reklama

reklama

Cannondale F-Si – speciální edice rámů v retro stylu!

Snad ani nejde o žádné významné výročí značky Cannondale či jejích závodníků, ale jen o chuť připomenout si slavnou minulost a nabídnout svým zákazníkům takto před Vánoci něco výjimečného. Možná je za tím i něco jiného, každopádně v těchto dnech představil Cannondale speciální edici rámů F-Si s vidlicemi Lefty Ocho v barvách odkazujících na historické závodní úspěchy.

Jedná se o dvě designově odlišné varianty shodného rámu Cannondale F-Si Hi-MOD vybaveného vidlicí Lefty Ocho, doplněnou o nenápadná loga HeadShock, které budou dostupné v barvách Viper Red a Team Blue Gloss.

„F-Si v barevném provedení Viper Red je připomínkou závodních hardtailů s vidlicí HeadShock, které používal náš legendární závodní team v letech 1994 až 1997. Modrá varianta – Team Blue – s výraznými žlutými logy je zase odkazem na stroje řady CAAD3, CAAD4 a CAAD5, na nichž se závodilo v letech 1998 až 2002,“ vysvětluje zástupce značky Cannondale.

reklama

V dobách, kdy tato kola brázdila okruhy Světového poháru, představovaly oversize hliníkové trubky a vidlice HeadShock skutečný vrchol tehdejších možností, materiálů a technologií, stejně jako je současné F-Si s vidlicí Lefty Ocho výkladní skříní toho nejlepšího inženýrského umu z dílen Cannondale dnes.

V průběhu 8 let na scéně přitom výše zmiňované historické stroje pomohly vybojovat 11 titulů mistra světa, 17 prvenství ve Světovém poháru, 33 vítězství v seriálu NORBA, dvě olympijské medaile (stříbro a bronz) a řadu dalších ocenění.

„Bylo to skutečně zábavných 25 let! Těší mě, že si lidé v Cannondale pamatují starou zlatou éru nerozlučně spojenou s těmito rámy. Už jen při pohledu na jejich současné repliky se mi vybavuje tuna úžasných vzpomínek,“ prohlásil k této příležitosti Tinker Juarez, dlouholetý člen závodního teamu Cannondale. „Jsem šťastný, že jsem stále součástí rodiny Cannondale. Tehdy to bylo celé jako sen, myslím dostat podporu k tomu, abych mohl dělat, co mě skutečně baví a naplňuje. A jako sen působí i to, že se tomuto sportu můžu věnovat i dnes.“

„O těchto rámech jsem v době jejich největší slávy sám snil, ostatně jako mnoho mých vrstevníků,“ říká Peter Vallance, ředitel produktového managementu Cannondale. „Tyto moderní repliky jsou tedy naším malým dárkem pro všechny věrné fanoušky Cannondale.“

 
 

Aktuálně představená vzpomínková kolekce rámů F-Si přitom vyniká všemi přednostmi jako klasické stroje této řady. Ať již je řeč o OutFront geometrii, asymetrické konstrukci zadní stavby Ai, o patkách Speed Release a samozřejmě o zcela unikátní a historicky první jednokorunkové jednonohé vidlici Lefty Ocho.

Tato speciální edice rámů Cannondale F-Si bude vyrobena v omezeném počtu, avšak v klasických velikostech S-XL.

Podrobnější popis nejnovější podoby strojů Cannondale F-Si najdete v našem představení novinek 2019, první postřehy ze sedla tohoto stroje pak zase v reportáži z letní prezentace Cannondale.

Více informací najdete na webu www.cannondale.com případně na domácím webu www.cannondalebikes.cz

Foto: Cannondale