terénu. Pořídit si jej můžete také s označením „E“ (COMPIT/E), který je vyvinut speciálně pro elektrokola s displeji BOSCH Intuvia a Nyon.

Pokud potřebujete svůj telefon nabíjet i během cesty, rozšířená řada s označením „+“ obsahuje certifikovanou powerbanku s integrovaným čipem NFC. Nabíjení je možné tedy bezdrátově, nebo klasicky přes USB.

Co je „smart“, je chytré – stejně jako cyklo brašny SKS Germany Smart (řada Traveller na horní rámovou trubku a Explorer – rámová brašna). Absolutní předností je oddělitelné pouzdro na telefon kompatibilní s dotykovými displeji a integrovanou kapsou na drobnosti. Za zmínku stojí také pogumovaná voděodolná tkanina, reflexní prvky a možnost připevnění pomocí odolných pogumovaných suchých zipů.

 

„Must have“ pro fajnšmekry

Novinku SKS Germany Speedrocker „musí“ mít každý štěrkoletec (gravel jezdec), majitel cyklokrosky, cestovatelského speciálu nebo silničního kola s širšími plášti 32 až 42 mm! Elegantní blatníky Speedrocker nabízí výbornou stabilitu usazení na nejdrsnějších cestách a zároveň poskytuje optimální ochranu za všech podmínek.

Například zadní blatník využívá inovativní vysunovací nástavec pro větší ochranu u sedlové trubky a vše je pevně uchyceno na rámu pomocí nového gumového upevňovacího systému, který sedí na většinu rámů, včetně integrovaných vybrání pro brzdy nebo vedení kabeláže. SKS zkrátka blatníky umí, což dokazují i další řady pro širokou škálu užití a různých materiálů.

*Praktické představení blatníků SKS Speedrocker redakcí BikeAndRide.cz (PS: Tyto blatníky mě natolik nadchly, že už mám jeden set doma pro vlastní gravel bike Ghost Fire Road Rage 6.9 LC).

SKS Speedrocker – blatníky pro CX a Gravel bike
Praktický zimní test na BikeAndRide.cz 

Další „must have“ vychytávkou, kterou zkrátka „musíte mít“, je servisní pumpa rovněž od SKS – Rennkompressor. Více než 50 let je nejoblíbenější pumpou v mezinárodním světě cyklistiky. Tato kráska vás oslní dlouhým ocelovým tělem, velkým dřevěným madlem a sklápěcími nožičkami. Ohromí vás skvělou přesností a 125 cm dlouhou hadicí a 4 různými hlavicemi. Uděláte jí místo vedle svého kola?